Gå til innhold

Driver omplassering/krisehjem


Anbefalte innlegg

Min kjære venninne på 20 år er utrolig glad i, og flink med dyr.

 

Hun har selv en hund, og har nå begynt omplassering/krisehjem for alle dyr som måtte trenge det(bortsett fra hest, ku o.l)... Hun er jo veldig flink med dyr, kunnskapsrik og skikkelig "dreven" når det kommer til dyrehold, hva de bør spise, trening, turer osvosv.. Men!

 

....... Hun har ingen utdanning, så jeg vet ikke helt hva jeg føler ang. dette. Hun er frivillig for 3-4 forskjellige Dyrebeskyttelser, men jeg føler dette blir annerledes... Alene har hun til nå omplassert sikkert et titalls katter, og 3-4 hunder...

 

Hva synes dere? Er det dumt av henne?

 

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal ta opp dette med henne, uten å virke som en skikkelig drittkjerring...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dyrebeskyttelsen Norges lokalavdelinger drives i all hovedsak av frvillige, velmenende mennesker, ikke mange av disse har utdannelse innenfor dyr. Da er det liten forskjell fra dette til det venninna di driver med. Men samtidig - hvorfor melder hun seg ikke for Dyrebeskyttelsen, FOD e.l.? Hvorfor absolutt drive på egen hånd?

Lenke til kommentar

Vel, hun er frivillig for 4 forskjellige avdelinger innen dyrebeskyttelsen, FOD er nok litt for langt unna oss desverre..

 

Sånn som jeg har forstått det, så hjelper hun folk og dyr over hele landet, hvorfor de derimot ikke går via DB eller FOD det vet jeg ikke.. Hun har ordnet frakt av dyr om de kommer langveis fra da hun kjenner mange rundt om kring, der i blandt mennesker som kjører dyretransport o.l, og henter med glede på egen regning.. Jeg vet ikke hvorfor hun vil drive på egen hånd.

 

Jeg vet ikke hvorfor dette plager meg, men hun er jo ikke utdannet til dette i det hele tatt.. Klart hun har noen kurs og erfaring, men uansett

Lenke til kommentar

Men er det bra for dyrene? Å komme til en u-utdannet jente, som gjør dette hjemmefra? Hun har jo selvsagt ikke en million dyr inne til enhver tid, sånn sett er hun veldig flink, til å ikke påta seg for mye. Men blir det ikke litt dumt å drive sånt fra egen stue?

 

Jeg vet ikke jeg..

 

Jeg vil bare ikke at hun skal bli sett på som en dust liksom..

Lenke til kommentar

Hva er det som egentlig er galt? Medisinerer hun og diagnoserer dyrene selv?? Akkurat hva er det hun gjør som gjør så hun skulle blitt sett på som en dust??

 

Har tatt inn noen kattunger selv noen få ganger som ellers hadde blitt avlivet av idiotiske eiere, og så omplassert dem hos kjærlige hjem. Det eneste det koster er litt mat, kjærlighet, oppmerksomhet og en del tid. Hva skulle man vært utdannet i for å hjelpe litt ekstra?

 

Jeg syns det er fint det venninnen din gjør jeg, så lenge hun ikke gjør noe uansvarlig som å la katter og hunder parre vilt eller tar inn altfor mange. Det er en viss grense for hvor mange DB faktisk kan ta av katter.. I ''høysesong'' så må de faktisk si nei til veldig veldig mange katter som sårt trenger hjelp. Katter spesielt er utsatte for bruk og kast mentaliteten her i norge, og det blir ofte altfor mye for organisasjoner som skal ta til seg herreløse dyr. Derfor syns jeg det hun gjør er fint.

Lenke til kommentar

De fleste som har dyr har ingen utdannelse på dyr, de bruker sunn fornuft og dyrene har det oftest veldig bra da man ikke trenger mer enn en dose sunn fornuft og omsorg for å ta vare på de fleste vanlige dyr.

Om noen skulle mangle det, ser jeg ikke problemet med at noen andre med sunn fornuft og omsorg tar over.

 

Man trenger utdannelse for å behandle dyr, ikke ta vare på dem og gi de omsorg :)

Lenke til kommentar

Jeg har bare sett for meg at utdanning er viktig når man skal ta vare på dyr o.l.

 

Dyrene har det slettes ikke dårlig i det heletatt, jeg har bare stusset på hvordan hun klarer med det, og om det faktisk er lov. Men når jeg tenker meg om(har snakket med en felles venn) så virker det faktisk ordentlig, til tross for at hun har de hjemme hos seg selv, for hun har bare 1-2 hunder om gangen, og kattene er det heller ikke så mange av om gangen.

 

Det kan kanskje ha noe med at jeg selv er skeptisk til dyr, dette med at jeg er usikker på situasjonen.. Slår meg til ro med dette da :-)

 

Noen som har tips til hvordan vi som vennene hennes kan hjelpe til? Jeg tenker på, har hun mulighet til å få noen slags støtte mtp. at hun tar dyrene til veterinær, kjøper mat osvosv av egen lomme? Nå vil jeg ikke stille meg til disposisjon til å hjelpe direkte til med dyrene, da jeg er fryktelig nervøs rundt dyr..

Lenke til kommentar

Du kan jo kjøpe en pose med kattemat eller hundemat hvis du ønsker å hjelpe til. Hun setter sikkert pris på hjelpen! Hos nettdyret.no får du 10 kg kattemat for 400 kr.. det er billig for ett kvalitetsfor. For 50 kr ekstra kan du få det sendt hjem på døra til henne.

 

Jeg skjønner at det kan være rart å tenke på hvis man ikke er så vandt med dyr, jeg derimot som har hatt god kontakt med dyr hele livet har ikke klart å si nei når noen kommer til meg og sier ''hjelp meg, ta disse kattene ellers må jeg ta livet av de''. Ja, folka er totalt idioter som ikke orker å bruke noen kroner ekstra på kastering eller tid på å omplassere pus, men det er jo ikke dyrenes feil at folk er retarded.. Skulle ønske at alle tenkte litt ekstra på dette med å ha dyr, og sørget for å få spesielt kattene sine kastrert! Det kunne spart så mange pelsballer ett fælt liv med ingen som gidder eller kan ta vare på dem.. :(

Lenke til kommentar

Men hun driver å råforer(?) de fleste med en slags kjøttdeig og kjøtt, og tørrfor kjøper hun kun på dyrebutikken(dyrt) men kattesand trenger hun vel alltids..

 

Og ja, det er fryktelig rart. Skjønner ikke hvordan hun kan velge å fylle huset med andres dyr.. Men om det er det hun ønsker så :-)

 

Og ja, ut i fra alle kattene hun får på dør så er det visst ordentlig bruk og kast.. Jeg er sikker på at hun nok hadde tatt inn hester og kyr også hadde hun hatt plass. I fjord fikk hun hjem en stooooor hund(hun ble fortalt at den var verdens snilleste osv..) og etter første dagen hadde han regelrett angrepet henne et titalls ganger, dunjakken hennes var helt ødelagt, så JA, jeg er skeptisk! Men han ble omplassert til en hundtrener(?) og har det visst bra..

Lenke til kommentar

Josera på nettdyret.no er på samme nivå som dyrebutikkfor, så det går bra :) Byttet selv fra Royal Canin til Josera og sparer over 200 kr pr 10 kilos sekk nå.. men med mye bedre resultat, og det er egentlig ikke pengene det sto på for min del (en har sluttet å flasse så mye, gått ned i vekt, en annen gikk litt mer opp i vekt og trengte virkelig det, finere pels, osv osv osv).

 

Kattesand trenger man alltids ja! Det kan bli en stor utgift med masse små pelsballer rundt.

Lenke til kommentar

Takk :-) Det er godt å kunne bidra med noe :-)

 

Men jeg lurer på noe.. Den mest lokale Dyrebeskyttelsen her, har nesten ingen katter inn og ut nå for tiden, dog får denne venninnen min forespørsler om å ta både kattunger og voksne katter i hytt og gevær.. Hva kommer dette av egentlig?

 

Og kan jeg kanskje si at hun kan gi noen til Dyrebeskyttelsen om hun får inn mange?

Lenke til kommentar

Problemet er at de må få gitt bort kattene de har inne før de kan ta til seg flere, og det er vanskelig å finne eiere siden de i mange tilfeller er veldig kresne på hvem de gir katter til, og av og til så har de ganske urimelige og dumme regler. Som f.eks at alle som skal adoptere MÅ bo i første etasje, så pus har mulighet til å gå ut.. Jeg vet ikke helt, men jeg er ganske sikker på at katter kan fint bo inne, jeg selv har tre puser jeg ikke tør la gå ut (ene ble påkjørt og forsvant i en måned, kun en uke etter at de hadde fått lov av meg til å gå ut). Det er også mye bedre at folk som bor i alle slags etasjer tar til seg en pus så de får en plass ledig for en annen herreløs pus som trenger hjelp.. Kattefolk kan være urimelig og sære innimellom.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...