Gå til innhold

Hente display data via USB


Anbefalte innlegg

Hei, vet ikke helt om dette er riktig form men satser på det!

 

Jeg har lenge hatt lyst til å overvåke og lage statistikk over mitt strømforbruk. Har sett litt rundt på ebay etter en eller annen kontakt som gjør dette for meg via USB eller lignende interface uten hell.

 

Men finner flere display monitors man kan kjøpe og bruke for overvåkning av det, eneste jeg ønsker er og få denne dataen fra den skjermen og over på en PC inn i ett excel ark eller i en eller annen database, skjønner at det må noe custom arbeid til her og er veldig interessert i å finne ut hvordan jeg kan gjøre det. Husker for noen år tilbake at det var en fyr som hadde satt opp OCR på kodebrikka si til banken slik at han slapp og skrive inn denne lange koden vær gang han skulle på nettbank, det må vel finnes en bedre løsning en dette da dette mest sannsynlig ikke krever noen form for kryptering.

 

Takk for svar! :-)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det finnes enkle målere for å putte i stikkontakten, Clas Ohlson har noen. Men du tenker antagelig på å måle samlet forbruk i sikringskapet?

Mener å ha sett noe slikt før, men finner det ikke nå. Tror det var noen sensorer som monteres i sikringskapet. Elektriker påkrevet?

Men å modde en slik måler for å hente ut data er antagelig svært vanskelig.

 

Ellers er det mulig å koble seg til den vanlige måleren. De pleier å ha en tilkobling som gir 600 pulser pr. kWh. Jeg har et hjemmelaget opplegg som bruker denne utgangen, koblet til en liten mikrokontroller som igjen er koblet til PCen.

 

Et alternativt prosjekt man kan tenke seg er et lite kamera som tar bilder av måleren, og OCR for å detektere tallene.

Lenke til kommentar

Jeg vet de har sånn måler på Clas Ohlson, men den putter ikke dataen for meg noe sted, og ja har vudert OCR, men må da finnes en bedre løsning? Og hvor dyrt/bra kamera kreves for OCR, vil høy presisjon vil OCR'en ha?

Endret av Rudde93
Lenke til kommentar

Da er utstyret billig og lett tilgjengelig (Clas), men problemer er som du sier å få koblet det til PC.

Antar at inne i en slik sak sitter det en ASIC og et LCD display, det er i teorien mulig å koble seg på kontaktene til displayet. Signalene vil antagelig være multiplexet. Kunne sikkert la seg gjøre med en Arduino eller lignende, men ingen enkel oppgave.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hmm, okey takk :(

 

Da er det eventuelt Current Cost eller Owl+USB jeg ser på da. Men skjønner ikke hvordan Owl+USB kan være no presis, når du bare skal klemme den rundt kabelen uten fysisk kontakt med kobberet, hvordan klarer den presis og overvåke strømforbruk?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...