Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg er inne på tanken ved å skaffe meg mobilt bredtbånd som jeg kan bruke mens jeg er i forsvaret, grunnet at nettet der opp er ekstremt tregt. Tenker da i hovedsak til å spille WoW og BF mens jeg har dødtid i helgene. Har sett litt rundt på denne siden http://www.mobiltbredbånd.org/ men blir fortsatt ikke helt klok på hva jeg eventuelt skal velge. Jeg henvender meg derfor til dere og håper dere kan hjelpe meg å velge.

 

Det første jeg lurer på, er dekningen. Er stasjonert ca 20 minutter utenfor kirkenes og lurer på om dette er for langt vekke til at jeg kan få bra nok hastighet. Kan jeg sjekke dekningen her oppe på et eller annet vis?

 

Det andre jeg lurer på, er dette med fri databruk. Ser det står ubegrenset på noen og restriksjoner på andre. Vil ubegrenset databruk si at jeg kan bruke nettet så mye jeg vil, uten å etterhvert på redusert hastighet eller betale ekstra?

 

Mine krav:

- Ingen bindingstid. Har lite lyst til å binde meg i et helt år, for så å finne ut av at nettet ikke funket noe særlig bra.

- God nok hastighet til at jeg kan spille på nettet med helt grei ping

- Stabilt

- Helst ingen ruter

 

Håper på svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

http://www.mobiltbredbånd.org/ er utdatert.

 

Ice har f.eks økt kvoten sin på Alltid til 8 GB. I vilkårene står det også at de struper hastigheten til maks 200 kb/s når du har brukt opp kvoten din. Sannheten er at du maks får 100 kb/s når du har brukt opp kvoten din. ICE har også tatt forbehold i vilkårene sine at dersom du bruker mye data utover kvoten (hva som er mye sier de ingenting om) så kan de strupe hastigheten din til 0 kbs. Ikke så veldig mye fri bruk altså.

 

Abonnementene som er listet opp på telenor eksisterer vel ikke lenger og er byttet ut med nye abonnement. Dette gjelder kanskje flere i oversikten.

 

Gå inn på dekningskartene til netcom og telenor og velg data, i bil (tilsvarende dekning som innendørs) og fjern EDGE fra utvalget. Du vil da se 3G dekningen utenfor Kirkenes er dårlig. ICE har bedre dekning, spesielt dersom du velger router. Men hvilken hastighet du kan få sier dekningskartet ikke noe om siden mobilt bredbånd er en delt ressurs. Er det mange andre brukere av mobilt bredbånd fra ICE på den samme senderen kan du oppleve elendig hastighet.

Endret av Dromle
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...