Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Var det rett valg å slå opp med samboer?


Anbefalte innlegg

Slo forleden dag opp med min samboer, vi har vært sammen i 2 år. Grunnen var att jeg har følt meg utbrent og lei. Hadde følt det sånn en stund, å vi har hatt noen perioder. Jeg fikk ikke det samme tilbake som jeg ga, jeg krever ikke noe stort tilbake, men litt hadde vært fint. Hun var enig med meg, å det gikk opp for henne dagen det ble slutt. Hun gikk i tusen knas, samme gjorde jeg (Noe jeg ikke trodde ville skje med meg). I går flyttet hun ut, hentet møbler osv. Tok farvell, det var det verste jeg har opplevd. Jeg angret, jeg savnet henne på flekken. Tenkte ikke klart. Hun synes jeg ikke kjempet nokk for forholdet, men jeg har jo vært super snill hele tiden. Jeg har latt meg blitt nagget på noe som er min feil å. Jeg kunne vært mer mann å sakt ifra. Men jeg valgte å heller bli lei og bare nedtrykke følelsene mine. Men det føles riktig også, å ta dette valget, men samtidig..... hun er veldig unik andre jenter, hun er en kjempe flott skapning.

 

Noen som har vært i denne situasjonen før? Kanskje jeg bare flykter når det blir vanskelig? Det er noe jeg har gjort før, skaper meg en illusion om att det er bedre på den andre siden. Men jeg liker å være litt alene nå, men huset er tomt, å det er trist. Verste er att jeg ikke trodde hun elsket meg så mye som hun gjorde, for hun hadde ikke vist meg det så godt, men nå brakk hun bokstavelig talt, hun ba nesten om att jeg ikke skulle gjøre det, å det gikk opp for henne va hun mistet. Hun sa hun skulle skjerpe seg hvis vi prøvde igjen, men jeg satt ned foten i blinde.

 

Dette er den mest vanskeligste avgjørelsen jeg har tatt. Jeg synes synd på hun, lille jenta mi jeg delte alt med er borte vekk. Sånn plutselig å det var jeg som sendte henne avgårde :(

Endret av maudio
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

At dere/du aldri snakket om problemene som du følte er jo nok grunn til at det forholdet bevist ikke var veldig bra. Åpen kommunikasjon er en betingelse.

Når du først går til det skritt å slå opp er det fordi du er lei, skikkelig lei. I ettertid kan det føles feil og som en tabbe fordi du begynner å fokusere på alt det gode ved forholdet, men det skjer alltid. Du har gjort det riktige.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Vi snakket veldig åpent i starten av forholdet,og utover. Diskuterte hva som faktisk førte til att forhold generelt skar seg, og var enige om att vi alltid skulle vær flink til det. Funny, hvordan ting kan forandre seg.

Snakket med henne i dag, det var godt. Hun har det veldig tungt, å jeg føler jeg vil gi henne en sjanse til, men det er en magefølelse som sier nei.

Lenke til kommentar

Jeg tenker at det kunne kanskje vært godt med en "seperasjonstid". 1-2måneder med tenking og vurderinger uten full stopp. Det er stressende og nesten umennesklig å tenke over forholdet sitt på stup randen, bestemme seg der og da under en samtale etc.

 

Kanskje dere kunne prøvd å tenk at dere ikke skal bestemme dere for om dere skal være sammen eller ei før en bestemt dato senere?

 

 

Av og til kan en late som at man er gift og at man har en seperasjonstid til å tenke over forholdet. Det er ofte usunt å tenke over slike ting mens en går frem og tilbake og gjerne snakker om det mer enn å tenke.

 

Er ekkelt for henne at du har gjort det slutt. Hvis du er usikker og egentlig ønsker at det skal ordne seg, kan det kanskje være bedre med en "aldri si aldri, la oss heller tenke over dette i fra hverandre i 1måned fra nå av" typ ting :) 1. Man tenker klarere når man er venner, 2. Man tenker klarere når man ikke har kjærlighetssorg.

 

Om overskrifta di stemmer, så burde du

 

1. Si til henne med en gang: Jeg har så dårlig magefølelse for dette.

2. Innerst inne vil jeg bare at vi begge to skal ha det bra! (eller?)

3. Kanskje vi kan vente 1 måned og bruke tid til å tenke over problemene vi har sammen, i stedet for å gjøre det slutt og diskutere det på denne måten? Kan vi ikke være sammen; men ha sunn avstand til en bestemt dato og prate sammen da?

4. Jeg er virkelig glad i deg, jenta mi. Anonym poster: d1610e6cb3028d8afb40f5cee9f1357f

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Innså at jeg var noen år for seint ute med tilbakemelding, men det får gå. Jeg ser dette som min egen terapi.

 

Jeg har akkurat det samme problemet. I tillegg kan jeg tilføye problemer som at vennekretsen har blitt mindre og forholdet gav ikke veldig mye tilbake. Jeg tok nylig samtalen om å slå opp og har ikke helt gjort meg ferdig med saken. Foreløpig prøver jeg å få kartlagt mine tanker og følelser. Personlig er det manglende fellesinteresser, venner og humor som er problematisk. Det er spesielt det faktum at jeg ofte heller ønsker å være alene som ble avgjørende.

 

Trøsten får være at man ikke er den eneste her i verden som er singel og at det skal føles rett når man velger å dele livet med noen. Dersom det ikke er noen bakenforliggende årsaker til hvorfor du føler slik som du gjør, er det klart at man må lytte til følelsene. Jeg kjenner meg selv utbrent, og spesielt etter å ha tilbrakt tid med henne. Dersom du kan se for deg at ting burde vært bedre, så finnes det nok bedre alternativer. Personlig har jeg kun en ekskjæreste å sammenligne med, og jeg kan trygt si at mitt forrige forhold var langt bedre. Dette ble avsluttet på grunn av avstand, men der var det ellers ingenting negativt med forholdet.

 

Nå tenker jeg på hvordan jeg skal gjennomføre de siste stegene mot å avslutte forholdet og jeg kan trygt si at jeg gruer meg. Jeg har hørt at ting stortsett ikke blir bedre og at usikkerhet pleier å vokse dersom den ikke kan forebygges. Minnene vil alltid være der, men fremtiden bør ikke baseres på fine minner. Livet blir sannsynligvis mer uforutsigbart fremover, og desto mer spennende.

Endret av Mann85
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...