Gå til innhold

S-video til tv: Får KUN svart/hvitt bilde?? Hjelp!!


Marihønå

Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Var og kjøpte kabler i dag, skulle koble laptopen til tv. Men til min store skuffelse får jeg kun svart/hvitt bilde. Aner ikke hvorfor, fargedybden er satt til 32bit, og det er ikke krysset av noe valg at det skal være svart/hvitt ut i instillingene. Har lett igjennom alle advanced innstillinger, men finner ikke.no..

 

Noen som har peiling her? Tuuuuuuusen takk for svar :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis det som han sier om NTSC og PAL, så er det ikke no pes, da er det bare å bla igjennom AV kanalene på tvn din (de er det ikke så mange av)

Ellers kan du se om du har Composite ut på skjermkortet ditt. da bruker du en vanlig phonokabel (cd spillere etc. bruker sånne.) eller om du har en overgang fra s-video til Composite.....vips... farger! et annet tips... gå til tvtool.de for perfekt tvbilde :D

 

:o men det funker bare på nvidia kort da... :roll:

Lenke til kommentar

I slike svart/hvit-tilfeller er det ofte samme problem som gjelder. Hvis tv'en man har ikke har en s-video-inngang, er det heller ikke sikkert at den støtter signalet som går over s-video-kabelen, selv ved bruk av scart-overgang. Særlig billige og mindre tv'er mangler slik støtte. I slike tilfeller vil skjermbildet på tv'en bli svart/hvitt, og det er ikke mye man kan gjøre med dette; synd, trist, leit. De fleste grafikk-kort har bare s-video ut i disse dager, og da må man nytte en <s-video-composite>-overgang.

 

Putt overgangen inn i s-video-ut-kontakten i skjermkortet, fest en composite-kabel på overgangen, koble den andre enden av kabelen enten direkte på composite-inngang i tv'en eller via scart-overgang, koble evt scart-overgang i scart-kontakt bakpå tv'en, og bla igjennom de ulike AV/Ext.-kanalene på tv'en. Da skal det være fargebilde. I utgangspunktet gir s-video skarpere og bedre bilder, men mine erfaringer tilsier at man vil klare seg helt fint med en composite-løsning.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...