Gå til innhold

Guide: Slik monter du parabolen selv


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Veldig nyttig artikkel, folk har jo selvsagt ikke skrudd fast parabolen sin selv i over 20 år :p

Forøvrig hvis du skal ha flere tunere på ett hode fins det hoder med 4 utganger på, og du må ha 4 kabler også selvsagt.

Forresten, er det noen som vet bruken av parabol i dag, vs for 10 år siden f.eks?

Kan ikke skjønne annet enn at trenden er kraftig nedadgående da streaming tar stadig mer av markedet.

TV og parabol i den forstand vi kjenner det i dag vil nok sakte men sikkert smuldre bort. Folk er lei av å betale haugevis av kroner for å ha tilgang til programmer de ikke har noen som helst interesse av å se til tider som ikke passer dem.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

I praksis bare en. Hodet styres av tuneren, det kan bare være en tuner som styrer.

Det går å koble til flere tunere, men da blir det begrenset hvilke kanaler som er tilgjengelig på de andre.

 

Hva med dekodere med dual-turner? Altså de kan ta opp og se på noe annet samtidig Og hva er poenget med coax outputen da?

Endret av Rudde93
Lenke til kommentar

Bruker en ett quatro-hode kan en koble til 4 tunere.

:)

 

Nå var det nevnt i artikkelen men det var også nevnt at det var upraktisk da man i realiten bare kunne bruke en mottaker boks.

Derfor lurte jeg på hva man skulle med 4 uttak hvis det ikke fantes mottaker bokser som hadde så mange inganger

Lenke til kommentar

Hva med dekodere med dual-turner? Altså de kan ta opp og se på noe annet samtidig Og hva er poenget med coax outputen da?

Det er mulig å koble begge tunerne på samme hode med en kabel. Men da blir funksjonaliteten begrenset.

Man kobler fra LNB out på den ene til LNB in på den andre. Den første tuneren blir 'primær', dvs den styrer hodet til å velge horisontal eller vertikal polarisering, og ett av to frekvensbånd. Den andre tuneren kan da bare få inn de kanalene som finnes på samme polarisering og bånd. Når man bytter kanal på 'primær' risikerer man å miste signalet på sekundærtuner.

Man trenger altså to helt separate hoder med hver sin kabel for å få full funksjonalitet på begge tunerene. Vanligvis brukes et dobbelthode, dvs to hoder som er bygd sammen i et fysisk hode.

Det finnes også løsninger (som SATCR) for å bruke bare en kabel, man flytter da utgangen fra det ene hodet opp i frekvens.

 

En annen løsning som brukes i fellesanlegg er at hvert hode har 4 utganger. Da har hver polarisasjon og frekvensbånd sin egen utgang. Og ubegrenset antall tunere kan da dele disse, det er ingen styring av hodet fra tuneren.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

jeg bare lurer lit på det :En PVR mottaker kan ha 2-3 motakre innebygd, hvorfor har da enkelte prabolhoder 4 tilkoblinger

 

For å koble til flere dekodere. En PVR tuner har som regel 2 tunere, en for å ta opp og en for å se på samtidig. Med 4 uttak kan man da f.eks ha 2 PVR dekodere, eller 4 "vanlige", eller kanskje 1 PVR og 2 vanlige. Enkelt og greit, 1 hode = 1 kilde.

Lenke til kommentar

I praksis bare en. Hodet styres av tuneren, det kan bare være en tuner som styrer.Det går å koble til flere tunere, men da blir det begrenset hvilke kanaler som er tilgjengelig på de andre.

 

det er tull, så lenge parabolen står i en fast posisjon så kan man ha mange tunere pr parabolhode. men har man en motorisert parabol så er jo det en annen sak.

Lenke til kommentar

det er tull, så lenge parabolen står i en fast posisjon så kan man ha mange tunere pr parabolhode. men har man en motorisert parabol så er jo det en annen sak.

 

Det er riktig, men tror nok det han mener er utganger på hodet, eller hva man skal kalle det, ikke selve hodet. Det går kun 1 dekoder per utgang/tuner, og hoder pleier i dag og ha flere av disse.

Lenke til kommentar

Kan du spesifisere akkurat hva du kaller tull? Jeg sier jo at det er mulig å koble til flere tunere. Men det er en dårlig ide pga begrensingene.

Å dra inn fast vs motorisert ser jeg ikke poenget med.

 

Det er riktig at jeg her tenker på det grunnleggende prinsippet med et enkelt hode.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...