Gå til innhold

Sigma 35mm f1.4


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er det nokon som har erfaringar med dette objektivet på crop-hus? Går truleg over til ff i løpet av året og då er det eit spesielt interessant objektiv, men brennvidda vil også fungere meget godt til ein del av den bruken eg har pr i dag.

 

Ser på dxo at det er temmeleg stor forskjell i score frå mitt 50D til eit 5D (både mk 2 og 3) og det ser jamnt over ut til å score mykje høgare på ff enn på crop, men kor mykje vil eg merke av dette optisk?

 

Eg ser jo utifrå målingane til dpreview ma at det vil vere ein tydeleg forskjell i maks skarpheit, men det ser likevel temmelig bra ut også på eit crophus.

Endret av archanios
Lenke til kommentar

I følge testar på dxo og dpreview så er det klart skarpare på ff enn på crop.

 

http://www.dpreview....m-f1-4-dg-hsm/3

 

http://www.dxomark.c...28camera%29/483

 

Også på kantskarpheit scorar objektivet betre på ff enn på crop.

 

DxoMark score:

5dIII 34

5dII 30

7d 22

50D 20

 

Difor er det interessant å høre korleis objektivet vert opplevd av folk som har brukt det på crophus

Endret av archanios
Lenke til kommentar

Et FF-objektiv vil aldri levere dårligere på et crop-hus enn på FF. Crophuset utnytter bare midten av objektivet, dvs. der det er best.

Men igjen er crophuset mer kresent på oppløsningsevnen til objektivet, ettersom området i midten kun dekker en del av bildet på fullframe, så kromafeil, softhet med mere dekker et mindre område av bildeflaten. Et objektiv som ikke faller altfor mye i kvalitet i området utenfor den mindre bildesirkelen vil yte bedre totalt sett på et fullframehus - eller med andre ord yte dårligere på et crophus.

 

Når det er sagt, så er objektivet vi diskuterer her et kremobjektiv, som vil yte helt toppers på både fullframe og crop. :)

Lenke til kommentar

Forøvrig er DxOMarks forenklede poengsummer etter undertegnedes mening direkte toillat*) å basere et objektivkjøp på - det er så mye mer som teller, selv om poengsummene kan gi en indikasjon. DxOMarks grafer kan være interessante - de forenklede poengsummene er ikke.

 

 

 

*) Mellomting mellom "tullete" og "toilet". Begge deler passer.

Lenke til kommentar

Det er eg forsåvidt enig i, men det var spesielt grafane det blir vist til på dpreview (frå dxomark) eg har lagt vekk på, sjølv om at eg har vist til dei forenkla poengsummane her. Men grafane ser ut til å vise at objektivet kjem spesielt godt ut på ff til canon i det minste, uten at dette seier at det ikkje fungerer svært godt også på crop.

Lenke til kommentar

Er det nokon som har erfaringar med dette objektivet på crop-hus? Går truleg over til ff i løpet av året og då er det eit spesielt interessant objektiv, men brennvidda vil også fungere meget godt til ein del av den bruken eg har pr i dag.

 

Kanskje dette objektivet på 34mm kan være av interesse?

 

De nye seriene fra Sigma frister MYE...

 

Her er en RAW-fil fra egen test i FotoVideos lokaler, håndholdt - rett ut av esken, som du kan laste ned å myse på...i 100%

 

http://flageborg.no/..._C/DSC_9600.NEF

 

post-226353-0-90601000-1365504242_thumb.jpg

Endret av flageborg
Lenke til kommentar

Hvorfor 34mm og ikke 35mm? ;)

 

Bortsett fra det, så er det et relevant spørsmål. Jeg vil nok si - ja-takk, begge deler; zoomen er ikke like lyssterk (det er stor forskjell mellom f/1.4 og f/3.5 - som vil være blenderen på 35mm på zoomen*). Zoomen er derimot mer fleksibel.

 

 

*) I følge testen til TDP, så er blenderen på den gamle utgaven av 17-70mm-en f/2.8 ved 28mm og f/4 ved 50mm; det er ingen grunn til å tro at det nye objektivet er anderledes.

Lenke til kommentar

Et crop-objektiv er nok ikke fullt så interessant når man vurderer å gå over til fullframe i løpet av året. En zoom har også litt andre bruksområder enn fastoptikk - fastoptikk har typisk mye høyere lysstyrke og bedre bildekvalitet.

Det skulle nok i så fall vært en 24-70 man vurderte, som også fungerer på fullframe. ;)

Lenke til kommentar

Endte med eit eksemplar av dette før helga. Har fått prøvd det i ein del ulike situasjonar på jobb laurdag og søndag, men har ikkje fått sett meg ned for å sjå så nøye på resultata, eller gjort spesielt grundige testar med det. Kvalitetsfølelsen er det iallefall ingenting å seie på og sånn sett er det veldig gøy å ta i bruk

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...