Gå til innhold

Braisering av svinestek


Anbefalte innlegg

Jeg kjøpte for noen dager siden en svinestek på Rema 1000, og tenkte at jeg skulle prøve noe nytt med den. Svinesteken er fra bogen på grisen, så den er ikke like mør som vanlige steker. Med en vekt på 1 kg, holder steken greit til tre personer også.

 

Derfor tenkte jeg å braisere den. Joda, jeg kunne sikkert fått et veldig godt resultat ved å la den godgjøre seg på 100-125 grader i noen timer i ovnen. Men jeg vil gjerne prøve noe nytt og samtidig se om det blir bedre smak av det samtidig. Har både laget svinestek og braisert andre ting som lammeskank og lammebog flere ganger før. Og jeg er helt ærlig litt lei klassisk svinesteik.

 

Så her er det jeg tenker: Bruner steken først i olje/smør. Tar så:

 

1 løk

Stangselleri

et par Gulerøtter

et par fedd hvitløk

Purre

 

Brunes i smør i en kaserolle. Har så i en flaske porter/IPA eller en halv flaske rødvin og en halvliter til en liter med oksekraft. Varmer til kokepunktet. Slenger så hele greia i ovnen på 125 grader i 3 timer under lokk. Koker saus på kraften, lar svoren bli crispy under grillen og serverer herligheten til slutt med rotmos og sjysaus.

 

Er en heller uorginal måte å lage svinestek på, men er vel verdt et forsøk? Noen som har forsøkt noe lignende?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Høres ut som en knall ide. Eneste jeg ikke ville gjort er å ta den under grillen siden jeg ville vært for paranoid at kjøttet skulle bli tørt i den intense varmen.

 

Dette er forøvrig så og si samme prinsippet som man lager 'pulled pork' med. Svinebog = 'pork butt'.

Lenke til kommentar

Tenker da bare et minutt eller to for å få litt sprøhet i svoren på slutten. Gryta skal uansett ut for at jeg skal kan hente ut sjy til sausen, så da kan elementet varmes opp imens. Synest det er litt trist om svoren er helt slapp.

 

Skal se litt på "Pulled Pork", har hørt uttrykket, men aldri noe mer enn det.

Lenke til kommentar

Litt skeptisk til å bruke IPA, i og med at du koker inn væsken såpass mye kan bitterheten i en IPA bli litt for mye. Jeg har brukt HB London Porter, NØ Oatmeal Stout og Guinness i mat og min erfaring er at det ikke er noe særlig forskjell, i hvert fall ikke nok til å forsvare prisforskjellen, så man kan like gjerne bruke Guinness.

 

Bortsett fra det hørtes det veldig bra ut.

 

Edit: Apropos pulled pork.. Dette er helt latterlig godt! Jeg brukte en boks Guinness til denne oppskriften med stort hell. Servert med Coleslaw og en IPA.

Endret av the_last_nick_left
Lenke til kommentar

Jeg endte opp med å drikke porteren dagen før (heh...), så den ble braisert i litt rødvin i stedet for. Det også fungerte helt utmerket. Delte opp steken i tre deler for å få mer jevn gjennomsteking på den og droppet grill på slutten.

 

Resultatet ble i alle fall meget bra. Absolutt noe som frister til gjentagelse. Det var i alle fall en god måte å lage en billig svinesteik på :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...