Gå til innhold

Koble hodetelefoner til tv - men trenger lyd på begge enheter


Anbefalte innlegg

litt usikker på om dette er rett kategori så hvis feil, flytt gjerne.

 

 

først og fremst, jeg har null peiling på lyd, bilde, tv, kabler og andre duppeditter og jeg er blond så bær over med meg :roll:

 

 

bestefar bor nå hos oss en periode og har nedsatt hørsel så vi kjøpte et trådløst headsett til han som skal kobles til tv så han kan høre og vi andre slipper å miste hørselen etter litt tv-titting... så langt så godt.

 

headsettet er av merket AKG med modellnummer T-912 og skal i følge butikken (spaceworld) kunne kobles slik vi vil. det fulgte med ladestasjon/sender og en koblingskabel med vanlig øretelefonplugg (? ett stykk riflete pinne som passer i hullet merket med et øretelefonikon på tv'n) og en ekstrakabel som settes på tidligere nevnte plugg og som deler seg i en hvit og en gul plugg.

 

tv'n er en nyere samsung flatsak med en drøss av koblingshull i flere farger, deriblandt et eget hull med øretelefonikon, gule og hvite hull på to ulike steder, scart, runde hull med plass til masse små pinner og jeg vet ikke hva.

 

og så til problemet... hvis jeg plugger inn headsettet med kun den vanlige øretelefonpluggen i nevnte hull så får jeg lyd på headsettet men ikke på tv. inne på lydinstillingene på tv'n står nå lyden satt til ekstern enhet og jeg får ikke endret noe der.

 

hvis jeg derimot kobler på ekstrakabelen med gul og hvit plugg og putter disse inn i respektive gule og hvite hull så får jeg kun skurring i headsettet. derimot kan jeg endre lydinstillingene på tv'n fra tv-høyttalere til ekstern enhet uten at det hjelper.

 

bak på sendingsenheten til headsettet er det en vippebryter som har tre steg, alle disse er prøvd og fortsatt ingen lyd.

 

er det noen her som vet hva jeg gjør feil og som kan gi meg tips om hvordan jeg får lyd på begge enheter ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du trenger en forsterker/høtalere pluss en splitter for å splitte lyden før den når forsterkeren. Kan finnes rimeligere løsninger men kommer ikke på noe i farta, men det er standard at en tv skal bare sende lyden ut av hodetelefon utgangen hvis noe er plugget inn.

Lenke til kommentar

Synes det høres rart ut at den splitta kabelen var gul og hvit, siden lydkontaktene på tv'en er rød og hvite. Den gule er for video. Det er riktig som Leonarfd sier at du ikke vil få lyd ut av tv'en så lenge noe er kobla til hodetelefonutgangen. Jeg er ganske usikker på vanlig rød/hvit audio out, men jeg tror det kanskje kan funke. Du må i såfall finne riktig kontakter bakpå tv'en. Det er sannsynligvis flere røde og hvite kontakter, så sjekk om det står "Audio out" på to av de. Plugg i så fall gul på rød og hvit på hvit. Hvis de kontaktene du allerede hadde funnet var på siden av tv'en, så vil de neppe fungere, siden de vanligvis er ment for lyd inn til tv'en, de riktige kontakene er bak.

 

Bryteren på headsettet er for å endre hvilken frekvens signalet sendes over fra senderen til headsettet og kan brukes hvis man opplever støy fra andre kilder som sender på samme frekvens. Det er ikke tilfellet her.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...