Gå til innhold
🎄🎅❄️God Jul og Godt Nyttår fra alle oss i Diskusjon.no ×

Balansere omega 6 og omega 3


Anbefalte innlegg

Har en vennine som har blitt selger hos Zinzino og hun ønsker å selge meg en olje som skal balansere omega 3 og omega 6.

 

Er det noen som har erfaring innenfor dette området? Er det bare tull eller er det et mirakel middel som faktisk funker og er verdt 1000 kroner?

 

http://www.1life63.com/no/index.php?readmore=1

 

http://fitnessbloggen.no/omega-3-og-omega-6-i-kostholdet/

 

http://www.kostdemokrati.se/scoop/2012/03/13/varldsberomd-hjartkirurg-talar-ut-om-vad-som-egentligen-orsakar-hjartsjukdom/

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har en vennine som har blitt selger hos Zinzino og hun ønsker å selge meg en olje som skal balansere omega 3 og omega 6.

 

Er det noen som har erfaring innenfor dette området? Er det bare tull eller er det et mirakel middel som faktisk funker og er verdt 1000 kroner?

 

http://www.1life63.c....php?readmore=1

 

http://fitnessblogge...6-i-kostholdet/

 

http://www.kostdemok...r-hjartsjukdom/

 

Hva forventer du? Å leve problemfritt til du er 90 år? Svaret er nei. Om du vil få i deg disse fettsyrene, spis en skive makrell, eller kjøp en flaske Udos Choice på helsekosten til 300-400 kr. Den varer lenge. Å prakke slike produkter på venner og familie er kynisk, og det er bare fordi man ikke klarer å selge dritten andre steder.

Lenke til kommentar

Man er fortsatt usikker på den optimale ratio mellom Omega-6:omega-3 men den er anslått til å ligge et sted mellom 2 : 4 eller 3 : 6 eller noe rundt der.

 

Et forhold mellom omega-6:omega-3 som er over 10, er betegnet som ubalansert, sammenlignet med et forhold på 2-4, som man har sett i jeger-populasjonstudier.

 

Videre er det snakk om marinerte eller vegetabilske kilder til Omega-3 hvor ALA og EPA, DPA, DHA spiller en rolle; Alfalinolinsyre (ALA) er en kortere omega-3 fettsyre og har en signifikant lavere opptak enn de marinerte, videre vil kostholdet til de marinerte produktene variere med innhold av de lengre omega-3 fettsyrene.

 

Det produktet som du linker til har ingen holdepunkter innenfor vitenskapen at det skal "optimalisere" som et magisk tryllestav med tryllestøv over, ja - vi spiser for mye korn og mange av oss får i oss mye mer omega-6 enn omega-3, men dette er enkle tiltak som du kan gjøre selv enten ved å ta tilskudd av omega-3 eller gjøre enkle endringer i kosten.

 

Alt i alt virker dette som et salg-striks for meg myntet på personer som er usikre, og er definitivt ikke vært den vannvittige summen.

 

Hilsen 3-års-student ernæringsfysiolog.

Lenke til kommentar

Man er fortsatt usikker på den optimale ratio mellom Omega-6:omega-3 men den er anslått til å ligge et sted mellom 2 : 4 eller 3 : 6 eller noe rundt der.

 

Et forhold mellom omega-6:omega-3 som er over 10, er betegnet som ubalansert, sammenlignet med et forhold på 2-4, som man har sett i jeger-populasjonstudier.

 

Videre er det snakk om marinerte eller vegetabilske kilder til Omega-3 hvor ALA og EPA, DPA, DHA spiller en rolle; Alfalinolinsyre (ALA) er en kortere omega-3 fettsyre og har en signifikant lavere opptak enn de marinerte, videre vil kostholdet til de marinerte produktene variere med innhold av de lengre omega-3 fettsyrene.

 

Det produktet som du linker til har ingen holdepunkter innenfor vitenskapen at det skal "optimalisere" som et magisk tryllestav med tryllestøv over, ja - vi spiser for mye korn og mange av oss får i oss mye mer omega-6 enn omega-3, men dette er enkle tiltak som du kan gjøre selv enten ved å ta tilskudd av omega-3 eller gjøre enkle endringer i kosten.

 

Alt i alt virker dette som et salg-striks for meg myntet på personer som er usikre, og er definitivt ikke vært den vannvittige summen.

 

Hilsen 3-års-student ernæringsfysiolog.

 

Tusen takk

 

Da skal jeg fortsett å gjøre det jeg gjør i dag, altså omega 3 tablettene mine, makrell på brøskiva og 2 fiskemiddager i uka.

Lenke til kommentar

Det høres fornuftig ut ; de generelle kostrådene er myntet mot den normotensive befolkning og selv om de kan virke kjedelige samt "klisjéaktige" er mange av rådene greie å følge.

 

Om du spiser makrell på brødskiven hver dag og fet fisk 2-3 dager uken hvor 200 gram ifra fet fisk vil du få dekket Omega-3 inntaket ditt og behovet for tilskudd blir da eliminert da disse kildene rike både på VitD samt Omega3 syrer.

Som en liten påminning så kan jeg si at for mye fisk kan også slå ut ugunstig da store fisker (størrelse) som regel inneholder mer tungmetaller, dioksiner og lignende. Men i de mengdene du beskriver så er dette helt trygt. :)

 

Nå kan det diskuteres hvor mye Omega-3 innhold opprett-fisk og villfisk inneholder men det er en annen historie.

Endret av Dukien
Lenke til kommentar

Spiser man et variert og godt kosthold og begrenser dårlig mat så klarer de fleste seg godt med tran som koster ca 1/10 av prisen. Spiser man ensidig så kan man jo vurdere å ta et komplett tilskudd som inneholder alle de omega-fettsyrene som kroppen ikke kan lage selv, men man kan jo også vurdere å spise mer variert. Det er viktig å ikke bare spise for nytelsens del man også tenke litt funksjonelt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...