Gå til innhold

Hjelp, Jeg har ikke steketermometer!


Anbefalte innlegg

Jeg skal steke en hel entrecôte av svin i dag (var tilbud på meny, så bare måtte), men jeg har ikke steketermometer. Er det noen som har gode tips til å steke hel entrecôte?

 

Steken veier 0,661 Kg og det er opplyst at kjernetemperatur bør være 65 grader.

Endret av Barista Bob
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det en slik?

 

Jeg ville brunet den godt før jeg satt den i ovnen på 125 grader. Hvor lenge den skal stå der er jo sterkt avhengig av størrelse og fasong. En hel indrefilet av svin (400 - 500 gram) tar rundt 20 - 25 minutter + hvile i 5 minutter. Om det er et slikt stygge jeg linket til vil jeg tippe det holder med rundt 15 minutter.

Lenke til kommentar

Nei, er mer som en skinkestek egentlig.

 

post-117466-0-74713500-1362932915_thumb.jpgpost-117466-0-56917700-1362932939_thumb.jpg

 

Morsom artikkel forresten, men er ganske sikker på at jeg ikke er svindlet - har spist samme stykke før en gang (var ikke jeg som sto for stekingen) og det minnet svært lite om nakkekotelett i smak.

Endret av Barista Bob
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...