Gå til innhold

Display+Arduino.


Anbefalte innlegg

Hei.

Har tenkt å bygge meg PC i sommer, og jeg skal lage kabinett selv, så jeg har allerede begynt å forberede meg.

Jeg lurer på litt forskjellig rundt det å ha et slags frontpanel-lcd-dotmatrix-display fremme på en gaming/stuepc. Den skal aller helst være "svart"-"hvitt", gjerne blått og svart.Den trenger ikke ha noen stor oppløsning heller. Jeg vil i utgangspunktet at den skal kunne vise gjeldende klokkeslett og dato. Det hadde også vært greit med noen stolper og prosentandel av prosessorforbruk, og evt. graf for dette. wifi, harddiskbruk og RAMbruk hadde også vært greit å ha, men ikke nødvendig. Jeg har tenkt vedig på arduino. Hvis jeg får den til å kjøre fra en moleks, og/eller kobla til en intern usb-port, kunne jeg da styre den via programvare? Jeg regner med litt programmering. Eller er det nødvendig med så mye programmering for å få til dette?

 

Edit: Jeg har ikke så mye plass til dette i kabinettet, så noe 5.25"bay tror jeg blir litt stort. Det er en av grunnene til at jeg vil lage det selv.

Nei, lodding er ikke noe problem for meg.

Endret av sevs
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gjorde et kjapt søk på ebay. http://www.ebay.com/...isplay&_sacat=0

 

 

--

 

http://www.ebay.com/...=item35c4ee6894

Er det noen standard på digital interface når det gjelder slike display? Teach me!

 

--

Et kjapt søk til: http://www.ebay.com/...cklight&_sop=15

Glemte å nevne bakgrunnsbelysning.

 

--

http://www.ebay.com/itm/1PCS-12864-Blue-Backlight-128X64-Dots-Graphic-Matrix-LCD-Module-Display-LCM-/370773417784?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5653d15f38

 

--

Det blir vel et 64x28 display med blå bakgrunnsbelysning.

Går det an å styre LEDer inne i kabinettet med arduino? kan jeg ha dette på samme board? Tenkte jeg skulle kjøpe billige LEDpærer fra ebay, og så sette opp en grønn, en rød og en gul på hver side eller noe inne i kabinettet. Da hadde det vert greit om jeg kunne styre lysstyrken av hver av disse via et arduino-brett. Blir hele prosjektet lagret på arduinoen? Blir det plass til alt?

Hvis ikke ledlysprosjektet går å styre fra programvare, kommer jeg til å gjøre det analogt.

Endret av sevs
Lenke til kommentar

Det skal være mulig å gjøre alt dette med arduino. Mitt forslag er at du kjøper et nybegynner kit slik at du lærer å programere, og hvordan alt fungerer sammen. Hvis du kjøper alt for seg selv kan det være vrient å få det til å fungere uten erfaring.. Du kan lage et javaprogram som kommuniserer med arduinoen over USB-> uart, dette krever en del men sikkert noen som har gjort det før deg...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...