Delvis Skrevet 1. mars 2013 Del Skrevet 1. mars 2013 (endret) Av og til har jeg fått servert poteter med skall til middag, og bare spiser skallet også. Er det noe farlig med det, poteter og gullerøter med skall? Fordi hvis det ikke har noenting å si, vil jeg helst spise de (kokt altså) med skall. Det er bedre enn skrelte. Vet ikke om der er noe sprøytemidler eller sånt i skrellet? Endret 1. mars 2013 av Delvis Lenke til kommentar
Lovegame Skrevet 1. mars 2013 Del Skrevet 1. mars 2013 Poteter? Er ikke farlig å spise poteter med skall, om det er det du mener. Samme med gulrøtter. Poter ville jeg derimot ikke spist, med eller uten skall. Lenke til kommentar
Han Far Skrevet 1. mars 2013 Del Skrevet 1. mars 2013 (endret) EDIT: Jeg tok feil, glem det. Skallene kan visst lagre en del DDT, men det er jo ikke i bruk lenger. Hvordan det er med andre ugressmidler vet jeg ikke, så jeg skal ikke uttale meg bastant. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0278691500001770 Endret 1. mars 2013 av Han Far Lenke til kommentar
hean Skrevet 1. mars 2013 Del Skrevet 1. mars 2013 Bare å foreta en skallsikring!! Lenke til kommentar
Occi Skrevet 1. mars 2013 Del Skrevet 1. mars 2013 Effekter av kjemiske sprøytemidler Det er ikke spesielt farlig eller usunt. Tvert imot er det mye næring og vitaminer i skallet. 1 Lenke til kommentar
vidor Skrevet 1. mars 2013 Del Skrevet 1. mars 2013 Stikkprøver på importert frukt og grønt foretatt av mattilsynet viser dessverre at ulovlige sprøytemiddel fremdeles er i bruk i stor grad, og at mengdene som brukes også er for høye. Skal problemet kommes til livs må det bli sanksjoner mot de produsentene som ikke forholder seg til forbudslisten og doseringsbegrensninger. Det som er mest farlig med poteter er hvis de har blitt grønne innenfor skallet. Det bør man unngå. Problemet med det overgår sprøytemiddel, men det er også enkelt å sjekke. Kjøper du norskproduserte matvarer reduserer du risikoen at matvarene inneholder ulovlige sprøytemiddel og for høye doseringer. Jorden er vår eksterne metabolisme og det at vi ikke respekterer det og gjør det som er nødvendig for at det skal fungerer slik det er ment blir til slutt vårt eget problem. Kortsiktig gevinst er ofte langsiktig uansvarlig. Naturen blir aldri å saksøke oss. Det er vårt ansvar å se resultatene av det vi gjør og justere oss inn. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 1. mars 2013 Del Skrevet 1. mars 2013 Vask grønnsakene skikkelig før du bruker de, så går det bra. Lenke til kommentar
N. Tveranger Skrevet 1. mars 2013 Del Skrevet 1. mars 2013 Har en onkel som spiser poteter med skall, han sier han lærte dette i statene. Han lever enda! Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 1. mars 2013 Del Skrevet 1. mars 2013 Syntes skallet smaker godt jeg. Elsker pomfri med skallet på... 2 Lenke til kommentar
omnomnomnivore Skrevet 2. mars 2013 Del Skrevet 2. mars 2013 Nedre grense for sprøytemidler er stort sett ekstremt lavt. Et mulig problem med f.eks økologiske planter er at de kan være naturlig mutagene. Og som Occi sier, så sitter mye av spormineralene i nettopp skallet. Lenke til kommentar
Aiven Skrevet 2. mars 2013 Del Skrevet 2. mars 2013 (endret) Jeg spiser ofte skallet, spesielt om det er tynt - synes det smaker godt. Er litt bekymret for sprøytemidler da. Et mulig problem med f.eks økologiske planter er at de kan være naturlig mutagene. Kilde? Endret 2. mars 2013 av Aiven Lenke til kommentar
Zetheus Skrevet 2. mars 2013 Del Skrevet 2. mars 2013 Poter kaller man poteter på kort i alle fall i deler av Hordaland forresten. Jeg spiser som oftest poteter med skall. Lager da også som regel stappe av potetene. Vasker de, kutter de i biter og koker de. Går da ganske kjapt. Poteter kokes normalt på ca 30 min. Stappen tar 15 minutter å lage. Og jeg synest det gir en god smak, samtidig som jeg får med næringsstoffene fra skallet. Tar gjerne med gulerøtter og/eller brokkoli samtidig. Er en god måte å få med mer i samme slengen, samtidig som det gir smak. Og ja, jeg hater å skrelle poteter... Lenke til kommentar
Danek Skrevet 2. mars 2013 Del Skrevet 2. mars 2013 Det er ikke galt å spise poteter med skallet på. Jeg liker det i stekte retter, men ikke når den er kokt. Mandelpotet eller amadinepotet er utsøkte med skallet på f.eks. Lenke til kommentar
Daxt3r Skrevet 3. mars 2013 Del Skrevet 3. mars 2013 Bare å spise med skallet på, meir vitaminer, når det gjeld sprøytemiddler, vil eg tru det meste blir borte ved koking på 100*C. Har forsåvidt sett ein person(gjest) som har renska amandine poteter Prøv det og sjå kor lenge du gidder :nei2: Lenke til kommentar
Danek Skrevet 3. mars 2013 Del Skrevet 3. mars 2013 Får bruke tenna om så du må, sjø! Renske poteten er viktig. Lenke til kommentar
Delvis Skrevet 29. mars 2013 Forfatter Del Skrevet 29. mars 2013 Det som er mest farlig med poteter er hvis de har blitt grønne innenfor skallet. Det bør man unngå. Problemet med det overgår sprøytemiddel, men det er også enkelt å sjekke. Hva er det med dem da? Spør fordi akkurat nå er noen poteter sånn grønne innefor skallet her. Det er noen som heter "Go ECO" økologiske poteter. De som er her Hva er det farlige med dem? Lenke til kommentar
Aiven Skrevet 29. mars 2013 Del Skrevet 29. mars 2013 Hva er det med dem da? Spør fordi akkurat nå er noen poteter sånn grønne innefor skallet her. Det er noen som heter "Go ECO" økologiske poteter. De som er her Hva er det farlige med dem? Står litt her. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå