Gå til innhold

Svineknoke holdbarhet etter koking?


anaconda

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Viktig å avkjøle varmt kjøtt før du har det i kjøleskapet, ellers risikerer du at det blir surt.

 

Det å lukte på og se over kjøttet før du bruker det kan være lurt.

Er kroppen din veldig uenig i at dette er en god ide så merker du det fort.

 

Når du koker kjøttet i lapskausen så dreper du mikroorganismene som er på overflatekjøttet, men du klarer ikke å fjerne giftstoffene som er produsert.

 

Det er fornuftig tenkt det du skriver. Bruk gjerne kjøttrestene så fort som mulig, så minimerer du risikoen og ekstra belastning på kroppen. Ferskest mulig er alltid best.

Lenke til kommentar

 

Leser du lenken én gang til ser du at det står ingenting der om at kjøttet blir surt dersom du putter det rett i kjøleskapet. Tvert i mot er sjokkjøling en ganske vanlig måte å kjøle/fryse ned ferdigmaten en kjøper og brukes for å sikre at smak/konsistens beholdes over lang tid.

 

At kjøleskapet blir varmere er dog ganske opplagt, men rester av litt svinekjøtt har såpass liten varmekapasitet at det ikke vil påvirke temperaturen i særlig grad.

Lenke til kommentar

For å forhindre bakterievekst, er kravet at mat skal kjølast ned frå 60-4*C på 2 timar.

Dette kan jo bli litt vanskeleg i den vanlege heim, uansett;

Å sette varm mat(spesielt kjøtt og fisk) rett i kjøleskapet, er ingen problem.

Det er ingen problem for deg å bruke kjøtet frå søndag å bruke det på laurdag.

Men du bør skjære av kjøtet, terne det og putte det i ein tett plastikkpose.

Folie er egentleg fy fy i kjøleskapet, ikkje lufttett og du ser i tillegg ikkje kva det er -> lett å gløyme.

 

MEN; her er det dei aller fleste går på ein smell når det gjeld å oppbevare mat.

- Ikkje dekk til varm mat som er satt i kjøleskap.

- Kald mat som er satt i kjøleskap, må dekkast til!!!

- Luft er matens værste fiende, luft=bakteriar.

- Sørg for at maten du sett inn, er lufttett, bruk helst clingfilm(plastfolie).

Ein lur måte å oppbevare mat, er å kjøpe inn ein clingfilmdispenser, kalt "Wrapmaster", denne finns i stor og liten størrelse, men det held med ein liten til vanleg hushald. Denne, ilag med plastrullar, fås kjøpt hos kontorvare butikkar som regel.

Om du er virkeleg seriøs, kan du kjøpe inn ei mini vakum maskin :green:

Endret av Daxt3r
Lenke til kommentar

Mye rare råd her gitt. Svaret er enkelt: Det er svært lite som tilsier at en gjennomkokt svineknoke ikke skal holde seg i et normalt kjøleskap i en uke. Legg det i en boks, pakk det inn eller hva som helst.Hvis du ikke pakker det inn vil naturlig nok kjøttet bli tørt og ikke like godt etter noen dager i kjøleskap. Og det er en god idé å ikke legge rykende nykokt mat i kjølskapet, men hvem gjør nå det uansett?

Lenke til kommentar

@mandelbrev: Dersom man dekker til varm mat heilt, vil det gå svært lang tid før den blir kald, dette vil føre til bakterievekst og raskare nedbryting av kjøttet.

Gjorde den tabben ein gong eg var lærling, nettopp laga 20-25 L rødsaus, satte den varm på kjøl med lokk, dagen etter var den dekka av eit lag med mugg/sopp. Dårlig deal :hm:

Endret av Daxt3r
Lenke til kommentar

25 liter tar jo ganske lang tid å kjøle ned. Tildekking av vanlige porsjoner er ikke noe problem. Men høres uansett veldig rart ut at sausen fikk muggvekst så fort. Må ha vært ekstremt mye muggsporer i lokalet/kjølerommet? Eller noe annet galt?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...