Gå til innhold

Bestille bilder


Anbefalte innlegg

Hvis man slår av fargestyring i skriveren og bruker riktig papirprofil i Lightroom samt bruker en kalibrert skjerm så skal man ikke se store forskjellen på utskriftene og vertfall ikke med tanke på feil farger.

 

Hvis utskrifter blir for mørke/lyse ut fra hva man ser på skjermen, så justerer man bare lysstyrken/kontrasten på skjermen. Men dette skal kalibratoren klare ganske bra selv. Vertfall gjør min det.

 

Orginale blekkpatroner må brukes da jeg har lest at mange får fargefeil med uorginale.

 

Hvis du har en såkalt "billigskjerm" som har stort lysstap avhengig av hvilken vinkel du sitter forran, så har dette også mye å si. Den gamle skjermen min virket nesten som hadde en innebygget gradient og det var helt umulig og få utskrifter slik jeg så dem.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for at dere prøver å hjelpe. Det virker som at enkelte farger er litt mørkere enn de som vises på skjermen. Gul blir til oransje mens rød blir mørk rød. Kan ikke skjønne annet enn at innstillingene i LR under print delen er satt riktig, ettersom jeg der velger den kalibrerte profilen.

 

I kontroll panel under fargestyring setter jeg min profil for skjerm og skriver.

 

når jeg går inn på egenskaper for skriveren så er det et par valg, har forsåvidt prøvd et par av de uten synlig forskjell.

- under grafikk-bildebehandling er det tre valg:

ICM behandlet av vertssystem

ICM deaktivert

ICM behandlet av skriver

 

Så under fargebehandling er det 2 valg:

colorSmart/sRGB

Adobe RGB (1998) D65 wp 2.2 Gamma.icc

 

Forslag?

Lenke til kommentar

Takker for linken, men ble dessverre ikke noe bedre. Mulig jeg er for kresen, det er slett ikke ille, men fargene treffer ikke mer en 85%....? Misstenker at det må være skriveren min.

 

Så da får jeg bestille fra en proff, fra feks fujifoto som Monica hadde testet til 6, eller fotovideo labatoriet for å se hvordan det blir da. Men da må jeg eksportere og ikke bruke printmodulen. Når det gjelder "Output sharpning" bør jeg velge "glossy paper" og ikke Screen(ettersom jeg skal bestille i glossy? Men når jeg eksporterer jpeg ut i "glossy" for så å se på de i "faststone image viewer" vises disse mørkere enn i LR. Når det da kommer på trykk blir de da lysere, like lyse som i LR eller blir de like mørke som når jeg ser de på skjerm i "faststone image viewer"?

Endret av D-600
Lenke til kommentar

Det er denne profilen du tenker på?

Jeg tenkte på alle steder du velger profiler, her ser det ut som du har satt skjermprofilen der du skal ha en profil for aktuelt papir i skriveren (men jeg er ikke LR-oppsettsspesialist akkurat).

Endret av se#
Lenke til kommentar

Kontollpanel-fargestyring.

Øverst der det står enheter bør det stå navnet på skjermen din, printeren skal ikke ha den profilen.

 

Når du velger printer vil du i kontrollpanel | Fargestyring vil du normalt få listet opp de profilene som er installert på systemet ditt for printeren din (en for hver papirtype). Det er forøvrig en av disse du bør velge som profil ved utskrift.

 

Profilen du har fått ved kaliberering av skjerm skal kun brukes på skjeremn i kontrollpanel

Endret av se#
Lenke til kommentar

har det samme der også. Men skulle det stått noe annet for printeren?

Oppsettet i kontrollpanel for skjerm er korrekt, som sagt skal den profilen kun brukes på skjerm. For printeren listes normalt printerprofiler, men hva som står i kontrollpanel for printer er ikke så viktig så lenge du styrer det manuelt i LR uansett.

Endret av se#
Lenke til kommentar

hmmprofilen til papiret? Jeg bruker Hp Everday glossy. Jeg har huket av for glossy. Har du forslag til hva som burde stått der?

Da burde det stått noe ala "Hp Everday glossy" der (hvis der er der du velger profil i LR), men jeg vet jo ikke hva du har installert av profiler på maskinen din, heller ikke hva som følger med HP-skrivere.

Endret av se#
Lenke til kommentar

hmmprofilen til papiret? Jeg bruker Hp Everday glossy. Jeg har huket av for glossy. Har du forslag til hva som burde stått der?

 

Må bare benytte anledningen til å takke dere alle som prøver :) å hjelpe meg

Under profil så skal dety ikke stå "Dell..." men papiret du bruker. Hvis ikke du får opp papirnavnet i listen, så klikk på "other" og velg papiret fra listen som kommer opp. Er det ikke der, så må du finne profilen på HP's nettsider etc. Disse skal følge med driveren når du installerer den.

 

Nå kjenner ikke jeg til HP i det hele tatt, men her er punkter du må dobbeltsjekke for at utskriftene skal bli mest mulig likt det du ser på skjermen:

 

- Kalibrer skjermen din med X-rite og lagre/bruk profilen den kommer frem til. Deretter glemmer du denne profilen. Den er nå satt. Ferdig med det.

 

- Installer nyeste skriverdriver til din printer. (Last ned fra HP sine sider)

 

- Åpne Lightroom og finn et bilde du vil skrive ut. Husk å velg papirtypen du bruker under "profile" i Lightroom. Her skal du IKKE velge den profilen som X-rite laget, men altså papirprofilen til det arket du bruker.

 

- Fjern muligheten for at skriveren skal stå for fargestyringen. Dette gjøres i skriverdriveren ett sted.

 

- Fjern også haken ved Print resolution. Den trenger du ikke tenke på. (Ikke spør hvorfor, bare gjør det) :)

 

Det kan også være at skriveren din ikke klarer bedre, mendet vet jeg ikke noe om som sagt.

Endret av BjerkneZ
Lenke til kommentar

Takk for svar, skal prøve meg frem litt mere med alle råd herfra.

 

Nå som jeg har kalibrert, så skal jeg kunne eksportere bildene ut i fra LR i 100% kvalitet, optimalisert for "glossy" papir og så bestille det fra en proff. Ikke noe annet jeg trenger å tenke på når jeg nå skal bestille en prøve?

Lenke til kommentar

Takk for svar, skal prøve meg frem litt mere med alle råd herfra.

 

Nå som jeg har kalibrert, så skal jeg kunne eksportere bildene ut i fra LR i 100% kvalitet, optimalisert for "glossy" papir og så bestille det fra en proff. Ikke noe annet jeg trenger å tenke på når jeg nå skal bestille en prøve?

Når du skal bestille bilder fra andre vil det normalt være sRGB som er profilen du bør velge ved eksport da de fleste forventer denne profilen. Skal du bruke noe annet (f.eks Adobe RGB) må dette være avklart. Ellers høres optimalisert for Glossy fornuftig ut så lenge det er det du bestiller.

 

Du kan sikkert klare deg med under 100% og du kan også optimalisere antall piksler i forhold til utskriftstørrelsen, men å holde det enkelt i starten og sjekke en ting av gangen virker fornuftig og da bør det oppsettet du beskriver nå fungerer fint for å få verifisert at fargene sitter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...