Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Pepsi max - hver dag?


JaySpearing

Anbefalte innlegg

Sukker i seg selv er egentlig ikke så farlig og noe vi er 100% tilpasset normalt sett, så lenge det er i naturlig form, og ikke raffinert form som det vanlige.

Sukkermelasse anbefales faktisk terapeutisk, og husker jeg så en dokumentar om arbeiderene på en sukkerplantasje som mer eller mindre levde på dette og ikke hadde nevneverdige helseproblemer.

 

Det viktige her er mengde og at det er naturlig. Jeg har sikkert sagt det til det kjedsommenlige men raffinert mat er unaturlig og helseskadelig.

 

En vitaminbok jeg har inneholder f.eks anbefalinger om sukkermelasse terapeutisk, og flere helsekurer har faktisk sterke elementer av naturlig sukker i seg.

 

Raffinert sukker og mel kom i et evolusjonsperspektiv i går, og vi er ikke tilpasset det.

 

Naturen gjorde sukker vanskelig å få tak i, mennesker gjorde sukker lett tilgjengelig i alt fra leskedrikker til vanlig mat.

 

Å snakke om naturlig sukker som sunt i en tid hvor nesten all mat er kunstig eller prosessert i en eller annen form blir ikke helt riktig.

 

Det beste for folk flest er å styre unna så mye sukker og salt de makter, de kommer garantert ikke til å få i seg for lite:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Lettbrus er helt ufarlig

 

 

- Lettbrus er helt ufarlig

 

Bytt ut sukkerbrusen med lettbrus

 

Et smart valg vil være å redusere inntaket av sukkerbrus til fordel for lettbrus. Dette er noe flere eksperter maner til, blant annet ernæringsfysiolog for Bramat.no, Cathrine Borchsenius.

Til nettavisen Side.no oppfordrer Borchsenius flere til å velge lettbrus i stedet for vanlig brus.

 

- Med tanke på overvekt og diabetes er det bedre å kjøpe seg lettbrus en vanlig brus. Mange får i seg altfor mye sukker. Drikk lettbrus når du skal ha noe ekstra godt, ikke hver dag, og ikke litervis, oppfordrer hun.

Lenke til kommentar

- Med tanke på overvekt og diabetes er det bedre å kjøpe seg lettbrus en vanlig brus. Mange får i seg altfor mye sukker. Drikk lettbrus når du skal ha noe ekstra godt, ikke hver dag, og ikke litervis, oppfordrer hun.

Dette er hele poenget med sukker og enhver ting man spiser: Ikke dytt i deg mengdevis og ikke gjør det hver dag. Om man følger disse reglene er sukker som det meste annen mat fullstendig ufarlig, både på lang og kort sikt. Tvertimot blir sukker da et nyttig stoff for kroppen da det bidrar til energi.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Naturen gjorde sukker vanskelig å få tak i, mennesker gjorde sukker lett tilgjengelig i alt fra leskedrikker til vanlig mat.

 

Å snakke om naturlig sukker som sunt i en tid hvor nesten all mat er kunstig eller prosessert i en eller annen form blir ikke helt riktig.

 

Det beste for folk flest er å styre unna så mye sukker og salt de makter, de kommer garantert ikke til å få i seg for lite:)

 

Ja, du har rett i mye av det du sier. Siden preferansen ligger mot det søte så er mye av frukten framavlet for å være søtere enn naturlig. Prøv f.eks å smake en afrikansk banan.

 

Det som skjer i praksis er jo at man utnytter et instinkt og en belønningsmekanisme som evolusjonen har utstyrt menneskeheten med. Søt mat er ikke giftig, i alle fall har ikke jeg kommet over noe dokumentasjon som har framsatt det motstatte.

 

Noe som er interessant med f.eks smågodt er etterapningen og forstrekningen av naturen på alle måter.

Dette er å forlede folk for en ruseffekt av dopamin samtidig som man får i seg en rekke unaturlige kjemikalier.

 

Vi er som du sier helt kapable til å biokjemisk håndtere sukker, men ikke i de mengdene som det forekommer i moderne mat.

 

Det som mange terper på er begrensning av sukker, salt og olje.

 

Det finnes et utall forskjellige dietter med sammensetninger i alle mulige retninger. Alle stiller nok forskjellige behov, men det er ikke alle behovene som er like ernæringsmessig dokumentert. Jeg tror mange dietter har rot i å kompensere for forskjellige problemer. Ikke alt gjøre dette på en måte som er fornuftig langstiktig.

 

I et evolusjonsperspektiv har vi alltid spist det som har vært tilgjengelig, derfor har dietten alltid vært svært variert, noe som igjen viser seg i hvor mye forskjellig vi kan fungere på over tid. Jeg synes det å diskutere diett er litt som å diskutere religion til tider.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...