Gå til innhold

Sniktitt: HTC One


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

SEKS tusen??Utrolig pen telefon, men jeg må vente og se om Samsung kommer med nytt Tupperware-produkt eller en skikkelig telefon. Xperia Z er også med i konkurransen

 

husk at det er bare noen kødder som legger den tidlig ut i butikken sin og priser den høyt for å være sikker på at det er over det den egentlig koster

Lenke til kommentar

Bra med større bildebrikke i kameradelen, men jeg tror ikke det var noe sjakktrekk å velge få piksler. Det er ikke størrelsen på pikslene, men på bildebrikken som betyr noe for bildekvaliteten. Det blir uansett spennende å se testresultater på den og få vite litt mer om videodelen.

Lenke til kommentar

Har ingen tillit til Sony, bekjente som har vært så uheldige å skaffe seg (Sony Ericsson de fleste da) en har måttet leve med mye klikking og/eller feil ganske raskt, inkludert en av de nye med sånn ring av lys nederst. Den dyreste tror jeg. Var stor hvertfall. Klikk, klikk, klikk.

HTC'en såg derimot svært fristende ut! Grep er viktig for meg, kan ikke forestile meg å skulle holde i en svær, firkantet mobil; au. Det som gjenstår å se, er batteriet. Det var det som gjorde HTC One uaktuell.

Lenke til kommentar

Lurer på en ting. Er dette A15 eller A9 arkitektur?Samsung lager jo allerede A15 brikker som de selger i nexus nettbrette og Chromebook. Nvidia sin tegra 4 skal vel og være A15, så lurer på om dette er Quallacomm sin første A15 prossesor?

 

A15 hos prosessoren. Kommer an på hvor mange piplines den har, mener den skulle ha fått flere etter forrige generasjon, men det er ikke sikkert.

 

Så er ikke flere piplines alltid bedre;)

 

Er en Karit, så den har 11 piplines og 2MB chache L2. Vil si at den er i en egen kategori, men det er heller ikke Cortex A9. For å være en fullblods A15 trenger den 4MB L2 cache. Så Nvidia sin er heller ingen fullblods A15 med 1MB chache, nvidia sin prosessor er uansett tregere.

 

Tegra 4 finnes i 2 utgaver i Cortex A9 og A15

 

Karit: 11 stages

Cortex S15: 15/17-25 stages

 

Litt rart at du henger deg opp i dette med mindre du skal bruke den til noe "seriøst" som matematikk beregninger eller til ekstern skjerm. - Annet formål enn som telefon.

 

Kilder: Wikipedia.

Endret av Vebb
Lenke til kommentar

Tja.. Dersom bildebrikkens størrelse holdes konstant vil færre piksler generelt gi mindre støy og bedre bildekvalitet vil jeg påstå.

 

Jeg er uansett mye mer tilhenger av Nokia`s pureview løsning hvor man bruker mange piksler for å generere en "superpiksel", det har vist seg å fungere meget bra på Nokia 808 mth att støy blir sågodt som borte... I tillegg har man mulighet for skikkelig zoom og ikke digital-zoom som brukes på de fleste kameramobiler, digital-zoom er noe hærk og burde vært bannlyst for lenge siden spør du meg.....

Endret av leirdueredet
Lenke til kommentar
Tja.. Dersom bildebrikkens størrelse holdes konstant vil færre piksler generelt gi mindre støy og bedre bildekvalitet vil jeg påstå.

Jeg ser din påstand og skjønner forklaringene som ligger bak (effektivt sensitivt areal osv). Problemet er bare at det ikke stemmer i praksis. Alle sensorer har i dag et lag med mikrolinser over sensoren som gjør at nesten alt lys samles på det sensitive arealet selv om det er en lavere prosentandel av totalarealet enn en annen like stor sensor.

 

Leirdueredet er inne på noe. 4 mindre piksler kan hente like mye lys som 1 større med samme totale areal. Man kan konvertere 4 mindre piksler til 1 stor uten å tape sensitivitet. Sensitiviteten vil faktisk være den samme som om sensoren hadde store piksler i utgangspunktet. (forutsatt samme teknologinivå etc..)

 

Når jeg sier at påstanden din ikke stemmer i praksis så vil jeg også støtte det med kilder:

Her ser du en temmelig lang analyse av testresultater med svært god forklaring på sammenhengen mellom pikseltetthet og støy. Siden den er ganske lang skal jeg veilede deg rett til de viktige punktene. Les under disse overskriftene:

 

- Noise versus Resolution

- Sensor size impact on image noise

- Having too many MPixels doesn't really help

- But having too many MPixels doesn’t harm either

- Figure 4. Impact of pixel size on noise level.

- Per-pixel sensor noise

- BUT... per-pixel sensor noise is not very relevant

- Low-Light ISO score

- Figure 6. The cameras with the 10 highest ISO scores are all full-frame models.

- Comparing different sensor sizes

- Print versus Screen mode

 

Legg spesielt merke til figur 6 (uthevet) der det kameraet med best ISO-ytelse justert for sensorstørrelsen faktisk er et med svært høy pikseltetthet (1,55 mikron piksler). Det er altså rett og slett en myte og feiltagelse at store piksler gir mindre støy fra et gitt sensorareal. Figur 6 viser også tydelig at sensorstørrelse og teknisk modenhet teller veldig mye.

 

- Nye sensorer gjør det mye bedre enn gamle sensorer med samme størrelse.

- Store sensorer gjør det vesentlig bedre enn små sensorer

- Små piksler gjør det bedre enn store piksler

 

 

Leirdueredet har noen misforståelser i argumentasjonen sin. For det første bruker Nokia 808 Pureview digital zoom og zoomfunksjonen går ut over støynivået fordi man bruker et effektivt mindre sensorareal. Jeg liker selv Pureview fordi det har stor sensor, ikke fordi det har vanvittig mange piksler (selv med svært god optikk yter ikke optikken rettferdighet til sensoren). Færre piksler hadde vært en fordel for hastighet og strømforbruk, men jeg synes HTC går for langt i motsatt retning. Mange piksler gir mer behagelig fordeling av støyen, men Nokia Pureview har tatt litt for mye møllers tran.

 

Slik ser jeg for meg et optimalt telefonkamera: Stor sensor (a la Pureview), knallgod optikk (a la Pureview), 11 Mp 3840x2880 4:3-format, asymetrisk RGBW pikselmatrise, piezoelektrisk sensorstabilisering, videofunksjon med fullHD 60 fps der alle pikslene brukes og nedskaleres, samt mulighet for digital zoom ned til fullHD i både foto og videomodus. Lynrask respons og AF. Råformat i fotomodus. Grunnen til akkurat det pikseltallet er beskjæringsmulighet ned til 3840x2160 (4K) og "superpikselering" ned til fullHD der hver piksel er fullfarge (RGBW). Asymmetrien i pikselmatrisen gir bedre støyegenskaper, a la Fujifilm X1 Pro.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...