banansplitt™ Skrevet 19. februar 2013 Del Skrevet 19. februar 2013 (endret) En av mine absolutte favorittingredienser innen mat er egg. Man kan gjøre så enormt mye med det. Så tenkte vi kunne dele våre "oppskrifter" her. Det er ikke meningen at man skal poste alle mulige oppskrifter som inneholder egg, kun de der egg er hovedingrediensen. F.eks. pålegg det passer veldig godt med. Endret 19. februar 2013 av banansplitt™ Lenke til kommentar
banansplitt™ Skrevet 19. februar 2013 Forfatter Del Skrevet 19. februar 2013 (endret) "Geitost-crocker" Sikkert ikke noen som har hørt om det før, tror det var faren min som fant det opp. Sleng egg i stekepanna og stek dem som speilegg, og legg et par skiver brunost over og la det smelte. Legges så på valgfritt brød med smør. Høres kanskje litt absurd ut, men ekstremt godt. Har ikke noe bilde ettersom jeg ikke tror det finnes. Endret 19. februar 2013 av banansplitt™ Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 19. februar 2013 Del Skrevet 19. februar 2013 (endret) Jeg fant riktig nok oppskriften på en dyreside under overskriften "Oppskrifter til hestegodt", men dette fikk jeg alltid servert om jeg var syk da jeg var liten. "STYRKEDRIKK" 250 g knust bygg eller havre 250 g kli1 flaske vørterøl (eller bokkøl) 2 rå egg Bland bygg/havre og kli i en fôrbøtte. Tilsett eggene, hell vørterølet over og rør godt. Denne retten er en skikkelig vitamin - og proteinbombe og bør ikke gis for ofte. Moren min pleide å lage det uten bygg/havre, og jeg fikk det som oftest servert i et glass, ikke en forbøtte. Endret 19. februar 2013 av Phileas Fogg 1 Lenke til kommentar
banansplitt™ Skrevet 19. februar 2013 Forfatter Del Skrevet 19. februar 2013 (endret) Eggerøre, røkelaks, rømme og salat Enda en fantastisk kombinasjon. Eggerøren skal vispes i en bolle. En liten dert med melk (par spiseskjeer) pr antall egg i eggerøren. Drysse bittelitt salt over, litt pepper, også gressløk. Har etterhvert funnet ut at på lavere varme du steker eggerøren, og jo lengre tid man bruker, jo mer detaljert og bedre blir den. Jeg pleier faktisk å skru av platen før jeg heller røren oppi og lar den godgjøre seg en god stund. mens jeg hele tiden rører rundt. På slutten freser jeg den bittelitt opp for å gjøre den helt ferdig. Serveres på tallerken med loff med smør, blader fra isbergsalat, og rømme. For en sunnere versjon kan loffen byttes ut med brød og rømmen byttes ut med kesam. Jeg foretrekker best å la alle ingrediensene ligge hver for seg på tallerkenen, men det funker også å lages som smørbrød. Endret 19. februar 2013 av banansplitt™ Lenke til kommentar
banansplitt™ Skrevet 19. februar 2013 Forfatter Del Skrevet 19. februar 2013 (endret) Egg og bacon, stekt champginon og cherrytomat Jeg kan sitte her hele kvelden og pøse på oppskrifter med egg. Dette er jo en enkel klassiker. Stek opp speilegg og bacon. Jeg liker baconet godt stekt og litt seigt. Server til med godt stekt, pepret og saltet champignon i mye smør og stekte cherry-tomater. Endret 19. februar 2013 av banansplitt™ Lenke til kommentar
banansplitt™ Skrevet 19. februar 2013 Forfatter Del Skrevet 19. februar 2013 (endret) Hardkokte egg og kaviar Hardkokte egg i biter. Jeg liker å koke mine hardkokte egg i nøyaktig 10 min fra de slippes oppi kjela. La dem kjøle seg ned litt i kaldt vann for så å kutte dem med eggedeler, og smøre kaviar over. Passer godt både på brød og knekkebrød. Endret 19. februar 2013 av banansplitt™ Lenke til kommentar
norskgoy Skrevet 24. februar 2013 Del Skrevet 24. februar 2013 Om man liker blandingen ost og egg så er ostesuffle en slager. Enkelt er det også å lage. Lenke til kommentar
Gjest Slettet-PJ426FqLv6 Skrevet 4. mars 2013 Del Skrevet 4. mars 2013 Egg og majones på brødskiva har blitt min nye frokostfavoritt. Ubeskrivelig godt! Lenke til kommentar
PROuser Skrevet 20. april 2013 Del Skrevet 20. april 2013 Omelett med snacks.. 4 egg røres med 4 ss vann og litt salt. stekes på middels varme. tilsett skinkebiter, krydder.. miks. så legges noen skiver gulost oppå så den smelter.. Nydelig Mye annet snadder kan tilsettes.. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå