Gå til innhold

USB-floppy (eller et alternativ) til DOS


Isbilen

Anbefalte innlegg

På jobben bruker vi et antikvarisk butikksystem som kjører i DOS. Oppdateringene kommer på disketter i posten. Dette funket fint helt til den forrige PC-en takket for seg og vi var nødt til å kjøpe en ny. Nå sliter vi med å få oppdatert systemet, siden hovedkortet mangler floppy-støtte og vi ikke får USB-diskettstasjonen til å funke i DOS. Jeg tenker at når en PC klarer å boote fra USB, må det vel gå an å trikse det til på en måte.

Tips mottas med takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har dere prøvd med en floppy emulator? Dvs. at man lager et floppy image på en maskin med nyere Windows OS og så mounter dette imaget på Win98-maskinen.

 

http://www.petri.co.il/virtual-floppy-disks-vmware.htm beskriver diverse verktøy for å lage og bruke floppy imager. I tillegg, hvis dere har et virtualiseringsmiljø og Win98-PCen ikke må kobles direkte til f. eks. en matriseskriver kan det være en idé å virtualisere Win98-PCen.

Lenke til kommentar

Hva med å få tak i en gammel fungerende PC? Behøver ikke være så gammel en gang, to av de tre socket 1366-hovedkorta jeg har har tilkobling for diskettstasjon.

 

Det finnes også noen USB-drivere for DOS, men aner ikke hvordan de fungerer med USB-diskettstasjon.

Endret av Kamerat
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...