Gå til innhold

Psykolog for keeper


Anbefalte innlegg

I den siste tiden har eg blitt veldig mye skadet i 1 mot 1 dueller som keeper (brukket fot, brukket nese, hjernerystelse, spark i ansiktet, stempling osv) dette var mye pga dårlig teknikk. Nå som jeg er tilbake i full trening etter beinbruddet, så har jeg blitt skikkelig pingle! Jeg trekker meg eller nøler når jeg skal gå inn i duell pga frykt for skade/smerter.

 

Siden jeg er keeper må jeg være tøff, så jeg lurer på om å gå til psykolog kan løse dette problemet? Noen andre keepere eller spillere som har gått til psykolog for å bli kvitt sånn frykt?

 

Er keeper i fotball om noen lurte ;)

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
Videoannonse
Annonse

Har selv stått keeper i mange år og selv hatt litt av det samme problemet, spesielt etter at jeg begynte å trene med seniorlget. Frykten kan ødelegge alt fokus og man har jo noen skrekkeksempler på akkurat denne typen skader, som f.eks. Petr Čech. Men heldigvis går det jo sjeldent så galt :)

 

For å bli kvitt dette problemet kan det være lurt å begynne med enkle øvelser under kontrollerte former. F.eks. at en spiller løper mot deg med ballen, du sklir fram for å ta ballen, og spilleren hopper kontrollert over deg når du kommer sklidende. Ganske enkelt, men det bygger opp tøffeten din slik at du begynner å gjøre det mer og mer under spill på trening og kamp. Etter hvert som du blir tøffere, kan også spilleren begynne å utfordre deg litt mer. Dvs. at han/hun ikke hopper over deg, men løper videre slik at du sklir inn i føttene på spilleren og får kjenne det mer på kroppen.

 

Har aldri prøvd noen form for psykolog og vet ikke om det funker, men du kan jo gi disse øvelsene en sjanse :) Det virket i alle fall for meg og jeg håper at det vil virke like godt for deg :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...