James Bond Skrevet 11. februar 2013 Del Skrevet 11. februar 2013 Jeg bare lurte ettersom jeg har en sånn Grandiosa kebabpizza jeg kjøpte i fylla en gang også når jeg kom hjem så smart som jeg var la jeg den PÅ BENKEN men når jeg våkna på morgenen la jeg den inn i fryseren.. Er det farlig og spise den? Den ser helt fin ut egentlig Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 11. februar 2013 Del Skrevet 11. februar 2013 En natt på benken skulle ikke by på problemer, men siden du er bekymret kan du jo bare steke den litt ekstra bare for å fjerne utrygghetsfølelsen. 1 Lenke til kommentar
Vice Skrevet 11. februar 2013 Del Skrevet 11. februar 2013 Er nok rimelig trygg å spise uansett etter en runde i stekeovnen. I verste fall kan den kanskje bli litt sur i smaken, men tviler. 1 Lenke til kommentar
James Bond Skrevet 11. februar 2013 Forfatter Del Skrevet 11. februar 2013 Takker for svar, Var noe sånt jeg regna med, Men man begynner å lure når både mor og far sier den er full av bakterier og bare å hive Lenke til kommentar
Vice Skrevet 11. februar 2013 Del Skrevet 11. februar 2013 (endret) Er ganske få ting som blir veldig raskt dårlig, og om det har blitt dårlig så kjenner man det kjapt på smaken. Har tom. hatt melkekartonger stående ute i ca. 9 timer uten at det har skjedd noe galt. (Ellers er vel hele "kebab konseptet" basert på at kjøttet må stekes skikkelig før man spiser det da det svært ofte står og snurrer rundt under tvilsomme forhold med godt grunnlag for bakterievekst.) Endret 11. februar 2013 av Vice Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 11. februar 2013 Del Skrevet 11. februar 2013 Bakterieveksten i mat er rimelig konstant i romtemperatur. Frysing gjer at denne prosessen går mykje saktare. Grunnen til at du ikkje skal fryse nedigjen matvarer som har vært tint er at sjølv om mange av bakteriene dør ved frysing så kan du tenke på frysing som å sette bakteriene på pause. Så ved gjenntatt tining og frysing av mat så vil det totale antallet timer med bakterievekst bli forholdsvis høgt. Ved å tine pizzaen så har du redusert holdbarheita vesentlig, men eg tviler på at den er uspiselig i alle fall etter at den har vært godt stekt. I tillegg så vil pizzaen tine sakte, så inne i pappen har det nok vært under romtemperatur då papp isolerer. Så den har nok ikkje ligget i temperaturer over 5 grader så lenge. Eg vil uansett anbefale at du steiker pizzaen så fort som mulig. For sikkerheitsskyld så bør du lukte og smake på pizzaen før du hiver innpå. Dersom den har blitt dårlig så merker du det på lukt/smak. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå