Gå til innhold

Farlig å spise frossen mat som er tinet?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er ganske få ting som blir veldig raskt dårlig, og om det har blitt dårlig så kjenner man det kjapt på smaken. Har tom. hatt melkekartonger stående ute i ca. 9 timer uten at det har skjedd noe galt.

(Ellers er vel hele "kebab konseptet" basert på at kjøttet må stekes skikkelig før man spiser det da det svært ofte står og snurrer rundt under tvilsomme forhold med godt grunnlag for bakterievekst.)

Endret av Vice
Lenke til kommentar

Bakterieveksten i mat er rimelig konstant i romtemperatur. Frysing gjer at denne prosessen går mykje saktare. Grunnen til at du ikkje skal fryse nedigjen matvarer som har vært tint er at sjølv om mange av bakteriene dør ved frysing så kan du tenke på frysing som å sette bakteriene på pause.

Så ved gjenntatt tining og frysing av mat så vil det totale antallet timer med bakterievekst bli forholdsvis høgt.

 

Ved å tine pizzaen så har du redusert holdbarheita vesentlig, men eg tviler på at den er uspiselig i alle fall etter at den har vært godt stekt.

 

I tillegg så vil pizzaen tine sakte, så inne i pappen har det nok vært under romtemperatur då papp isolerer. Så den har nok ikkje ligget i temperaturer over 5 grader så lenge.

 

 

Eg vil uansett anbefale at du steiker pizzaen så fort som mulig. For sikkerheitsskyld så bør du lukte og smake på pizzaen før du hiver innpå. Dersom den har blitt dårlig så merker du det på lukt/smak.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...