Gå til innhold

Sykdommer som fratar jegerretten? Som ADHD ?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

ADHD alene er ingen nektegrunn.

 

Når en person søker om å få våpentillatelse, vil politiet ut fra dagens ordning ha mulighet for å sjekke søkeren opp mot opplysninger politiet har tilgang til gjennom politiets registre, som bøte- og strafferegister og straffesaksregisteret STRASAK. Politiet vil kunne be om fremleggelse av andre opplysninger, som for eksempel legeattest. Dette skjer forholdsvis sjelden, og bare der det foreligger konkrete forhold som gir grunn til å be om slike opplysninger. Hvilken grad av edruelighet, pålitelighet og skikkethet som kreves, lar seg ikke besvare på generelt grunnlag. Vurderingen vil i stor utstrekning bero på hvilke opplysninger som er tilgjengelige, og dessuten det skjønn som utøves i saksbehandlingen. Politiet fører også i dag en løpende kontroll av den enkelte våpeneier. For eksempel vil politiet ved tilbakekall av førerkort på grunnlag av forhold som også kan ha betydning for å inneha våpen, rutinemessig kunne gjøre kontroll opp mot våpenregisteret. Politiets operasjonslogg vil også normalt gjennomgås for å avdekke eventuelle forhold av interesse, for eksempel nødvendige tiltak fra politiets side grunnet beruselse, tvangsinnleggelser til psykisk helsevern m.v. Politiet har med dagens ordning flere tilgjengelige virkemidler for å få avklart hvorvidt søkeren eller innehaveren fyller lovens vilkår for å erverve og inneha skytevåpen mv. Når våpenmyndigheten finner at vilkårene for våpentillatelse ikke lenger foreligger, vil tilbakekall skje. Som nevnt ovenfor i utredningen er det imidlertid langt sjeldnere at det foretas en løpende vurdering av den enkelte våpeneiers fortsatte behov for skytevåpen.

http://www.regjeringen.no/nb/dep/jd/dok/nouer/2011/nou-2011-19/29.html?id=668459

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Du vil nok få problemer med å få godkjent våpen til jakt om du er blind. Ellers er det folk som jakter med proteser både her og der. For blinde er konkurranseskyting en mulighet.

 

Ellers vil vel sunn fornuft tilsi at om du har aktivt suicidale tendenser er det ikke nødvendigvis sunt å ha skytevåpen i hus.

 

Om du har ADHD og dette blir brukt som begrunnelse på et avslag, er det bare å kontakte NJFF (Norges Jeger- og FiskerForbund). De vil nok være interessert i å se på saken.

 

Edit: Det enkleste er å stikke nesen innom det politikammeret som skal behandle søknaden og spørre der. De er litt skumle noen av de, men det skal du ikke ta deg nær av.

Endret av Carpe Dam
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...