Gå til innhold

Guide: Se hvordan vi bygget øl-tårnet i kabinettet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er ikke så interessert i øl, men brus... Ville det fungert med en brusdispenser på samme måte, og får man kjøpt sirup uten å være næringsdrivende?

 

Ja det skal ikkje være eit problem. Du kan i utganspunktet fylle ølfatet med det du vil.

Eit ølfat tilkobbla ei CO2 flaske er eigentleg berre ein stor sodastreamer.

Du får kjøpt sirup til bruk i brusmaskiner, kva som er dei største pakkane du får kjøpt veit eg ikkje.

 

Og du kan sjølvsagt lage din eigen brussirup.

Lenke til kommentar

Brus fungerer utmerket på dette oppsettet. Fatene vi bruker var i utgangspunktet brukt som bruskonsentrat-fat. De finnes i 9, 12 og 19 liter (vanlige størrelser), i tillegg finnes det 4 liter (ikke vanlig og derfor dyre å anskaffe), samt mulig andre. 1 flaske bruskonsentrat rekker til 12 liter, så jeg bruker 1,5 flasker til 18 liter brus. Har foreløpig kun brukt den røde typen Cola fra SodaStream, og den blir faktisk veldig god når den blandes og karboneres korrekt. Vet at andre har brukt sitronsaft og laget brus med hell.

 

Problemet er "inngangsbiletten", altså utstyret som kreves. Fat kan man få tak i fra ca 300,- (brukt), opp til ca 1000,- (nye). Ofte er brukte fat bra nok, men kan fordre litt vedlikehold som pakningsbytter o.l.

 

Co2 kan skaffes på flere måter. Det mest vanlige er ombygde brannslukkere (2-6 kg), og kan anskaffes for tja, en tusenlapp (stor variasjon). Så kan man kjøpe/leie flasker som er beregnet for dette, eller bruke ei Sodastream-flaske med overgang til regulator.

 

Deretter trenger man regulator, fra 3-400 og opp. Slanger/ventiler/rengjøring/desinfisering o.l 2-500.

 

Til sist tappekran som finnes i mange priser og kvaliteter, fra enkle plast-kraner (såkalte party-tap), til kraner brukt profesjonellt (består av 2 deler som selges separat hvis det ikke er et tappetårn). Kraner er dyre i Norge (gjelder ikke party-tap), men kan skaffes "billig" fra det store utlandet eller brukt.

 

Så må man ha en plass der fatet/fatene kan stå kjølig. Brukte kjøleskap er mest vanlig.

 

Dersom dette fortsatt virker interessant, sjekk signaturen min for masse gode tips :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...