Drugstar Genius Skrevet 1. februar 2013 Del Skrevet 1. februar 2013 Jeg vet ikke om det fungerer men tenkte jeg skulle spørre først, fant en oppskrift med å ha kyllingfileet i kokosmelk og da tenkte jeg på å ha ost på å gratinere den i en ildfast form i ovnen? Hvis det fungerer hvor lenge skal den stå i ovnen på hvor mange grader? Takk på forhånd til svar Lenke til kommentar
Feh Skrevet 1. februar 2013 Del Skrevet 1. februar 2013 Litt avhengig av hvor stor form og hvor mye du har oppi, men 200º i ca. 20-30 minutter. Ikke bruk forssen kylling (i så fall, tin den til romtemp først). Er omtrent som å steke lasagne. La kyllingen ligge i kokosmelk en stund på forhånd så de trekker til seg mer smak, evt. skjær noen små snitt på toppen av filetene før de stekes. Merk bare at det kan bli litt hissig å bare ha kokosmelk med mindre du er forferdelig glad i kokos Anbefaler å i det minste ha i noe krydder så ikke smaken blir for kjip. Finnes mange varianter, og ofte er det bare å bytte ut fløte fra oppskriften med kokosmelk Lenke til kommentar
Drugstar Genius Skrevet 1. februar 2013 Forfatter Del Skrevet 1. februar 2013 Tusen takk får svar Skal prøve ut dette. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 4. februar 2013 Del Skrevet 4. februar 2013 Lar du et stakkars kyllingbryst ligge i 30 min i ovnen blir det tørt. Kokosnøttmelk og ost høres helt bisarr ut. Lenke til kommentar
Drugstar Genius Skrevet 4. februar 2013 Forfatter Del Skrevet 4. februar 2013 Greit nok, var bare en vill ide, har du noen bedre noen? Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 4. februar 2013 Del Skrevet 4. februar 2013 Jeg liker en oppskrift som minner om dette, men med fløte i stedet for kokosmelk. Ostelokket hindrer/bremser uttørring, mens kokosmelka tilfører ekstra fuktighet. Enn så utskjelt innsprøytet saltvann er så minker det i hvert fall faren for uttørking. Tørr kyllingfilet er kjedelige saker. Hvis du er bekymret for å få mindre for pengene (kjøpe dyrt vann) så vil jeg be dere se nærmere på prisene. Kyllingfilet uten vann koster fort 100% mer enn kyllingfilet med 10% vann. Problemet er i mine øyne saltmengden, ikke vannet eller prisen. Men tilbake til min oppskrift/forslag: Kyllingfilet matfløte/kokosmelk evt en blanding Paprika og løk kuttet i biter Finkvernet pepper, eventuelt litt paprikakrydder, basilikum, Toppet med ost, helst en over middels smaksfull variant som egner seg til gratinering. Servert med ris og salat. 1 Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 4. februar 2013 Del Skrevet 4. februar 2013 Prøv skikkelig kylling først. Jeg vet ikke hva Prior gjør med kyllingen sin, men den er ikke god. Det vil si; den smaker nesten riktig, men konsistensen er helt på trynet. Det er mye lettere å få et godt resultat med for eksempel en kylling fra Stange. Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 4. februar 2013 Del Skrevet 4. februar 2013 Mye rare råd her. Kokosmelk skiller seg relativt lett om den utsettes for koking eller ovnsbaking, det er noe som helst bør blandes i mot slutten og bare varmes gjennom. Det er ikke bare å erstatte fløte med kokosmelk. Ost og kokos høres direkte ufyselig ut, så det ville jeg droppet. 200 grader i 30 minutter er alt for tung varmebehandling, og ender bare med tørr kylling. Lår tåler gratinering mye bedre. Det er mer fett og mer smak i dem. Tar litt mer tid, både i ovnen og plukking, men er vel verdt det. Skal man lage noe godt og kjapt med kylling og kokosmelk, er det bare å koke opp ca. 2dl kyllingkraft (eller fond), ha i små biter med kylling og la dem trekke til de er gjennomvarme, så ha i kokosmelk og varme det opp. Litt finsnittete grønnsaker (stangselleri, paprika, chili) til slutt, og godt med koriander. Varmebehandler man kyllingen på denne måten, er den både mør og saftig. Ser ikke helt poenget med å servere hele kyllingbryst hjemme om det smaker lort. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå