Gå til innhold

DT770/80 kjøpt - trenger hjelp til DAC/Amp


adrver

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg er på jakt etter nye hodetelefoner. Jeg er ganske fersk i bransjen, og trenger derfor litt hjelp.

 

Noen "krav" (noen av de kan modifiseres om det skulle bli nødvendig):

  • Må kunne spille av all type musikk tilfredsstillende. Jeg hører for det meste på rock, heavy metal, prog. metal, teknisk gitar (i mangel på et bedre ord. F.eks. Yngwie Malmsteen, egentlig for det meste Paul Gilbert, men han er det ikke så mange som har hørt om.) og ikke minst klassisk. Det hadde vært fint å få en "tung" lydopplevelse når jeg hører på metal, men også kunne gjengi Beethoven på en klokkeklar måte uten store forvrengninger i lydbildet.
  • Relativt stort lydbilde til spilling. Dette kan til nød begrenses litt til fordel for god musikk.
  • God komfort
  • Skal hovedsaklig brukes til PC. Trenger ikke være fryktelig mobile.
  • Budsjett = Gjerne rundt 1000, helst under 2000 kr. Billigere er bedre. Det inkluderer eventuelle forsterkere/DAC eller lydkort til PC. Det kan selvfølgelig også kjøpes etterhvert.

Jeg har kikket litt rundt og det ser ut som Beyer DT770 blir anbefalt mye. Hvordan er lyden på disse i forhold til klassisk musikk? Har fått litt inntrykk av at det kanskje er en headphone for "basshuer".

 

Har også kikket på AT ATH-M50, som er relativt prisvennlige og sies å være gode. Men jeg har også lest at disse egner seg dårlig til spilling? Noen som kan bekrefte/avkrefte dette?

 

Per dags dato hører jeg på musikk gjennom Koss Porta Pro. Lyden er helt ok, men bassen blir litt grøtete til tider.

Endret av adrver
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Etter hva jeg har hørt så kan ATH-M50 bli litt klam å ha på i lengden, men lydmessig skal de være veldig gode. Bruker selv DT770 hver dag til alt jeg gjør, og må si meg meget fornøyd. Vet ikke med 32ohm utgaven, men 80ohm utgaven liker seg best med en forsterker. Lydmessig fungerer den meget godt til det meste av musikk jeg har prøvd. Komfortmessig er de også veldig gode. På tross av sine høye vekt i forhold til mine gamle hodetelefoner er de faktisk mere komfortabel å bruke, kan sitte i timesvis uten å måtte ta de av meg for å la ørene puste.

 

Anbefaler at du prøvelytter om du har muligheten. Pass også på at du får testet hodetelefonene fra en god kilde, for som sagt så liker ivertfall 80ohm utgaven av DT770 seg med en forsterker. Lyden blir fort litt daff og livløs uten, og det ser jeg for meg en de fleste mid-range hodetelefoner blir.

Endret av Mr. A
Lenke til kommentar

Om du vil unngå den lille ekstra bassen til DT770, kan du se litt på Shure sine lukkede hodetelefoner imellom 1 og 2k.

 

Shure SRH940

http://www.prisjakt.no/product.php?p=842129

 

Shure SRH840

http://www.prisjakt.no/product.php?p=459639

 

Selv ville jeg gått for åpne headphones med tanke på klassisk musikk, type HD598 ifra sennheiser.

Beste hadde vært en grei billig dac/amp og HD650, men da ryker budsjettet ditt noe.

Lenke til kommentar

Jeg slo til og kjøpte en DT770/80, da denne ser ut til å passe mitt bruk best. Gleder meg som en unge til den kommer! :)

 

Men nå lurer jeg selvfølgelig på om jeg trenger et lydkort eller DAC/Amp for at Beyer'en skal utfolde seg skikkelig.

 

Lyden kommer fra dags dato fra et hovedkort med Realtek ALC892.

Alternativene er:

Lydkort. Alt fra Xonar-serien sies å være bra. Men de billigste kortene (DX/DG/DGX) sies å ikke være så fryktelig mye bedre enn 892. Xonar Essence STX sies å være svært bra, men det koster også deretter. For 1200 kroner kan man også få noe eksternt.

Ekstern DAC/Amp

- Fiio. Komboen E7+E9 foreslås ofte, ikke minst fordi den er portabel. Det er strengt tatt ikke så viktig for min del. E17 foreslås også ofte som alternativ til E7. Hvordan funker Fiio produktene med data?

- E10 / nuForce. Begge er kompakte løsninger med DAC+Amp. Men jeg har lest at kvaliteten ikke er så fryktelig god. Stemmer det?

- Annet. Her har jeg virkelig ikke så mye peiling. Jeg ser at DAC'er og forsterkere fort kan bli fryktelig dyre. Noen billige, men gode, forslag?

Endret av adrver
Lenke til kommentar

Fiio E17 fungerer via usb til pc, og er i praksis akkuratt som et vanlig lydkort, det har også kraft i massevis til å drive DT770.

En veldig god forsterker, som er en hel del bedre enn både E7 og E10 - selv med ekstra forsterker så er dac-delen i E17 bedre.

Hmm.. Har kikket litt på E17 og den ser jo forsåvidt grei ut. Trenger jeg E9 for å koble den til PC'en? Eller er forsterkerdelen i E17 grei nok i seg selv?

Prisen på E17 er også litt stiv i Norge i forhold til i utlandet. Ser at den f.eks. bare koster $140 på mp4nation, mens billigste pris i Norge er 1500 kr (ifølge prisjakt).

 

Har også sett på stasjonære løsninger av typen O2/Odac combo eller Aune X1. Vil disse være bedre lydmessige enn en portabel løsning a la Fiio?

 

Og hvordan fungerer egentlig dette med kjøp av varer fra utlandet? Er det trygt? Hvor mye kommer i ekstra gebyr for fortolling? Jeg ser at det ikke er toll på elektronikk, men 25% moms, i tillegg til masse gebyrer. Ved kjøp av f.eks. en O2/Odac fra USA til $230 inkludert frakt, hvor mye ekstra utgifter må jeg regne med?

 

Et siste spørsmål: hvor lang er levetiden på slike ting? Det hadde vært litt surt om forsterkeren blir ødelagt og jeg må sende den tilbake til USA for å få fikset den.

Lenke til kommentar

Og hvordan fungerer egentlig dette med kjøp av varer fra utlandet? Er det trygt? Hvor mye kommer i ekstra gebyr for fortolling? Jeg ser at det ikke er toll på elektronikk, men 25% moms, i tillegg til masse gebyrer. Ved kjøp av f.eks. en O2/Odac fra USA til $230 inkludert frakt, hvor mye ekstra utgifter må jeg regne med?

 

Er som regel trygt å handle frå utlandet, men det er et par ting du må tenke på.

 

Prisen du betaler er prisen på varen, pluss frakt, og deretter moms på dei to til sammen (pris+frakt)*1,25. I tillegg tar posten et fortollingsgebyr.

La oss seie at frakta er på ca 30 dollar:

230$ + 30$ = 260$*1,25= 325$, det blir i norske kroner 325*5,5 som er ca 1790,-

 

Med Posten sitt gebyr blir det rundt 2000,- totalt, alt ettersom kor mykje dei krever for tollinga.

 

Om du kjøper noko i Norge som har fleire års forventa levetid, har du reklamasjonsfrist på 5 år. Denne misser du dersom du kjøper frå utlandet.

 

Totalt sett blir det jo kanskje ikkje så stor forskjell mtp pris.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...