Gå til innhold

Hvilken Powerline adapter er markedets beste?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Er på utkikk etter en Powerline adapter, og min prioritet blir da hastighet fremfor alt annet.

 

Har søkt og lest på alt jeg kommer over av artikler på nettet men finner ingen stortester. Har sett TrendNET sin 401E2K har fått mye skryt, men får man altså ingenting bedre?

 

Skal streame BluRay over nettverket og inn til kinoen i huset mitt, og hakking er totalt uakseptabelt.

 

Så hva mener folket er det aller raskeste man kommer over?

 

 

Det gjør ingenting om det er stort, krøkkete eller dyrt. Jeg ønsker kun å investere i det som er aller raskest :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har fått dem nå og bruker kun CAT 6 kabler på dem og alt utstyr tilknyttet mellom dem.

 

Ytelsen forvirrer meg dog litt. Da jeg testet i et ordentlig program først fikk jeg 40-ish read og 11-ish upload, og så at LINK Quality lyste rødt på dem. Trakk den ene adapteren ut av støpselet og satt den inn igjen, og da ble LINK Quality grønn.

 

Før jeg testet med et tredjeparts program ble jeg kjempeimponert og glad når jeg så at hastigheten var 144mbps på lesing og 94mbps på skriving:

 

 

post-131058-0-81469300-1359408962_thumb.png

 

 

Men da det hakket en god del på et par filmer jeg testet å streame med ble jeg litt skuffet og tenkte å finne ut av hastigheten på skikkelig vis. Det var da jeg bestemte meg å teste med tredjeparts programvare som sagt ovenfor. Hastigheten som følger:

 

 

post-131058-0-00763600-1359409020_thumb.jpg

 

 

 

Lyver NETGEAR Powerline Utility?

Eller er det visningsfeil på LAN Speed Test?

Bruksanvisningen sier at når det lyser grønt er det 80mbps og oppover i hastighet men det får jeg ikke med LAN Speed Test som dere ser. Og hvorfor ble LINK Quality grønn etter en omstart når den var rød før omstarten? Ustabil software?

 

Må gjøre oppmerksom på at når jeg testet å streame et par filmer brukte jeg CAT 5. Har ikke testet å streame etter at jeg byttet til CAT 6.

Lenke til kommentar

Det er normalt at det er forskjell på brutto og nettohastighet. Som for vanlig trådløsnett, så må man nok regne med overhead og signal/støyforhold med i totalregnskapet. Om mulig prøv å bytte til et annet strømuttak. Sørg alltid for å plugge de rett i veggen og test gjerne om andre tilkoblede enheter reduserer hastigheten (f.eks switch mode powersupplies).

Lenke til kommentar

Skjønner. Dessverre for min del er det slik at jeg MÅ ha den i en strømpadde og ikke i stikkontakt da det ikke er praktisk mulig slik installasjonen av kinorommet mitt er.

 

Men men, får håpe det hjalp litt å bytte til CAT6 siden bruttohastigheten da blir høyere.

Blir storfornøyd om jeg kan streame 1080p over nettverket, mer trenger jeg ikke.

Lenke til kommentar

Vel, jeg har hvertfall aldri sett at jeg får 1.0 Gbps connection med noen som helst av CAT5 kabler, om de klarer det eller ikke.

 

Får man 100mbps uplink med CAT5 hjelper det ikke om kabelen er god for 1000mbps rent teknisk og støymessig.

 

Men med en gang jeg har plugget i CAT6 kabler på alt utstyret mitt får jeg 1.0 Gbps uplink med en gang.

 

Ja, de filmene jeg skal streame er som regel med inntill 11mbps 1080p. Om jeg alikevel opplever hakking kan det komme av speed drops tenker jeg, noe som sikkert ikke er til å unngå på powerline, akkurat som på wifi.

 

Velvel, får se det an litt fremover når jeg får testet skikkelig :)

Lenke til kommentar

Kjøpt ferdige :)

 

Som sagt, så blåser jeg i hva Wiki sier om standarden på kablene og hva de i teorien klarer ;) Når jeg oppnår 100mbps uplink med Cat5e og 1000mbps med Cat6 er alt annet uviktig.

 

"The general difference between category 5e and category 6 is in the transmission performance, and extension of the available bandwidth from 100 MHz for category 5e to 200 MHz for category 6. This includes better insertion loss, near end crosstalk (NEXT), return loss, and equal level far end crosstalk (ELFEXT). These improvements provide a higher signal-to-noise ratio, allowing higher reliability for current applications and higher data rates for future applications."

Endret av IceBlitz
Lenke til kommentar

Kjøpt ferdige :)

 

Som sagt, så blåser jeg i hva Wiki sier om standarden på kablene og hva de i teorien klarer ;) Når jeg oppnår 100mbps uplink med Cat5e og 1000mbps med Cat6 er alt annet uviktig.

 

 

Den er grei, har erfaring med at hjemmelagde kabler lager slike problemer i enkelte tilfeller, derav spørsmålet.

 

Kan være enig at det ikke er viktig hva Wiki sier, det er resultatet du får som teller.

Og hvis det virker bra for deg med Cat6, så er jo det en enkel løsning på problemet.

 

Men det ville jo vært "morsomt" å finne årsaken til problemet :)

Siden jeg ikke har problemer med å få 1000Mb/s, hverken med egenproduserte eller kjøpte kabler av Cat5e typen,

hverken i jobb sammenheng eller hjemme, (med unntak av noen billige kabler vi kjøpte fra et selskap vi ikke bruker lenger)

vil jeg anta at det er noe som forstyrrer signalene hos deg.

 

Hvor langt kabelstrekk har du ?

Type kabel: UTP / STP / FTP / SFTP ?

Har du mulighet til å teste med en Cat5e kabel, som ligger løst plassert over gulvet, uten å ligge langs med 220V ?

 

Hvilken type switch / nettverks kort bruker du ?

Lenke til kommentar

Ja, det kan blir litt moro å finne ut hva feilen skyldtes :)

 

Dette er erfaringer fra noen år siden da jeg bodde på hybel før jeg kjøpte eneboligen jeg har nå. Etter erfaringene mine der med CAT5 har jeg aldri brukt noe annet enn CAT6 annet enn når jeg kjøper nytt utstyr og glemmer å kjøpe CAT6 så jeg må bruke de medfølgende CAT5 kablene frem til jeg får kjøpt CAT6.

 

 

Men når jeg bodde på hybel måtte jeg bruke en 25m lang kabel mellom huset som internettet var lagt inn i og hybelen. Da hadde jeg akkurat 2 meter til overs med kabel, så strekket var 23 meter.

 

Såvidt jeg vet skal det ikke ha vært en eneste kilde langs strekket som skal ha slått ut på støymarginene til kablene, så jeg antar at siden jeg fikk 100mbps UPLINK var det pga lengden på kabelen. Dette var en helt ny Biltema CAT5e som er like bra som alt annet omtrent.

 

I distribusjonsenden stod det en D-Link DIR-655 som har Gbps porter all the way, selv på WAN. Og i mottakerenden var min PC, så det var direkte koblet og gikk ikke gjennom noe switch eller lignende.

 

Når jeg sjekket UPLINK lå den på 100mbps stabil med halv duplex med CAT5e, men gikk rett opp til 1000mbps med CAT6. Jeg har tidligere ved flere andre anledninger også opplevd det samme med CAT5e kabler. Blir vanskelig å spekulere i hva det kan ha skyldtes, enten om det var utdaterte drivere, dårlige nettverkskort osv, men det var nå slik og at jeg aldri har opplevd problemer med CAT6 gjør meg igrunn bare lettet og det blir lett for meg å legge CAT5e dødt, forut for sin tid :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...