Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Vilken motor type er din favoritt?


do'h

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Selv liker jeg også veldig godt de gode gamle v-åtterene, ingen ting er som lyden av en hissig v-åtter, som drar av gårde fra tomgang og helt ut! Det er rett og slett helt seksuelt!

 

Jeg har goså sansen for 6silyndra motorer, som f.eks i BMW...Så rått, velkalibrert og hissig!

 

Og en Honda V-tec motor er heller ikke forakte, med et vannvittig turtall! Og så hissig!

Lenke til kommentar
Wankel-motorer er geniale.De er veldig kompakte og lette.Men de blir fort slitt og bruker MYE bensin grunnet lav komp.

Sant nok.

Men det hadde vore interessant å sett kor bra dei var om det var lagt lite mykje forskning i Wankel som i konvensjonelle motorar. Det er vel ingen andre enn Mazda som har gjort noko for å utvikle den dei siste åra.

Lenke til kommentar

Det må bli denne 16 sylindrede (i W formasjon) Bugatti motoren her på "lusne" 1001 HK. 4 nusselige Turboer omkranser motoren.

 

Effekten kommer opp i 1001 hestekrefter ved 6.000 omdreininger og dreiemomentet er ikke mindre enn 1.250 newtonmeter mellom 2.200 og 5.500 omdreininger. Motoren sitter i en Bugatti Veyron som skal gjøre 0 - 300 på under fjorten sekunder. Toppfarten er på 406 Km/t.

 

 

45636.jpg

 

Les og se flere bilder HER

Lenke til kommentar

chryslerkonsernets 426 HEMI er og blir veldig spesiell.. I racetrim utviklet en slik motor opp mot 700hestekrefter. Når man i tilleg tenker på at dette var på slutten av 60-tallet blir det enda mer imponerende.. Det kule var uansett at man fikk gateversjoner av disse motorene. De var riktignok oppgitt til 425hk, men leste om en entusiast som bygde en slik motor perfekt etter fabrikkens egene spesifikasjoner og bremsa motoren til rundt 550hester! (det var vanlig å oppgi for lav effekt for å lure forsikringsselskapene på den tiden).

 

kan også nevne chevrolet sin 350 motor. Den kom først på midten av 60tallet og brukes fortsatt den dag i dag. Kun småting har forandret seg. Det er ikke uten grunn at dette er en meget populær motor å trimme!

 

Ellers er også 454 motoren til chevrolet en av mine favoritter.. 450hester tilbake i 1970. Det var alvor, hvertfall med tanke på de spinkle dekka de hadde på den tida!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...