Gå til innhold

Bildekritikk eller album?


Anbefalte innlegg

Er tilbake etter et drøyt halvår hvor jeg knapt har sett kameraet da alt ffor mye annet har vært viktig å få unna. Nuh ser det imidlertid ut til at fotograferingen igjen kan få litt bedre plass i hverdagen. Derfor tenktej jeg også at å ta opp igjen aktiviteten her inne hadde vært trivelig.

 

Men er det i det heletatt noen som diskuterer og eller krititserer bilder på godt og vondt her lenger? Har kikket et par delvsi kjappe runder, men har enda ikke funnet andtydning til hva jeg forbinder med bildekritikk. Så derfor srpør jeg dere som kanskje har vært her noe hyppigere enn meg det siste halve året: Er det noe vits å benytte tiden her om man ønsker noen å diskutere bilder med?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det har vært mye støy og rot når det gjelder bildekritikken. Nå har vi to bildekritikker og nivået ligger lavere enn det vi hadde. Så inntrykket ditt stemmer.

 

Det er nok ikke mulig å snu utviklingen. Det er kansje mulig å lage en egen gruppe for de som er interessert i diskusjon og dypere kritikk men det ender fort med at det bare blir noen få personer sånn at det hele dør ut ganske fort.

Lenke til kommentar

Redaksjonens intensjoner kommer bl.a. fram i denne tråden; https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1417597&view=findpost&p=18981762

 

TTT, også her inne, men jeg har forstått det slik at det jobbes med å få til en mer ensrettet BK...... . Så om det ikke, akkurat nå, er slik en ønsker at BK skal være, så er det et visst håp om at det kommer til å skje noe i en eller annen framtid, om ikke helt plutselig....! :hm:

 

Regner med at de ansvarlige for dette ev. kan bidra med å "blåse liv i glørne" igjen..... :whistle:

Lenke til kommentar

Det er et godt poeng. Mye av rotet har oppstått fordi alle har vært opptatt av å få det som de vil istedet for å tenkte igjennom hva problemene egentlig er og hvordan de kan løses på best mulig måte.

 

Intensjonene som beskrevet av Aetius er et veldig godt utgangspunkt. Men det er også et snakk om ressurser og krefter høyere opp i systemet.

Lenke til kommentar

Et av problemene er vel at ingen klarer å bli enige om hva man ønsker av bildekritikken.

 

Og mange av de som liker å dele bilder og gi hverandre en klapp på skulderen, har flyttet seg over til Facebook.

 

Det er vel heller slik at de som ikke har tilpasset seg "likes-kulturen", finner det meningsløst å bruke bildekritikken.

Lenke til kommentar

Det er vel heller slik at de som ikke har tilpasset seg "likes-kulturen", finner det meningsløst å bruke bildekritikken.

Det vil jeg ikke si, for jeg sitter mer med følelsen av at så fort det har vært noen som har kommet med kritikk, så har det endt med grining. Så det er vel heller "likes" folka som ikke har tilpasset seg tankegangen rundt reell bildekritikk?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Å legge ut bilder uten å tilkjennegi ønske om konstruktiv kritikk i form av en invitasjon som inneholder ledetråder om hva man selv har som motiv med bildet har jo blitt det mest vanlige her inne.

Er det noe man lurer på angående slike "informasjonsløse" bilder så får man vel stille spørsmål til den som legger ut bildet.

 

Det hjelper jo ikke å ta opp denne diskusjonen om igjen og om igjen og om igjen om ikke vi alle lærer å tilpasse oss hverandre.

 

Vil man ha kritikk/diskusjon om sitt bilde så må man jammen gjøre noe selv også.

 

De som legger ut bilder uten å tilkjennegi hva som ønskes av diskusjon bør akseptere at det ikke kommer noe feedback.

 

Med alt dette i tankene så tror jeg at alle kan trives med hverandre her inne. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Synes det er leit om det hele skal dø ut. Nå har det jo vært advent og jul, og mørketid noen steder i landet, og for mange andre mørkt når en reiser på jobb, og mørkt når en kommer igjen. Jeg håper det vil rette seg. Har lært så mye av Akam av kommentarer på egne og andres bilder. Allikevel, det er veldig vanskelig å kommentere her, har ikke peiling på hvordan og hva, og hvordan ting tas imot. Syntes det var noe lettere før med kategorier for tips, visning og kritikk - da får man en liten pekepinn. Min innerste mening og håp er at man tør skille seg litt ut fra alt annet og la det være et forum som tar bilder og bildeinteresse på alvor :) Likes og dets like er ok det, som et tillegg, etter min mening. Gleder meg til Dagens bilde kommer på agendaen igjen. Mye å hente der, og tror det vil holde på interessen til de som er mer drevne, og som virkelig trengs her :) Jeg håper folk vil fortsette å kommentere her, på alle nivåer så det er noe for alle :) og at det er en lun tone med plass til både småprat og kritikk :) Håper flere tør mer, vil mer, både ta og gi :)

Endret av Jentungen 1
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

... Er det noe vits å benytte tiden her om man ønsker noen å diskutere bilder med?

 

Dette har vært diskutert "opp og i mente". Like mange meninger som brukere.

Prøvde å protestere den gang dreiningen mot likes og "fint bilde" ble for sterk, men har gitt opp.

Dette forumet er for de som vil at flest mulig skal "se" bildene og helst skrive noe fint.

Kritiske kommentarer som gjør deg og meg til en bedre fotograf er nesten en saga blott her.

Det eneste riktige for oss er å finne andre fora.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Du er klar over at karakterer i bildekritikken nå er fjernet, right? Det samme gjelder muligheten til å velge kritikknivå.

 

Dette er to av tingene jeg lenge har ønsket å få på bort, for å dreie bildekritikken over på et mer konstruktivt spor.

 

I disse dager arbeides det også mot å få dagens bilde på plass på forsiden, som ambisjonen har vært lenge.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tror nok det blir album av det hele,,, ser ut til at det er mange som legger ut bilder for å "få" noe uten å gi noe tilbake, og da har man vel ikke noen sjanse uansett hvordan man ønsker at det skal være her :) Har selv vært veldig heldig, fått mange kommentarer og lært mye - og fra mange som ikke selv legger ut bilder, så alt har vært helt topp. Det er vanskelig å kommentere her, vanskelig å vite hva og hvordan. Mange vil ikke ha kritikk, bildet er akkurat som det skal være når noen prøver på innspill. Da prøver i alle fall ikke jeg på tilbakemelding til samme person en gang til. Kunne ønske noen synlige retningslinjer her. Ser på bildene og tenker hva i all verden skal en skrive her? Hva er kritikken til ? Album eller kritikk? Likte at det var flere nivåer - men tilbakemeldingene har gått på tvers av kategoriene. Hvorfor ikke være rett frem og kalle kategoriene for Album og kritikk - så det er et tydelig skille på hvem som vil hva? Det hadde vært så fint om alle bilder her fikk noen kommentarer. Har fulgt med litt og synes det dør ut. Synes det er pinlig og flaut, har kommentert litt, men kan veldig lite - på mange bilder så står min og noen få andres kommentar som den eneste kommentaren på flere bilder. Det er kjempeflaut - og veldig synd - at en som kan lite står igjen sånn.....Veldig mange her som kan ta gode bilder og burde vært i stand til å gi noe konstruktiv tilbake til noen andre :) Holder ofte med en liten setning. Og selvsagt noen som gjør det, og det er supert :)

Endret av Jentungen 1
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
×
×
  • Opprett ny...