Gå til innhold

Borgerlig regjering vil fjerne sexkjøpsloven


Anbefalte innlegg

Slår dagens meningsmålinger til, blir det regjeringsskifte. Og en blå regjering - enten den består av Høyre og Frp eller om sentrum er med - vil ha flertall for å fjerne loven.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/sexmarkedet/artikkel.php?artid=10072003

 

Dagens løsning på human trafficking i Norge er altomfattende. Den redder riktignok mishandlede sexslaver fra Øst-Europa, men den "redder" også norske jenter som er født og har bodd hele livet i Norge fra prostitusjon.

 

Jeg hadde heller sett at loven hadde blitt endret til å diskriminere mellom nettopp hvem det er som selger sex. Det kunne vært gjort av "arbeidsgiveren" på et bordell. Alternativt kunne det vært en betingelse at når man kjøper sex må det være av en selger som har dokumentasjonen i orden på at hun har norsk statsborgerskap og har bodd her i X antall år.

 

Jeg stiller spørsmål ved de egentlige motivene til at dagens regjering gikk inn for et totalforbud når en løsning som gjør alle, bortsett fra slavedriverne, til lags er så enkel. Feministisk kollektivisme, kanskje ispedd en god dose kristen kulturarv?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror også alle, untatt bakmennene, vil komme bedre ut av det ved en legalisering der det kan foregå mer skikkelig. Jeg har vell egentlig intrykk av at eneste grunnen til at vi opprettholder dagens regler, og dermed tvinger dem på gata og rett i hendene på bakmennene, er ideologisk. Den feministiske "kvinnekroppen er ikke til salgs" er tydeligvis viktigere enn å kunne bestemme over sin egen kropp.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Antall voldtekter både overfalls og mot horer økte etter sex-kjøpsloven. En studie fra USA viser en nedgang i voldtekter med 25% der prostitusjon har blitt legalisert. Det er også vanskelig for politiet å oppdage trafficing når alle prostitusjon foregår i det skjulte. Et bordell der politi og arbeidstilsynet kan kontrollere de prostituerte, vil fjerne mulighetene til trafficing. Det vil også gi de prostituerte trygget mot vold fra kundene

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Trafficking vil fremdeles foregå i det skjulte.

De kriminelle gir ikke opp bare fordi det blir tillatt.

 

 

De fleste bordeller vil nok bli startet av kriminelle fra pengene de har tjent på nettopp trafficking, da disse kjenner miljøet og horer.

 

I tillegg så vil trafficking fremdeles eksistere, da ulovlige sexslaver er ulovlige sexslaver uansett hva loven sier, og enkelte mennesker kan simpelthen ikke møte på bordeller fordi sexkjøp ikke er akseptert av noen store folkegrupper eller kulturer.

Lenke til kommentar

Så lenge de betaler skatt og følger arbeidsmiljøloven, så gjør det ingenting om tidligere halliker åpner bordeller. Det vil være en stor forbedring. Men antakelig vil de innse at hallikvirksomheten ikke er så lønnsom om før og forsvinne, slik at andre seriøse aktører kan drive bordellvirksomhet som tar vare på både de ansatte og forbrukerne.

 

Ulovlige sexslaver er ulovlige uansett hva loven sier? Det høres litt paradoksalt ut for meg, men hvis det finnes lovlige alternativer i Norge, vil det ikke bli lønnsomt å føre mennesker hit for å leve som prostituerte på gata.

Endret av Zarac
Lenke til kommentar

Når politikere og gifte skal ha seg horer så går de sansynligvis ikke til bordellet hvor de kan bli sett av andre, men til de samme menneskene de går til i dag.

Altså ser du forbedringspotensialet av å legalisere prostitusjon og til og med bordeller? I dag må alle horekunder under jorda, mens med bordeller vil det bare være de som ønsker å holde sexkjøpet skjult fra andre enn politiet.

Lenke til kommentar

Jada.

Det blir lettere for hallikene når de slipper å bekymre seg for å bli arrestert for hallikvirksomhet og kan oppgradere stillingen sin til "daglig leder".

 

De prostituerte får ikke det mye bedre, da de aldri har gjort noe ulovlig i dag og alltid har hatt muligheten til å anmelde vold fordi det ikke er ulovlig å selge sex, mens voldsutøvere står enda dårligere til enn da sexkjøp var tillatt.

 

Jeg tviler på at sexkjøp var tillatt i områdene hvor volden mot prostituerte sank ved legalisering, men tror at salg av sex var forbudt.

Korriger meg om jeg tar feil.

Lenke til kommentar

De prostituerte får ikke det mye bedre, da de aldri har gjort noe ulovlig i dag og alltid har hatt muligheten til å anmelde vold fordi det ikke er ulovlig å selge sex, mens voldsutøvere står enda dårligere til enn da sexkjøp var tillatt.

Å bli straffet for voldsbruk får holde. Man bør ikke straffes for å kjøpe sex. Om ønskelig kan man heller straffe vold mot utsatte hardere. Ved innføring av bordeller i Norge vil de prostituerte ihvertfall få det bedre for da vil de være overvåket og ha folk rundt seg, og det blir derfor lettere å forhindre voldelige menn og ha vitner.

 

Jeg tviler på at sexkjøp var tillatt i områdene hvor volden mot prostituerte sank ved legalisering, men tror at salg av sex var forbudt.

Korriger meg om jeg tar feil.

:dontgetit: Skjønner ikke hva du prøver å si her.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Å forby prostitusjon høres veldig bra ut, og når loven ble skrevet (av Bondevikregjeringen), var det nok med de beste intensjoner.

 

Men faktorene som gjør prostitusjon så skittent blir ikke forandret. Og hva 2 samtykkende voksne gjør med hverandre sexuelt og med hvilke motivasjoner, bør ikke være endel av lovverket, (er som anal og oral-sex forbudet i Texas).

 

Ja hallikvirksomhet er forkastelig, og at rusmisbrukere blir prostituerte for å dekke rusbehovet sitt er og forkastelig, emn hva er forskjellen mellom å betale 1500 for et ligg, eller spandere 1500 på en jente på byen slik at hun vil ligge med deg?

 

Total legalisering er ikke optimalt, men det er bedre enn at prostituerte føler at de ikke kan gå til politiet fordi det er ulovlig. Vi kan regulere det, vi kan si at det ikke skal skje i offentligheten, men et forbud har ikke løst noe, så da er det ikke noe man bør bevare.

 

En borgerlig regjering med KrF med seg kommer ikke til å fjerne forbudet. Og jeg kan si som en mangeårig AP-mann, at dette er en av de sakene der flertallet er kanskje flest men mange er uenige. Alle de (2) store partiene har uenigheter om alle saker, men man hadde håpet at med et forbud ville man fått "ryddet" horestrøkene i storbyene, og man ville redusere prostitusjonen betydelig. Dette er som kommunisme som høres så flott ut men i realiteten ikke fungerer. Men politisk så vil det være umulig for de rødgrønne å snu for da vil opposisjonen angripe dem for å fjerne loven, ikke fordi det er rigtig, emn fordi det er lettere å ikke ha loven enn å kunne bli beskyldt for å feile i å oppnå dens mål.

 

En annen sak er at prostitusjon er veldig lønsomt for veldig mange, og hvor man har et behov, så har man noen til å fylle det behovet. Derfor det finnes, (også i Norge), barnebordeller og andre undergrunnsbordeller som er tilgjengelig for de som har slike syke fetisjer. Så hvis du ikke får deg noe av kona/mannen, (eller ikke kinky nok fra kona/mannen), og du ikke har skjarmen til å finne deg en elsker/elskerinne, så er prostitusjon den letteste vei, uavhengig av legaliteten. Ikke glem at samboerskap, homofili, og alkohol har vært ulovlig i Norge, og disse forbudene var like effektive som det mot prostitusjon.

 

Så jeg er imot forbudet fordi det er meningsløst slik det er, men jeg støtter fjerningen av prostitusjon som en abstrakt idé, selv om jeg vet det er umulig.

 

-frank

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvorfor er det verre å være hallik enn en annen form for arbeidsgiver? Gitt at halliken behandler arbeiderne sine bra og ikke driver med noe snusk. Det er ikke gitt at andre arbeidsgivere heller gjør dette, så en må nødvendigvis ha kontroll, om det er Politiet, Arbeidstilsynet, LO eller hva.

 

Hvorfor ønsker du prostitusjon fjernet (om ikke forbudt)? Ser ikke hvorfor prostituert ikke omsider kan være et like legitimt yrke som alle andre. Jeg ser heller seksualmoralen til livs, ikke prostitusjonen. Da vil ikke det å være prostituert være veldig lavstatus lenger, og ingen behøver å føle seg utnyttet. Trist at seksualmoralen har steget og ikke synket de siste tiårene, til tross for at religiøsitet har synket. Jeg skjønner det ikke.

 

Når det gjelder narkomane som prostituerer seg så er det selvsagt trist (med dagens nitriste syn på prostituerte), men det er bedre enn at de begår innbrudd eller tigger. Gjør noe samfunnsnyttig istedet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

...

Hallikvirksomhet er ikke "arbeidsgiver". Hallik er et ladet ord, sammen med ord som "mafia".

 

 

Det er ikke den sexuelle handlingen mot et vederlag jeg har noe imot, men alt rundt. På lik linje med narkotika så er det ikke at noen få røyker hasj som er det store umoralske, men det er hele prosessen som plasserte jointen i langeren din sine hender. Hvis prostitusjon bare var "call-girls", så er det ikke noe galt i det. Men det er ikke realiteten. Og det var de forfedelige forholdene blant mange prostituerte i Oslo som satte igang prosessen med å få ned et forbud, (sammen med litt interessgruppe-press).

 

Og din påstand om at man har hatt en økning i "seksualmoralen", så er dette feil. Vi har hatt en økende seksualisering/seksuell liberalisering, de siste 10-12 årene. Sex er blitt av-tabufisert og gjort til noe man kan snakke om. Og dagbladet har ordet "sex" på forsiden sin minst 5 dager i uken. Forbudet, som sagt, var en god idé, og fra et utopisk samfunn der alt er perfekt ville prostitusjon være unødvendig, (så derfor er jeg for at det ikke skal eksistere, men det er og et umulig ideal, sånn som å avskaffe penger eller aksjer). Jeg vil ikke at man skal regulere sex, (en seksuell lavalder er greit). Men det virket nesten somom du kunne se for deg at "prostitusjon" ble en linje på videregående, eller kanskje et arbeids-treningskurs hos NAV, (satt litt på spissen).

 

Så nei jeg vil ikke at det skal reguleres, men jeg ville heller ikke benyttet meg av en prostituert, om ikke annet det en turnoff å tenke på alle sykdommene man potensielt utsetter seg for, og ikke minst at hundre andre dudes har hatt henne før meg, så det er ikke noen moralsk overbevisning som gjør meg motstander, bare at jeg ikke er komfortabel med det, men jeg hadde aldri stemt for noe som helst forbud, uansett ordlyd som angår hva som skjer mellom to voksne mennesker, så lenge det ikke er tvang ellr misbruk/utnyttelse i bildet.

 

-frank

Lenke til kommentar

Frank, det kriminelle miljøet rundt prostitusjon i dag forsvinner hvis det finnes lovlige, kontrollerte alternativer. Kriminelle, utenlandske grupper kan ikke konkurrere med lovlige bordeller som har lov og midler til å drive markedsføring, følger arbeidsmiljøloven og garanterer for den helsemessige sikkerheten til kundene sine.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...