Gå til innhold

Tybing-Gjedde mener innvandring truer norsk kultur


Anbefalte innlegg

Gjest Bruker-95147

Ja jeg har hørt om denne "free your mind"-greia. Spørs om jeg ikke er egoist nok til å gjøre det.

 

Det er nettopp egoet det hele handler om.

 

Angående "Osloboeren", så må jeg si at h*n har jeg ikke truffet på minst 20 år - hvordan ser en typisk osloboer ut?

 

:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er nettopp egoet det hele handler om.

 

Angående "Osloboeren", så må jeg si at h*n har jeg ikke truffet på minst 20 år - hvordan ser en typisk osloboer ut?

 

:)

 

Jepp, og jeg er ikke egoistisk nok til å kun tenke på min egen frihet ;)

 

Merk at det er "Free your mind", ikke "Free all minds".

 

Sannsynligvis som en typisk nordmann.

Endret av Austrian Economist
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Debatten 21.30 følger opp i dag med følgende tema.

 

Skal norge være et kristent land? Hva er norsk kultur -og er den truet av innvandringen? Direktesendt debattprogram fra Litteraturhuset i Oslo. Programleder er Erik Wold.
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Jepp, og jeg er ikke egoistisk nok til å kun tenke på min egen frihet ;)

 

Merk at det er "Free your mind", ikke "Free all minds".

 

Sannsynligvis som en typisk nordmann.

 

Så du skal frigjøre andre med lenken rundt foten selv .... Hva med å kvitte deg med jernskramlet først, så får du litt ekstra overskudd - ja, og man starter bestandig med seg selv først, og det er det motsatte av egoisme.

 

:)

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Det er det motsatte av egoisme, hvis man starter med sine egne feil.

 

Å starte med sin egen mat, frihet, eller penger, er derimot egoistisk.

 

Du trenger ikke penger, det er nemlig de som utgjør slavelenkene dine.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Jeg føler meg desto mer lenket om jeg har lite penger, men det var heller ikke mitt poeng. Det er egoistisk å hjelpe seg selv først.

 

Nå kan det hende du er på gyngende grunn - det jeg snakker om er frihet, og den eneste form for frihet du kan oppnå, er tankefrihet, noe annet er illusjoner - de merkes så klart fysisk, men er kun skapt av egoet, og drifter grådighet, begjær osv.

 

Hva er det du mangler, egentlig (hvis du kun har deg selv)? Vil minne deg på om at du maser om mer frihet ... kalles "anarkisme", eller noe sånt - mener du kanskje at det er noen andre som har ansvaret for at du skal føle deg fri nok?

 

Du må gjerne synes at det er egoistisk å begynne jobben med seg selv først - mange troende liker å starte med de andre først, men det blir feil, synes jeg og en haug med andre buddhister. Du vet at hvis man lærer folk å holde fred med seg selv først, så er mye gjort. Hvis bare mange nok holder fred, kommer vi til mål, om noen millioner liv, kanskje

 

you dont fight for peace, you become peaceful for peace

 

Derfor blir det i min oppfatning litt sutrete å beklage seg til andre fordi man ikke føler seg fri nok, når man har akkurat de samme mulighetene som de fleste. Så istedet for å kjempe mot "matrix", kan du bruke huet for det det er verdt ... :p

 

Kjempefestelig når tullebukken Fredriksen står frem på beste nyhetstid å gråter rustne jernspiker, over hvor slemme vi er med ham, og at han er så redd for disse pengene sine, og nå må han rømme fra landet, eller en lettere dritfull Gerard ser seg nødt til å bli flyktning, og bli servert nytt statsborgerskap i en lettere småfacistisk bananstat ... Vel bekomme, sier nå jeg. Begge to er utmerkede eksempler på ufrihet, men den er selvpålagt ...

 

Free you mind, and your ass will follow

 

:)

 

Peace-of-mind-quotes-Have-a-Peaceful-weekend-Peace-It-does-not-mean-to-be-in-a-place-where-there-is-no-noise-trouble-or-hard-work.jpg

Endret av Bruker-95147
Lenke til kommentar

Ho der rødstrømpa i Ungdom Mot Rasisme irriterte meg kraftig. Useriøst og typisk slike antirasister å dra frem Breivik hver gang innvandring og integrering diskuteres.

Også når Siv Jensen kommer med at det er et problem at skoler i Oslo domineres av innvandrere, skriker hun ut "Nordmenn! DE HAR NORSK STATSBORGERSKAP" Jesus...

Endret av Roger Roger
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ho der rødstrømpa i Ungdom Mot Rasisme irriterte meg kraftig. Useriøst og typisk slike antirasister å dra frem Breivik hver gang innvandring og integrering diskuteres.

Også når Siv Jensen kommer med at det er et problem at skoler i Oslo domineres av innvandrere, skriker hun ut "Nordmenn! DE HAR NORSK STATSBORGERSKAP" Jesus...

 

Enig. Og typisk at slike alltid er sånne tynne innhulte typer med sånn bedrøvelig trøtt mine. Ser ut som de vil falle sammen bare man blåser på dem.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nei, det er ikke helt riktig. Kulturdepartementet gir midler til helt klart definerte kulturelle formål. De har ingen definisjonsmakt i denne saken, som dreier seg om hva som er "norsk" i videre forstand. Det behøver ikke engang være norsk kultur som støttes, så lenge utøverne er norske (gjerne innvandrere).

 

Opera er ikke typisk norsk, allikevel får operaen i Bjørvika antagelig mer penger (pr. tilskuer) av departementet enn noen.

 

At begge deler kalles kultur bidrar selvsagt til forvirringen.

 

Geir :)

 

Sa vel ikke at kulturdepartementet BARE gir midler til Norsk kultur eller kultur med Norsk opprinnelse?

 

Spørsmålet til Tybbing - Gjedde var derimot - hva Norsk kultur var..

 

Er en rekke som gir kulturmidler.

 

Kulturdepartementet, kommuner, fylkeskommuner osv.

 

Det som er poenget er at de fleste stiller krav når det gjelder utdeling avslike midler.

 

Pr. definisjon er det politikere som setter disse krava........

 

Kulturdepartementet

 

Ansvarsområder

 

Departementet har ansvar for kultur-, medie-, idretts- og pengespill- og lotterisaker, tros- og livssynssamfunn og koordinerer statlig politikk i forhold til frivillig sektor.

Kulturministeren er departementets sjef og politiske leder. Statsråden har to statssekretærer og en politisk rådgiver som alle er politisk utnevnt. Departementsråden er øverste faste embetsmann og departementets administrative leder. Hver av de 5 avdelingene ledes av en ekspedisjonssjef.

Oppgaver

 

Departementets oppgaver faller innenfor tre hovedområder

Være sekretariat for statsråden: Departementet skal bistå politisk ledelse med å utforme politikk og overordnede planer for gjennomføring av politikken på eget arbeidsområde, understøtte kommunikasjonen med Storting og Regjering og framlegge viktige enkeltsaker for politisk ledelse.

Ivareta forvaltningsoppgaver: Departementet skal utføre forvaltningsoppgaver som er tillagt departementet og være klage- og overprøvingsinstans for saker som er behandlet i ytre etater.

Styre og følge opp underliggende virksomheter: Departementet skal sette mål, gi rammer, veilede og følge opp resultater i de underliggende etatene i samsvar med gjeldende lover og regler og politiske retningslinjer.

 

Her igjen Fylkeskommunale retningslinjer:

 

Hedmark fylkeskommune

 

Retningslinjer for generelle kulturmidler

 

Tilskuddsordningen for generelle kulturmidler er forankret i “Strategisk Kulturplan for Hedmark 2011 – 2014” hvor det i visjonen sies at “Hedmark skal ha et mangfoldig kunst- og kulturliv som utfordrer, begeistrer og foredler”.

 

 

FORMÅL MED ORDNINGEN

Det er en klar målsetting at man blant annet skal legge til rette for å bidra til et variert og mangfoldig kulturliv av høy kvalitet som skal gi gode tilbud for alle uavhengig av bosted. Sosiale møter, kulturelle opplevelser og muligheter for personlig deltagelse og utvikling er viktige mål. Det skal stimuleres til et inkluderende kulturliv som gjenspeiler det flerkulturelle Hedmark. Kulturlivet skal kjennetegnes både av høy kompetanse i sitt kunst- og formidlingsarbeid samt av en aktiv og mangfoldig frivillig sektor. Betydningen av et rikt kulturliv både når det gjelder opplevelser, deltagelse og følelse av sammenheng og tilhørighet er dessuten sentrale elementer i et folkehelseperspektiv.

 

Generelle kulturmidler er bare en av mange ulike ordninger og tiltak i fylkeskommunen for å oppnå alle målene i Strategisk kulturplan og Fylkesplan. Tiltak og arrangement som er forenelig med fylkeskommunens oppgave som regional utviklingsaktør vil bli prioritert.

Enkelttiltak av mer lokal eller avgrenset karakter faller normalt utenfor ordningen, og bør heller søke tilskudd fra vertskapskommunen.

 

HOVEDKRITERIER FOR TILSKUDD

Søkere til ordningen må oppfylle et eller flere kriterier for å komme i betraktning. Her følger noen hovedpunkter som er avgjørende for om søknaden faller inn under ordningen:

 

Krav til arrangementet, tiltaket:

  • Regionalt preg
    Det er de regionale kulturtiltakene, - arrangementene eller -prosjektene tilskuddsordningen er ment for. Tiltak som har interesse utover det lokale og helst for Hedmark i større sammenheng prioriteres.
  • Høy kvalitet
    Det er viktig at tiltaket tilstreber kvalitet og kompetanseutvikling. For eksempel gjennom samarbeid mellom profesjonelle aktører og dyktige amatører eller produksjoner hvor profesjonelle krefter er medvirkende primært fra fylket eller Innlandet.
  • Kommunal medfinansiering
    Tiltak og prosjekt hvor vertskapskommuner bidrar økonomisk prioriteres.
  • Inkluderende
    Tiltaket må være inkluderende og åpent for alle. Medlemsarrangement og interne jubileumstiltak faller normalt utenfor.

 

Krav til innhold:

  • Samarbeidsprosjekt som involverer ulike fagmiljøer, krefter, aktører fra flere kommuner prioriteres.
  • Prosjekter/tiltak som bidrar til aktivitet og deltagelse representerer både opplevelse og læring, prioriteres.
  • Tiltak og prosjekt som ansees som nyskapende med overføringsverdi for andre kulturaktører prioriteres.
  • Tiltak som gjennomføres i fylket som omfatter samarbeid utenfor fylket eller samarbeidsprosjekt hvor flere miljøer og aktører fra fylket deltar, prioriteres.
  • Prosjekter eller tiltak som har særlig betydning for innsamling og registrering av materiale som kan gå tapt, kan innvilges tilskudd.

 

Formelle krav til søknaden:

Følgende informasjon må fremgå av søknaden:

  • Korrekte opplysninger om søker, kontaktperson, telefon og epostadresse, postadresse, org.nr. (der det foreligger), kontonummer, søknadssum samt formål for tiltaket skal med i søknaden.
  • Prosjektbeskrivelse og finansieringsplan vedlegges.
  • Samarbeidspartnere må defineres.
  • Målgrupper må defineres i søknaden. Barn og unge er normalt en prioritert målgruppe.

 

Generelle krav til innvilgede søknader:

  • Tilskuddsmottakere skal profilere fylkeskommunen med logo på program, plakater o.l.
  • Rapport med regnskapssammendrag må innsendes sammen med en utbetalingsanmodning for å få utbetalt innvilget tilskudd. Frist 15. november samme år tiltaket eller arrangementet er gjennomført.
  • Det forutsettes samarbeid med ordningen Kulturkort for ungdom, for kulturarrangement hvor ungdom er en målgruppe. Informasjon om dette gis i tilsagnsbrevet fra fylkeskommunen.
  • Ledsagerordningen i fylkeskommunen skal benyttes på arrangement der det er mulig og hensiktsmessig. Ordningen innebærer gratis adgang for ledsager til personer med behov for bistand og hjelp for å delta på kulturarrangement.

 

Tilskuddsområder og avgrensninger:

Generelle kulturmidler kan gis til en rekke ulike formål som ikke faller inn under andre tilskuddsordninger eller områder som fylkeskommunen allerede støtter på annen måte.

 

Det finnes en rekke stipend- og tilskuddsordninger til ulike formål i Hedmark fylkeskommune. Søker bør derfor sette seg inn i ordningene for å finne ut hvilken ordning som er aktuell for sitt prosjekt. Informasjon om andre stipend- og tilskuddsordninger finner man på fylkeskommunens hjemmeside www.hedmark.org under Enheten for kultur og kompetanse.

 

Det kan gis tilskudd til:

  • Utstillingsvirksomhet og formidlingsvirksomhet.
  • Kunstkataloger kan vurderes ved separatutstilling, for profesjonelle kunstnere bosatt eller har sitt virke i fylket.
  • Konserter med et regionalt preg.
  • Teaterprosjekter med et regionalt preg som ikke allerede omfattes av andre ordninger og oppfyller hovedkriterier nevnt over.
  • Nyskapende, utviklingsprosjekter som innebærer kompetanseutvikling og læring.
  • Prosjekter og tiltak som bidrar til aktivitet og deltagelse i tillegg til opplevelser.
  • Innsamling og registreringsarbeid. Herunder bok, cd, dvd – produksjoner hvor kildematerialet er i ferd med å gå tapt. Eller innholdsmessig representerer verdifull historieformidling fra fylket.
  • Det kan gis tilskudd inntil maks tre år for samme prosjekt. Tilskudd utover dette kan vurderes i det enkelte tilfelle.

 

Det kan ikke gis tilskudd til:

  • Turnéer i skoleverket. Her er Turnéorganisasjonen i Hedmark naturlig samarbeidspartner.
  • Investeringsmidler og utstyr faller utenfor. Fylkeskommunen prioriterer å støtte selve tiltaket og aktiviteten.
  • Landsomfattende tiltak uten fylkesledd i Hedmark, deltagerstøtte på andres arrangement.
  • Lokale tiltak. Med unntak for forsøks- og utviklingsarbeid som ansees som nyskapende og har overføringsverdi.
  • Bok-, cd-, dvd- produksjoner. Med unntak av innsamlingsarbeid eller historieformidling som nevnt over.
  • Interne jubileumsarrangement, jubileumsberetninger, årbøker, premier.

 

Så politikere har i stor grad definisjonen av hva kultur er.

Lenke til kommentar

For ikke bare avgjør de hvem som skal motta slike tilskudd - de bestemmer også hvem som ikke skal motta kulturmidler.

 

Derfor er det en "elite" som innehar definisjonen på hva kultur er.

 

Under dette selvfølgelig også Norsk kultur.

 

Når så en uffselig type som Tybbing - Gjedde våger å stille spørsmål om slikt, ja da blirt det oppstandelse i leiren.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Først og fremst ser jeg ikke på innvandring som problematisk. Det er kun visse holdninger og kulturelle trekk jeg finner skremmende. Ta den generelle araber, f.eks. Kan ikke ha dattera mi boende i oslo pga. frykt for at hun skal bli voldtatt og det som værre er.

 

Med mindre kvinnfolket går med kork i hver eneste kroppsåpning vil hun bli sett på som en hore og et ludder. Det er ingen frihet innen islam. Det er inget rom for rekreasjon eller fri tanke. Det er innfødt slaveri for hver eneste mann, kvinne og barn.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Ho der rødstrømpa i Ungdom Mot Rasisme irriterte meg kraftig. Useriøst og typisk slike antirasister å dra frem Breivik hver gang innvandring og integrering diskuteres.

 

Hun var da en av de mer informerte og oppegående debattantene som sa at det er like galt å behandle alle innvandrere under en kam som det vil være galt å si at alle etniske nordmenn er enige med vigrid eller ABB og hans meningsfeller for den saks skyld.

 

Dette er nok et desperat forsøk fra Tybring Gjedde på å stigmatisere en gruppe.

 

Jeg snakket en gang med noen australienere om hvilke symboler vi har på vårt pass. Jeg svarte med å si at vi har en løve og et kors som symbol. De lo og sa at vi hadde symbolet til en utlending som var død for over 2000 år siden og et dyr som ikke finnes i vår fauna som nasjonale symboler. Australienerne har ihvertfall australienske dyr, en kenguru og en emu (struts) som nasjonale symboler på sine pass.

 

Så står en blåøyd biskop og en blåøyd norsk blondine som vel ikke hadde tatt jøden Kristus i hånden om han hadde levd i dag og skal forsvare vår kristne kulturarv. Det er samme Kristus som hevdet at der er ikke forskjell på trell eller fri, jøde eller greker, mann eller kvinne i hans religion. Oversatt til den aktuelle kulturdebatten. Der er ikke forskjell på etnisk eller innvandret nordmann.

 

Siv Jensen gjør kulturdebatten til en debatt om innvandring og håndhilsing.

 

Det blir så dumt at debatten på torsdagskveldene bør sendes i reprise som humorprogram når noen fra FrP deltar.

 

En debatt om norsk kultur er ikke uventet blitt til en debatt om innvandring og NrK lar som Aftenposten seg lure til å videreformidle FrP snikrasisme og symbolpolitikk i et valgår. Ja det er nosk kultur å debattere i all åpenhet. Men når man debatterer med noen som snakker som barn i barnehagen, snakker man ikke med dem. Man flytter dem dit de hører hjemme - til sandkassen.

 

Nå er det snart på tide at Rødt får like mye oppmerksomhet som FrP. Jeg er sikker på at det partiet har langt mer å bidra med i den norske kulturdebatten enn fremskrittspartiet. De er i det minste mer seriøse og konsekvente i sin politikk enn populistiske og markedsliberalistiske FrP. Ville vi over hodet hatt råd til kultur med FrP politikk, eller ville norsk kulturpolitikk vært redusert til et spørsmål om sjenke og åpningstider for restauranter? Oslo er et glimrende eskempel på hva borgerlig samrøre fører til. FrP er uenige med de tre andre partiene om hvor et nytt Munch museum skal ligge og hvor mye det skal koste. Det er borgerlig kulturpolitikk i samrøre med FrP i et nøtteskall.

 

Er noen blitt mye klokere på hva norsk kultur er etter dette siste lysebrune oppgulpet fra Tybring Gjedde som nå beveger seg ut av sivet etter lettkjøpte reklameinnslag for FrPs desperate symbolpolitikk i valgåret? Og de skal kulturpartiet Venstre, Høyres Lars Roar Langslet og kristenkulturelle KrF samarbeide med. Send debattene der FrP deltar i reprise som humor program. Humor kan også være kultur. Det er vel det beste som kan sies om FrPs kulturpolitikk.

 

For øvrig hadde jeg som innfødt nordmann kun tatt Siv Jensen i hånden i en kontekst hvor vanlig norsk folkeskikk hadde krevd det. Jeg ser ingen grunn til å håndhilse hverken på henne eller på hennes ideolog Tybring Gjedde.

Endret av Slettet+9871234
Lenke til kommentar

Nå kan det hende du er på gyngende grunn - det jeg snakker om er frihet, og den eneste form for frihet du kan oppnå, er tankefrihet, noe annet er illusjoner - de merkes så klart fysisk, men er kun skapt av egoet, og drifter grådighet, begjær osv.

 

Muligens er det du snakker om frihet fra sansene, mao. Selvmord?

 

Og nei, tankefrihet er ikke den eneste formen for frihet. Usikkert om det er en form for frihet i det hele tatt, fordi det er en frihet fra seg selv. Man kan per definisjon ikke ha frihet fra seg selv.

 

free·dom noun \ˈfrē-dəm\

 

1

: the quality or state of being free: as

a : the absence of necessity, coercion, or constraint in choice or action

b : liberation from slavery or restraint or from the power of another : independence

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Muligens er det du snakker om frihet fra sansene, mao. Selvmord?

 

Og nei, tankefrihet er ikke den eneste formen for frihet. Usikkert om det er en form for frihet i det hele tatt, fordi det er en frihet fra seg selv. Man kan per definisjon ikke ha frihet fra seg selv.

 

free·dom noun \ˈfrē-dəm\

 

1

: the quality or state of being free: as

a : the absence of necessity, coercion, or constraint in choice or action

b : liberation from slavery or restraint or from the power of another : independence

 

Det er ordkløveri.

 

Men, for at tråden ikke skal bevege seg i grøfta, kan vi godt holde oss til trådtemaet. Jeg kan gjerne ta opp saken, på et senere tidspunkt, og i en dertil egnet tråd.

 

Takk for debatten

 

:)

Lenke til kommentar
Så politikere har i stor grad definisjonen av hva kultur er.

Men ikke hva "norsk" er. Det ordet forekommer såvidt jeg kan se ikke de lange sitatene dine.

 

Spørsmålet til Tybbing - Gjedde var derimot - hva Norsk kultur var..

Nettopp. Og det fordrer at noe er "norsk kultur", og at det lar seg skille fra alle andre kulturelle uttrykk og aktiviteter i samfunnet. Det tror jeg ikke engang Tybring-Gjedde klarer å fortelle oss, uten å henfalle til bonderomantikk.

 

Derfor er det en "elite" som innehar definisjonen på hva kultur er.

Ja, slik har det alltid vært.

 

Under dette selvfølgelig også Norsk kultur.

 

Det fordrer at noe av denne kulturen kan defineres som norsk, og at politikerne eller eliten har foretatt denne definisjonen. Som helst bør være noe mer enn hardingfele, nynorsk og smalahove, om det skal være relevant.

 

Når så en uffselig type som Tybbing - Gjedde våger å stille spørsmål om slikt, ja da blirt det oppstandelse i leiren.

En dåre kan spørre mer enn ti vise kan svare. Om Tybring-Gjedde ønsket noe mer enn å skape oppstandelse i leiren burde han forsøkt å besvare sitt eget spørsmål.

 

Geir :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nå var jeg egentlig ikke spesielt enig med noen som helst under debatten i går, utover det selvfølgelige, da det på mange måter ble en salig røre. Men for å gjøre det hele enklere og unngå forvirringen: glem norsk kultur, si at det ikke finnes noen norsk kultur, kulturbegrepet er på mange måter en avsporing av det jeg tror mange egentlig er ute etter, nemlig at med såpass mye innvandring så vil det få veldig store konsekvenser på hvordan samfunnet endrer seg, på godt og vondt.

 

Fra før ser vi at det koster oss mye penger og fører til mye mer alvorlig kriminalitet og utrygghet, uten at vi får noe tilbake som vi ikke kunne fått ved en mer restriktiv politikk, utover den rene befolkningsøkningen. Legg til at veldig mange har ett fundamentalt anderledes syn på en del ting som likestilling og frihet, da sier det seg selv at dette vil ha en enorm innvirkning på vår fremtid. Det er da først og fremst dette som bekymrer folk om jeg ikke tar helt feil?

Lenke til kommentar

Tybring Gjedde hadde noen slike utspill for et par år siden også m/kronikk. Det endte med at han ble sykemeldt og måtte fratre det offentlige lys for en tid. Nå er han altså tilbake.

S Jensen prøver å nyansere, men blir da stadig satt opp mot TG om hun er enig eller ikke.

 

Synes TG sier mye sant, men sier det på en lite bra måte. Pluss har et for nazi-aktig fjes. Kanskje han burde eksluderes fra partiet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...