Gå til innhold

Hva er spes med Palomino prosessor?


IceCool

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hva er Palomino prosessorer beregnet til? I forhold til Barton og Thoroughbred hva skiller Palomino seg ut på?

Beregnet på nøyaktig det samme!

 

Forskjellene er bare at palomino var en tidlig kjerne produsert med 180nm produksjonsteknikk og hadde 256kB L2 cache. For å gjøre ting billigere å produsere og raskere så lagde AMD en ny utgave med 130nm teknikk. Denne er mindre (les: billigere å produsere) og mye kjøligere (les: kan kjøres raskere). Navnet ble Tbred. Deretter forbedret AMD den igjen ved å legge til mere cache. Navnet på denne ble barton.

 

Bruksområdet er altså det samme. PS. Om du skal ha noe billig: kjøp Tbred XP 2000+. Den er kjølig (og kan kjøres med de billigste eller mest stillegående kjølerene) eller om du betaler litt mer, kanskje 150-200kr for kjøleren, så kan du sikkert overklokke den til 2600+. (Noe jeg nylig gjorde med en kjøler til 117kr)

Lenke til kommentar
Den er eldre, overklokker dårligere(produserer mer varme) og har mindre L2 cahce en Barton. Tbred og Palomino har 256kb L2 Cahce, mens Barton har 512Kb.

 

her går du også litt inn i papir-teorier..

 

altså:

I teorien er ikke palomino så mye dårligere å overklokke enn thoroughbred, det kommer som mange vet an på stepping og batchnr.

 

Palominokjernen er bygget på 11 mikronsteknologi, mens alle thoroughbred'ene og barton'ene er bygget på 9.

 

Det er også forskjellig farge på cpu'ene :p (de fleste palominokjernene er grønne, noen brun-røde.. (hvis jeg ikke husker feil).

 

sikker litt smær på flæsk, men får uansett håpe det hjalp :)

 

--alexio

Lenke til kommentar
Den er eldre, overklokker dårligere(produserer mer varme) og har mindre L2 cahce en Barton. Tbred og Palomino har 256kb L2 Cahce, mens Barton har 512Kb.

 

her går du også litt inn i papir-teorier..

 

altså:

I teorien er ikke palomino så mye dårligere å overklokke enn thoroughbred, det kommer som mange vet an på stepping og batchnr.

 

Palominokjernen er bygget på 11 mikronsteknologi, mens alle thoroughbred'ene og barton'ene er bygget på 9.

 

Det er også forskjellig farge på cpu'ene :p (de fleste palominokjernene er grønne, noen brun-røde.. (hvis jeg ikke husker feil).

 

sikker litt smær på flæsk, men får uansett håpe det hjalp :)

 

--alexio

 

Smør på flesk? Vil heller kalle det vann på varm olje.

 

I hvilken teori er ikke Palo mye dårligere å overklokke? Om du hadde satt deg litt inn i hvordan en prosessor er bygd opp, og hva produksjonsprosessen har å si for hastighetene den kan klare hadde du nok vært av en annen oppfatning.

 

Jeg er litt nyskjerrig på den teorien din.. lyst til å dele den med oss?

 

BTW: 11 mikron? 0.11 mener du vel.. selv om også det er feil. Som nevnt her så er Palomino 0.18 og tbred 0.13 .. 0.9 er ennå en stund frem i tid.

 

Maken til vranglære.

Lenke til kommentar

Bestillte en liten AMD Athlon XP2000+ 1.66 GHz 266 MHz bus, det får holde til Word, Excel og mailing og internett VG.no lesing hehe...

 

Og MSI KT2 Combo-L Hovedkort Socket A

KT266A, ATA/133, ATX, LAN, SD & DDR Billig og det holder i massevis til hans bruk.

 

Har ettpar 128MB RAM brikker liggende, så når dette blir spikra sammen håper jeg han smiler og slipper å klikke 20 ganger på musa hver gang han skal ha opp Internet Explorer, han bruker å får opp x antall vinduer og blir forbanna :roll::lol:

 

Stakkars gamle Intel Pentium II'en på 233 mhz som han har, sliter så sinsykt med alt, skal bli godt å få den i søppelkværna.

Lenke til kommentar
1. I teorien er ikke palomino så mye dårligere å overklokke enn thoroughbred, det kommer som mange vet an på stepping og batchnr.

 

2. Palominokjernen er bygget på 11 mikronsteknologi, mens alle thoroughbred'ene og barton'ene er bygget på 9.

 

3. Det er også forskjellig farge på cpu'ene :p (de fleste palominokjernene er grønne, noen brun-røde.. (hvis jeg ikke husker feil).

1. I teorien er Palomino (7 lags 180nm) ganske mye dårligere å klokke enn Tbred (9 lags 130nm)

 

2. Palominokjernen er bygget på 0,18 mikron ikke 11 mikron. Hadde den vært det ville den sikkert vært en kvadratmeter stor. Tbred'ene er 0,13 mikron, ikke 9 mikron.

 

3. Jeg tror du missforstår litt om hva en kjerne er for noe: Kjernen er den ca 1x1cm brikken som ligger oppå det brune eller grønne substratet. Selve kjernen har minimale fargeforskjeller.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...