Eriksendrul Skrevet 29. desember 2012 Del Skrevet 29. desember 2012 (endret) Jeg lurer litt på hva en person med cøliaki kan/ikke kan drikke på en fest ? Jeg kan svært lite om dette men personen jeg kjenner som har det har ganske nylig fått cøliaki og er litt uviten om hva hun kan drikke på fest. noen som vet mer en oss her om det ? =) Det jeg har er Bacardi Razz og Vodka , Hva kan dette blandes med for en med cøliaki ? Endret 29. desember 2012 av Eriksendrul Lenke til kommentar
tom waits for alice Skrevet 29. desember 2012 Del Skrevet 29. desember 2012 Folk med cøliaki reagerer på gluten, som finnes i flere vanlige kornsorter. (Hvete, havre, rug, bygg og spelt med flere.) Tommefingerregelen er å unngå øl, rusbrus og "blandet" brennevin (brennevin med tilsetninger, som likører etc.) Vin og rent brennevin går greit. Selv kornbrennevin vil som regel ikke inneholde noe gluten når den er ferdig destillert, men tryggest er du selvsagt med typer som ikke er laget på korn (druebrennevin og potetsprit.) Det er ingen absolutter her dog. Min far som hadde cøliaki, hadde funnet et par ølsorter han tålte, og ulike typer brennevin kan ha tilsetninger man reagerer på. Så her må man prøve seg litt fram. Men hvis din venninne liker vin, ville jeg holdt meg i det landskapet. (Hvit eller rød vin, hetvin, druebrennevin.) Personlig synes jeg lav alkoholprosent er bedre enn høy på fest, fordi du ikke vil kollapse før kvelden er over, men det er bare mitt syn. Alkoholen i seg selv er ikke farlig for cøliaki-rammede. Geir Lenke til kommentar
tom waits for alice Skrevet 29. desember 2012 Del Skrevet 29. desember 2012 (endret) Jupp. Corona har veldig lite malt, og vil som regel gå bra. Men ikke for alle. Edit: Om man drikker mange Corona, så blir det selvsagt litt i alle fall. Geir Endret 29. desember 2012 av tom waits for alice Lenke til kommentar
Eriksendrul Skrevet 29. desember 2012 Forfatter Del Skrevet 29. desember 2012 Folk med cøliaki reagerer på gluten, som finnes i flere vanlige kornsorter. (Hvete, havre, rug, bygg og spelt med flere.) Tommefingerregelen er å unngå øl, rusbrus og "blandet" brennevin (brennevin med tilsetninger, som likører etc.) Vin og rent brennevin går greit. Selv kornbrennevin vil som regel ikke inneholde noe gluten når den er ferdig destillert, men tryggest er du selvsagt med typer som ikke er laget på korn (druebrennevin og potetsprit.) Det er ingen absolutter her dog. Min far som hadde cøliaki, hadde funnet et par ølsorter han tålte, og ulike typer brennevin kan ha tilsetninger man reagerer på. Så her må man prøve seg litt fram. Men hvis din venninne liker vin, ville jeg holdt meg i det landskapet. (Hvit eller rød vin, hetvin, druebrennevin.) Personlig synes jeg lav alkoholprosent er bedre enn høy på fest, fordi du ikke vil kollapse før kvelden er over, men det er bare mitt syn. Alkoholen i seg selv er ikke farlig for cøliaki-rammede. Geir Men har du noen formening om Baccardi Razz og absolut vodka ? Evt hva kan hun kjøpe og blande dette med ? Lenke til kommentar
tom waits for alice Skrevet 29. desember 2012 Del Skrevet 29. desember 2012 Bacardi Razz er rom med bærsaft. Rom er laget av sukkerroer og er trygt. (Det betyr ikke at at ferdige blandingsdrinker ikke kan inneholde spor av gluten.) Absolut Vodka er brygget på hvete, men det er vel tvilsomt at det er noe gluten igjen etter destilleringen. Nå vil jeg ikke anbefale noen å feste på sprit. Så er det sagt. Geir Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb Skrevet 27. mars 2014 Del Skrevet 27. mars 2014 Kjempe bump på en gammel tråd! Lurer på om det også er skadelig å drikke Coca Cola dersom en har Cøliaki? Jeg var til undersøkelse for noen uker siden, og jeg har mest sannsynligvis Cøliaki. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå