Gå til innhold

Krakelering på GRP 425 - Reklamasjon?


aquafun

Anbefalte innlegg

Hei dere :)

 

Vi gikk til anskaffelse av en brukt GRP 425, 2005 mod i våres. Har jevnt over vært fornøyd, men oppdaget en del krakelering da båten ble rullet inn i garasjen i oktober.Det er sprekker i det øverste laget på glassfiberen rundt omtrent alle beslag og fester. Aller verst er det bak ved utspringet til styrekabelen, hvor krakeleringen er ganske dyp.

 

Hva kommer dette av? Båten har vært lite og pent brukt, så synes ikke slike skader er å forvente. Har jeg noen rettighet på reklamasjon?

 

Takker for alle svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dessverre er båten over 5år så du har ingen fabrikkgaranti eller forbrukergaranti i det henseende.

 

Hvis du har en kjøpskontrakt med selger og dette er å anse som en skade som selger burde være klar over ved salgs-punktet og ikke opplyste om i salgskontrakten kan du forhøre deg om selger vil bekoste en reparasjon, eventuell ta kontakt med forbrukerrådet.

 

Når det gjelder krakelering er dette blitt en vanlig feil som du finner på omtrent alle nyere båter, grunnen er raskere produksjonstid som gjør glassfiberen/polyesteren hardere samt en nyere type polyester "miljøpolyester"

 

Skal man bli kvitt disse sprekkene på en måte som gjør at de ikke dukker opp igjen må man slipe ned et større område rundt disse sprekkene og støpe opp igjen med glassfiber og ny topcoat.

Om ikke annet anbefaler jeg at man fyller disse sprekkene med en sparkelmasse beregnet for dette, du finner det hos en velassortert båtbutikk/båtutstyrsbutikk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...