Gå til innhold

Reise til sør-øst asia med kun enveis billett, ny lov om det?


Heffer

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Ser på diverse forum rundt omkring at flyselkapene krever at man skal ha t/r billett siden de står ansvarlige hvis man ikke skal slippe inn i et land.

Noen som har erfaring rundt dette?

 

Planen min er nemlig å bare reise til jeg er tom for penger, og da er det litt kjipt å måtte binde seg til en retur dato, både når det kommer til tid og sted.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er aktiv på et asiaforum, og kan vel huske at det er et par personer der som kan skryte på seg å ha kommet seg til Thailand uten returbillett. Men det er unntaket.

 

Flyselskapene risikerer store bøter om de slipper ombord personer uten returbillett, om disse personene ikke har opphold i det aktuelle landet.

 

Så det er en ganske streng håndhevelse av disse reglene.

 

Men det er selvfølglig en løsning på alt:

Du bestiller enveisbillett med det selskapet du ønsker, så bestiller du en "billigbillett" med ett eller annet lavprisselskap til et naboland.

den lavprisbilletten bruker du selvfølgelig ikke - om du ikke vil, og så bestiller du en billett hjem når du måtte ønske.

Men husk at overskridelser av visumperioder håndheves strengt.

Lenke til kommentar

Kommer til å reise mye mellom grenser så visum burde ikke være et stort problem. Har sett løsningen med å bestille en billett til nabolandet, så får vel gå for den selv.

 

Noen tips på billige selskaper som opererer i området? Hørt air asia er både billig og bra.

Lenke til kommentar

Når kom den reglen? Fløy seinest inn til bangkok 26nov. Uten returbilett. Ble ikke spurt om det hverken av fly selvskapet eller på fly plassen. Har flydd inn og ut av aisa minst 20ganger de siste par årene og har bare blitt spurt en gang om retur bilett en gang (fra johannesburg til bangkok med qatar airways) bare forklarte de at jeg skulle til cambodia. Så gikk det helt greit

Lenke til kommentar

Fra det jeg har lest er sjansen for å bli spurt minimal. Det er evt. flyselskapene som kan gjøre seg vanskelige og kreve det. Er visstnok fordi de står med ansvaret for å få deg hjem dersom du blir stanset av myndighetene i Thailand. Står litt her.

 

They must have a confirmed return ticket to show that they are flying out of Thailand within 30 or 15 days of entry, as appropriate. Open tickets do not qualify. Travelling overland out of Thailand by train, bus, etc to Cambodia, Laos, Malaysia (including en route to Singapore), Myanmar, etc is not accepted as proof of exiting Thailand.
Lenke til kommentar

Fikk beskjed om å bestille meg billett av personen i innsjekkingsskranken, men sjekket meg inn imot lovader om at jeg skulle bestille i gaten (over internett). Etter det så ble jeg aldri spurt igjen, Lufthansa til Malaysia. Så du kan prøve deg på at du sier at du skal bestille retur billett imens du venter på boarding i gaten. Dette var tidligere i år.

Endret av rufs
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...