Gå til innhold

Bruke gjestenett på en ruter som står bare som AP


Anbefalte innlegg

Man har et LAN - med en bredbåndstilkobling. Av ymse årsaker må trådløs ruter plasseres et annet, fysisk sted i LANet. Dit går det to nettverksforbindelser fysisk lagt forskjellige steder i huset, begge koblet via switcher i LANet. Ruteren kan ikke uten videre kobles til med sin WAN-port, og må/bør settes opp som et rent aksesspunkt koblet opp via en av de vanlige switchportene på ruteren.

 

Dermed kan man f.eks. ikke benytte seg av gjestenettfunksjonen i ruteren, for gjester vil da ha tilgang til lokalt LAN, ikke bare Internet.

 

Min tanke er da - hvis man setter opp et VLAN på switchene som står mellom bredbåndstilkobling og ruter, og så kobler denne kabelen (nettverkskabel A) til WAN-porten på ruteren, og nettverkskabel B til switchportene på ruteren. Da vil man vel kunne få til dette med gjestenett, eller hva?

 

Konkret - nettverkskabel A:

 

Kabelmodem GET -> Zyxel USG200 FW -> Cisco switch 1 -> Cisco switch 2 -> WAN-port på Asus RT-AC66U ruter

 

Nettverkskabel B:

Kabelmodem GET -> Zyxel USG200 FW -> Cisco switch 1 -> Cisco switch 3 -> Cisco switch 4 -> switchport på Asus RT-AC66U ruter

 

Det er mulig jeg overkompliserer litt. Zyxel USG200-brannmuren jeg har har jeg allerede satt opp et eget LAN/DMZ til som jeg har koblet et annet WLAN-AP til, der USG200 deler ut DHCP og slikt og dette virker greit, men dekker huset dårlig samt at jeg helst vil unngå å ha flere WLAN enn nødvendig.

 

Men så: Aksess til Internet for mine enheter på det interne WLANet - det vil da også rutes via det samme LANet, og ikke via mitt interne LAN? Og hvordan håndteres da DHCP for interne enheter? DHCP, DNS og alt sånt til interne enheter på LANer er jo på en egen server på det interne LANet. Hmm...

 

Noen som har brukt en lignende løsning og kan si om dette er en farbar vei?

Endret av mk1 black limited
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...