Gå til innhold

Storm vs 2BN


Centrux

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Når i 2010? Dimma fra stormesk 3 i 2010, og siste øvelsen vår var mot 2.BN, en øvelse vi vant... Da hadde vi såklart vært inne en stund lengre enn daværende 2.BN kontigent, sannsynligvis møtte du på den kontigenten som avløste min.

 

Bare så det er nevnt, Panser holdt det meste av NATO tilbake under Cold Responce 2010 så godt at vi fikk forbud mot å kalle inn art, flystøtte og mot å sprenge bruene bak oss da de 8000 soldatene vi hadde mot oss skulle rekke å presse oss tilbake til svenskegrensa...

 

Men å si hva som er best av 2.bn og panser blir en nytteløs diskusjon da de ikke er likt oppbygd, og således ikke stiller likt i alle settinger. Har du interesse av vogn og \ eller vogn og fot samarbeid er panser best, foretrekker du klassisk infanteristrid er 2.BN best... Men må jo få påpeke at jeg ville følt meg tryggest på den siden som har de godt pansrede kjøretøyene i en stridssituasjon.

Lenke til kommentar

den øvelsen husker jeg. Thunder spring var det ikke? halve panser ble jo slått ut av luftstøtte/javelin (dem prøvde å bombe oss og men fant oss ikke) resten kom en etter en og ble tatt ut av stillingene våre og dere måtte resette. da visste dere hvor stillingene våre var og kom med alt samtidig. men da hadde vi gjenomført vårt oppdrag og holdt dere i godt over den tiden som oppdraget tilsa (24 timer) og vi klarte å trekke oss ut.

 

Husker at ett annet lag var så sjangseløse at dem hadde lagt igjen alt av reserveammo og sekker igjen etter seg og det fikk laget vårt ordre om å bære med oss til recon packene som lå ved samlingspunktet. Den tilbaketrekkningsmarsjen var hat til de grader altså.

 

Mente ikke å si at panser var dårlig, men uskyldig kjekling med dere må vi jo få lov til.

 

nederlenderne som også var med der så jeg forsåvidt aldri noe til.

Endret av ThorSuth
Lenke til kommentar

Uskyldig kjekling er alltid stas.

 

Thunder spring var muligens "deres" navn på det, het Tordenmink for vår del.

 

Angående nederlenderne på den øvelsen så var de ganske artige, lå og sov på Fossmofeltet i en jervenduk da jeg ble vekket av en ikke så rent liten brolegger som kom dundrende ikke 30 meter fra hvor jeg sov i friluft.... Sinna befal? You bet! 60 + tonn som kjører rundt i bivuakkområdet er dårlig stemning. Kaldt var det og, snø i juni...

 

Kan ikke huske at min esk ble holdt noe særlig tilbake, vi var mye i bevegelse gjennom hele øvelsen. Var VF selv, og var ihvertfall 2 døgn på rad jeg ikke fikk 4 timers sammenhengende søvn ila den øvelsen.

Lenke til kommentar

hehe ja satan det var kaldt på den øvelsen stemmer det. lagde gapahuk for å slippe å sette opp telt i tilfelle vi måtte løpe som faen. var lite søvn for oss og siden vi hadde to konstant bemannede stillinger pr lag. Det var forresten vår første skikkelige øvelse.

 

VK'en våre var også rimelig konka etter vår siste øvelse husker jeg. vi måtte holde konstant øye med vår på 113 vogna siste kvelden da vi bestemte oss for å kjøre hjem istedet for å sove over i felt. Han duppet av på så og si hver eneste stans.

Endret av ThorSuth
Lenke til kommentar

Gapahauk? Tsk tsk, Liggeunderlag + jervenduk = god stemning. Bare husk å rist deg litt før du åpner glidelåsen... Mye snø på bar hud er en kald, dog effektiv, måte å våkne på.

 

Søvnmangel er alltid moro... Opplevde å måtte rulle 30 + timer uten søvn \ stans omtrent selv noen ganger, du blir sliten! Ikke akkurat luksusseter i forsvarets vogner....

Endret av Killswitch
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...