Gå til innhold

Fjell-liv guide/serie


code

Anbefalte innlegg

Hei, litt usikker på om dette er korrekt sted å lage threaden, men dette var det mest passende stedet jeg fant.

 

Skal raskt sies at jeg ikke tenker på jakt hovedsaktlig nå, men bare generelt fjell-liv, som en gå tur over fjell, natur reservat eller lignende.

 

Det jeg ser etter er en serie/film/dokumentar hvor dem prøver å lære bort mye av tingene som trengs for å "overleve" ute i naturen, alt fra å sette feller, klesplagg, hvordan lage effektiv teig, kart og kompass, når/hvor du finner riktig mat, hvilket materiale for å lage bål osv.

 

Helst noe som går litt mere i detaljer på hvordan ting gjøres, men serier som Lars Monsen er også passende, men helst noe som er litt mere fokusert på å lære bort.

 

Vet jeg sikkert kunne googlet "hvordan lage bål" eller "hvordan bruke kart og kompass", men syntes det er lettere å lære når jeg ser det på "tv" enn å lese bok. Kan også meste av det grunnleggende av dette allerede, men om det finnes serier/dokumentarer om dette frister det å få sett dem.

 

MvH

ANONIII

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det hadde sikkert vært greit for nybegynnere, om det var laget en slik film. Helst en video, så du og andre kunne se den flere ganger. Så hvitt jeg vet er det ikke laget noe slikt.

 

Å lage en slik instruksjonsvideo, vil kreve både tid og penger. Så de eneste som kunne være interessert, er de som allerede lever av friluftsliv. Disse har utgitt bøker og trenger intektetn, for å fortsatt leve av dette.

 

Men jeg ser du også "gaper høyt", når du som nybegynner med friluftsliv også nevner "overlevelse ute i naturen", med bl.a. fellefangst. Jeg kan fortelle deg, at det er ikke lett å overleve i norsk natur, uten noe medbrakt mat, fiskegarn, våpen, o.l., sommerhalvåret. På vinteren nesten umulig. Og i så tilfelle inne noe for nybegynnere. Selv Monsen ville ha problemer med dette. Selv våre Marinejegere, som har opplæring i overlevelse (i norsk natur), kan ikke leve lenge av tang/tare, brennesle, granbarte, fiske, snarefangst, uten forskyninger. Og de har utstyr!

 

Det å få utbytte av jakt og fangst av dyr/fugler, krever også kunskaper som normalt bare jegere besitter. Så selv med alt utsyr du kunne tenke på, får du trolig ikke noe utbytte. Selv en lokalkjent og god jeger, får ikke alltid felt noe bytte. Og en som har strandet i naturen, må også tenke på å komme seg til folk.

 

Dette er ikke så enkelt i Norge, som et poppulært TV progam (mann mot natur ?), gir inntrykk av.

 

Snare- og fellefangst er trolig søknadspliktig, hvis du skal på en ekspedisjon. Overlever du et flystyrt og har noe utstyr, som du selvfølgelig ikke har, kunne du ha satt snarer, skutt vilt og tatt deg til rette. Men, dette er tull.

 

Jeg og andre har skrevet litt om friluftsliv på en annen tråd her, på "jakt og fiske", under navnet "Å komme i gang med villmarksliv". Les den tråden!

 

Og begynn med det enkle og korte turer, så lærer du etterhvert. Men det enkleste er å "henge deg på", en annen friluftsmann/kvinne, så lærer du mye.

Endret av geco5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...