Gå til innhold

Kopiere OS


Det0x

Anbefalte innlegg

Lurer på et teoretisk spørsmål her, viss jeg tar min hd og setter den inn i en annen pc. Booter opp med os'et på den pc'en jeg satte hd'en min i, og kopierer hele c: (der jeg har mitt os) over på en annen partisjon på en annen hd. Kan jeg da sette den andre hd'en i den første pc'en. vil da alt funke ok?

 

Sånn at jeg slipper å reinstallere hele os'et viss jeg kjøper meg en ny hd.

:-?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Med mindre de to maskinene er identiske, så kommer du garantert til å få mye problemer. Forskjellige hardware krever forskjellige drivere. Hvis det er Windows XP det er snakk om, så kommer den til å nekte å starte opp i den andre maskinen.

 

Dette er ikke noe du vil gjøre med mindre du har alt for mye fritid. Det er nok raskere og bedre å legge inn all programvaren på den andre maskinen på nytt.

Lenke til kommentar

Hallo !

 

Her tar dere helt feil alle mann !! (nesten)

 

1:

For å kopiere operativ-system over på en ny PC (eller harddisk) MÅ en bruke Norton Ghost e.l. (Det er mulig å gjøre det på en annen måte, men er tungvint og vanskelig). Norton Ghost er helt grei, og det går svært raskt. Den kan kopiere HELE harddisken med alle partisjoner i en operasjon, hvis en vil.

 

2:

Du må IKKE reinstallere Windows XP hvis du bytter hovedkort, eller PC for den saks skyld. Jeg har gjort dette 10-20 ganger. Det har skjedd kun én gang at Win XP måtte reinstalleres, men det var ved bytte på en svært gammel PC.

 

Jeg har byttet hovedkort osv (hele PC'en bortsett fra HD) hele 6 ganger på rad med samme Windows XP-installasjon. Windows XP har oppfattet at det er hardware-endringer og ber om drivere etc. for det nye utstyret.

 

Mvh

Kjetil

Lenke til kommentar

Hvis dere ikke får det til ved å bare kopiere/flytte harddisken, så kan dere beholde alle data/innstillinger i XP ved å velge REPAIR når en installerer XP (ikke det første repair en kommer til, men en litt senere under installasjonen). Alle programmer etc. ligger da intakt.

 

Mvh

Kjetil

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...