Gå til innhold

25K til den som hjelper meg å få fast jobb offshore!


Anbefalte innlegg

Jeg har prøvd å få meg jobb offshore en god stund nå, men uten hell. Må si det var mye vanskeligere enn jeg trodde da jeg ble fortalt at med mitt relevante fagbrev og de kursene jeg har burde «komme ut lett». Jeg vet at jeg vil gjøre en god jobb, men sliter med å få kommet meg ut. Derfor vil jeg utlove en «dusør» på 25000 kr til den som kommer med tips eller på annen måte sørger for at jeg får meg fast jobb offshore.

 

Kort om meg:

Jeg er en mann i midten av 20-årene bosatt sentralt på Østlandet. Jeg har fagbrev innen mekaniske fag og VG2 bore- og brønnteknikk. Har også følgende kurs:

Sikkerhetskurs med helivelt

G4 traverskran

G11 Anhuker- og signalgiverkurs

VHF-kurs

Truckførerkurs T1-T5

Jeg har også nylig godkjent offshore helseattest og mulighet til å tiltre umiddelbart.

Her har jeg bare tatt med det offshorerelevante, for full CV samt mer informasjon, send meg en mail på: [email protected]

Full diskresjon er en selvfølge.

 

På forhånd takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Ja, har vært på utallige antall sider og registrert CV osv. Hver gang det dukker opp en stilling som kan passe for meg så søker jeg den :)

 

Litt usikker på hva som gjør det, annet enn at det sikkert er 1000 stk i køen..

 

Jeg tror i hvertfall at jeg kommer meg igjennom den første utlukingsprosessen, i og med at jeg har fagbrev.

 

Men takk for linker uansett :)

Lenke til kommentar

Takk for svar :)

 

Twinflower: Ring og mas til det uendelige? Har ringt og mast en del, ender vel bare opp med at HR blir sure og grinete.. Men uansett, flere som sier det, sikkert ikke en dårlig ide! Lenge er det siden de du kjente klarte det?

 

Wampster: Hva mener du med at man tar den? At man er frampå? Hmm, nå ble jeg nysgjerrig..

Du mener tydeligvis at jeg burde gjøre mer.. Hvordan i all verden skal man klare å få fram til HR at man er "den beste kandidaten" for jobben? :hm:

Lenke til kommentar

Hva med å poste søknad og/eller deler av cv her så vi kan komme med tips til forbedringer? En ting som er viktig å huske er at det ikke er noen akutt mangel på folk med dine kvalifikasjoner, så når du er i kontakt med potensielle arbeidsgivere er det viktig at du ikke regner med ansettelse uten videre. Du må virke ivrig og ikke få det til å virke som om jobben er en selvfølge. Gi inntrykk av at det er akkurat DEN bedriften du ønsker å jobbe for, og sjekk gjerne opp litt detaljene av det enkeltbedriftene driver med slik at du ikke babler i vei om kvalifikasjoner for generelle offshore-yrker.

 

EDIT: Typo.

Endret av Spitfire396
Lenke til kommentar

Så noen over her prøvde å linke til Careers siden til NOV, men den er ikke riktig. For norge bruker NOV denne: http://natoil.easycruit.com/ Men tror kanskje ikke de er riktige for trådstarter.

 

Sjekk også offshore.no, og deres facebook-side.

 

http://rowancompanie...55/60131?iso=us

https://service.sead...d=118070&oapc=7

 

http://www.jobboffshore.no/boredekk/

Endret av jale
Lenke til kommentar

Spitfire396: Jeg har hatt forbedret CV'en flere ganger det siste året, tror den skal være profesjonelt oppsatt og jeg har fått flere til å se over den :) Jeg er helt klar over at det ikke er mangel på folk med min kompetanse, det gjør nok nåleøyet MYE vanskeligere å komme igjennom.. De rådene du kommer med virker veldig gode, har du noen erfaring med det selv? Veldig ofte når jeg ringer blir jeg ikke satt over til HR engang, bare henvist rett til søknad på nett..

 

jale: Takk for riktig link! Sjekker offshore.no jevnt og trutt :)

 

Spitfire396: Takk! Har registrert meg hos jobb-offshore, men skal gjøre det på Deepocean :)

Lenke til kommentar

Men du har erfaring i fra lignende yrker?

 

En jeg jobbet med før hadde mye papirer på at han var kvalifisert til å komme seg ut han og, men både pga manglende praksis og det at han var for ung var de hovedargumentene han fikk når han lurte på hvorfor han ikke fikk jobben. Høres egentlig ut som at dette er ditt problem og.

 

Hva med å heller se litt etter tilsvarende yrker, eneste på land, og jobbe der frem til du er i den øvre halvdelen 20 årene. Da kan du plutelig kaste en CV full av praksis i bordet og da er du fort mye mer aktuell.

Lenke til kommentar

Her er noen flere linker med aktører du kan sende CV til:

 

http://www.maritimes...d2.php?lang=eng

 

http://www.oilcareer...1&submit=Search

 

https://www.webcruit...any_id=70086000

 

http://www.totaljobs...norway&Radius=5

 

https://www.oilandga...location=Norway

 

http://www.petro.no/...stillingforside

 

Håper noe av dette kan hjelpe deg. Kan rett og slett ikke skjønne hvordan det kan være vanskelig å få en stilling så godt kvalifisert som du er, men bare du sørger for å få frem hva slags type du er så når du nok et jobbintervju eller to!

 

EDIT: Så at en av sidene var postet fra før.

Endret av Spitfire396
Lenke til kommentar

Hansien: Du kan nok ha rett i det du sier der, er vanskelig når man ikke får sjansen.. Men har søkt noen onshore-stillinger og, får se om de gir noe resultat.. Er offshore jeg er mest interessert i og kommer nok til å prøve å komme meg ut en stund til, men hvis det er helt umulig så må man jo satse på mer erfaring på land :)

 

Spitfire396: Tusen takk for linker! Har sendt til et par-tre av dem før, men skal definitivt legge inn hos de andre. Har vist seg å være mye vanskeligere enn jeg trodde og, lærerne vi hadde på boreteknikk ga inntrykk av at å få jobb med fagbrev og de kursene jeg har ikke skulle være noe problem. Kjenner meg ikke helt igjen i det.. Skal prøve å endre litt på søknader, kan jo hende at det gjør utslaget, men ellers vanskelig å få gitt inntrykk av hvem man er, da den store pågangen av jobbsøkere som vil offshore gjerne resulterer i at man bare blir henvist til å søke på nett når man ringer :(

Lenke til kommentar

De fleste papirene du har vil flere arbeidsgivere fint betale for om de finner en person med mye erfaring relatert til den stillingen uten de papirene. Er et par lokalt som fikk jobb nå i år som er rundt midten av tredve årene som fikk alt av nødvendige kurs. Begge hadde mye erfaring rundt det de skulle begynne med offshore.

 

Men sånn jeg har skjønt det så er det et nåløye man skal igjennom første gangen man skal ut på en rigg, etter det skal det vist være plankekjøring.

Lenke til kommentar

Hansien: Jeg tror du har veldig rett der, men hvordan skal man få offshoreerfaring hvis man ikke får sjansen til å komme ut? Er en ond sirkel.. Med mindre du tenker på mer erfaring på land som det man skal holde på med offshore :) Etter hva jeg har blitt fortalt så er det nok som du sier med at det er vanskelig å få første turen, veldig vanskelig!

 

nomore: Jeg er nok ikke arbeidsledig, jeg driver for meg selv :) Derfor jeg har muligheten til det.

Lenke til kommentar

Offshore-erfaringen kommer først når du kommer deg utpå en rigg. Frem til da kan det være en god idé å jobbe med noe tilsvarende på land som det du ønsker å drive med utpå for å kunne styrke CV'en din med dette. Dette har jeg skjønt på flere at er mer viktig enn de papirene man trenger for å få lov til å komme utpå. At du har dette nå i dag er ikke noe annet enn et stort pluss i margen og ikke noe annet.

 

Rent praktisk er det få forskjeller på det jeg driver med i dag og det en som står i et boretårn gjør. Grunnprinsippet er de samme, eneste vi borer etter forskjellige ting og på grunn av kostnadene på selve boreutstyret bruker vi på land et annet system enn de ute på en plattform gjør. Og sånn er det vel nesten med alt av yrker ute på en plattform.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...