Gå til innhold

Gå pent i bånd?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har en stor blandingshund ( 25% eng staff 75% presa canario ) .. Og han er over hyper og er umulig og få til og gå pent.. Noen tips? Har noen prøvd slike "gå pent seler" ? :)

Har du jobbet med hunden om hvordan den skal gå i bånd?? Uten å ha brukt mye tid på det så kan du ikke forvente at hunden oppfører seg slik du ønsker. Du må tydelig straffe uønsket adferd, og belønne ønsket adferd. Hopper hunden mye opp på deg for eksempel, så kan det være den ikke tar hintet før du løfter kneet og lar hunden hoppe inn i det, (dette er dog etter alt annet er prøvd, og funker ikke det så har du en hund du må bruke sjokkrage på, og som ikke er egnet som kjæledyr). Beste du kan gjøre er å lære hunden at når man går tur skal den oppføre seg på en måte, men når den er i hagen, eller et egnet sted kan han/hun gjøre som den vil.

 

Det viktigste er at du dominerer hunden og er dens alfa, for ser hunden på segselv som alfa, så har du en ustabil hund.

 

Jeg har bare erfaring med vakthunder, så det kan være at alt du trenger å si "fy", men jeg har møtt hunder som var så harde at de overså sjokk-krage på alt annet enn høyeste setting, men tviler din hund er så ille. Men noen hunder er "harde" og trenger mer og betydelig mer "korregering" enn et ord. Men husk å altid ha med "snacks" til hunden slik at du kan forsterke ønsket oppførsel.

 

-frank

Lenke til kommentar

.. sjokk-krage ..

Unnskyld at jeg spør, men er dette et finere ord for strømhalsbånd?

 

Forøvrig tror jeg du behøver å oppdatere hundekunnskapen din litt. Sorry altså, men dette pakker jeg ikke inn. Dominans- og alfateoriene er for lengst glemt og nedgravd.

 

Her er det så absolutt på sin plass å anbefale TS et solid bullshitfilter.

 

 

 

 

EDIT

 

Noe mer konkret til TS;

Her er en veldig kort og enkel forklaring på den relativt sett enkleste og beste måten å lære en liten opportunist hva som lønner seg å gjøre.

Men ha i bakhodet at om det allerede har utviklet seg en (u)vane med draing i båndet, kan jobben med å venne bikkja av med det være vanskelig og lang. Tålmodighet er det viktigste! Tipset om å skille mellom halsbånd og sele er også bra, har brukt det selv med stor suksess. Poenget er altså å tilrettelegge slik at hunden ikke erfarer at det lønner seg å dra. Sørg for å lykkes når du trener, feks med halsbånd, og bruk sele når du ikke har mulighet til å være konsekvent nok - eller motsatt. Sele er selvfølgelig alltids bedre enn halsbånd ;)

 

Men jeg holder også fortsatt en knapp på litt mer mental stimulans i tillegg til båndtrening. En "hyper" hund er gjerne egentlig litt stressa, noe som kan komme av understimulans. Men det er vanskelig å si, for det er så individuelt og vi vet ikke stort om hunden til TS..

Endret av jonlem
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vil bare hive inn at strømhalsbånd forresten er ulovlig.

 

"Utgangspunktet er at det er forbudt å bruke utstyr på hund som medfører at hunden kan utsettes for elektrisk strøm. Unntak fra forbudet gjelder for nødvendig aversjonstrening av hund mot jaging av beitedyr, tamrein og klovvilt når treninga utføres av personer som oppfyller visse kompetansekrav."

 

Og det forresten veldig viktig det jonlem sier om å skille mellom halsbånd og ikke halsbånd. Ikke la hunden gå med halsbånd inne. Hvis du kun tar på halsbånd når hunden skal på tur, så assosierer han følelsen av båndet rundt halsen med å gå pent på tur. Hvis du tar ham med på en joggetur, så kan du bruke sele. Da blir selen assosiert med løping.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132

Tren på "på plass".

Når det er i boks, og du skal gå tur, sier du på plass.

 

Teren på at hunden skal gå pent. Når hunden strammer tauet, stopper du og sier på plass.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...