Netj Skrevet 23. november 2012 Del Skrevet 23. november 2012 Jeg bor i Kina, og jeg liker å lage mat. Hvis noen som har lyst på kinesisk maten, jeg kan skrive om det. Lenke til kommentar
Aleksander- Skrevet 23. november 2012 Del Skrevet 23. november 2012 (endret) Jeg bor i Kina, og jeg liker å lage mat. Hvis noen som har lyst på kinesisk maten, jeg kan skrive om det. Jeg bor i Kina, og jeg liker å lage mat. Hvis noen har lyst å lære om kinesisk mat kan jeg skrive om det. Sånn ville jeg skrevet den setningen Jeg er veldig glad i Peking duck / Crispy duck / bejing duck. Jeg har lagt det hjemme på kjøkkenet 2 ganger, og fikk det ganske godt til. Jeg brukte da en hel fersk and, og lagde pannekakene selv, men hadde ingen bambus steamer. Jeg fikk en til bursdagen min som jeg gleder meg til å prøve. Hva er det riktige navnet på Peking duck? Endret 23. november 2012 av Aleksander- Lenke til kommentar
Netj Skrevet 23. november 2012 Forfatter Del Skrevet 23. november 2012 Jeg bor i Kina, og jeg liker å lage mat. Hvis noen har lyst å lære om kinesisk mat kan jeg skrive om det. Sånn ville jeg skrevet den setningen Jeg er veldig glad i Peking duck / Crispy duck / bejing duck. Jeg har lagt det hjemme på kjøkkenet 2 ganger, og fikk det ganske godt til. Jeg brukte da en hel fersk and, og lagde pannekakene selv, men hadde ingen bambus steamer. Jeg fikk en til bursdagen min som jeg gleder meg til å prøve. Hva er det riktige navnet på Peking duck? Du er så god til å lage kinesisk maten! Ikke kan jeg lage 'Peking duck' Vi bare ha det i restaurant. Fordi det er ikke mulig å lage den 'Peking duck' hjemme Vi har ikke stekeovn hjemme. Men det er mer of 'grillet ender' Også takke for hjelpen meg med norsk! Lenke til kommentar
crazylazyboy Skrevet 23. november 2012 Del Skrevet 23. november 2012 Jeg er veldig glad i stekt ris med litt reker og grønnsaker i. Om man skal lage dette, må man gjøre noe med risen først? eller tar man tørr ris rett i stekepanna? I tillegg er jeg veldig glad i vårruller Og en ting til: Jeg har vært i Beijing, Shenzen og Hong Kong Fantastisk land du bor i! Lenke til kommentar
Netj Skrevet 23. november 2012 Forfatter Del Skrevet 23. november 2012 (endret) Jeg er veldig glad i stekt ris med litt reker og grønnsaker i. Om man skal lage dette, må man gjøre noe med risen først? eller tar man tørr ris rett i stekepanna? I tillegg er jeg veldig glad i vårruller Og en ting til: Jeg har vært i Beijing, Shenzen og Hong Kong Fantastisk land du bor i! Jeg liker vårruller også Det er synd at vårruller er bare for 'Spring Festivel', ikke for vanlig mat. Hvordan å lage stekt ris? Først hadde den risen laget i riskoker i går. Fordi den risen vil bli litt sterk ( eller tøff?) i dag. Nå steke risen i stekepanna med litt olje og salt. Lage den risen atskilt.(Hard to describ in Norsk here, to make the rice separately from each other, make sure the pan is hot, then put in oil, wait til the oil is hot then put in rice) Legge den i annen tallerken. Andre, steke reker eller grønnsaker i stekepanna også. Her kan lage noen mat du liker, ikke bare reker eller grønnsaker. også bønne,egg,tomat, pepper,alle er fin Tredje, legge den risen i den pannen igjen. Og steke all mat til sammen. Nå stekt ris er ferdig Jeg synes det er mange feilene,,,det er ikke lett å skrive i norsk om maten Endret 24. november 2012 av JinDoris 1 Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 23. november 2012 Del Skrevet 23. november 2012 Har noen her smakt Scorpioner? Jeg har innbilt meg at dette er en ekkel udelikat sak som ikke er noe særlig, men når jeg tenker meg om så kan det faktisk være ganske godt. Noen spiser også levende scorpioner, men det er kanskje ikke så veldig ille. Hva mener dere? :) Lenke til kommentar
jaakervik Skrevet 23. november 2012 Del Skrevet 23. november 2012 Kan du dele noen oppskrifter på gryter? Oppskrift på god chop suey hadde også vært fint. Lenke til kommentar
crazylazyboy Skrevet 23. november 2012 Del Skrevet 23. november 2012 Jeg liker vårruller også Det er synd at vårruller er bare for 'Spring Festivel', ikke for vanlig mat. Hvordan å lage stekt ris? Først hadde den risen laget i riskoker i går. Fordi den risen vil bli litt sterk ( eller tøff?) i dag. Nå steke risen i stekepanna med litt olje og salt. Lage den risen atskilt.(Hard to describ in Norsk here, to make the rice separately from each other, make sure the pan is hot, then put in oil, wait til the oil is hot then put in rice) Legge den i annen tallerken. Andre, steke reker eller grønnsaker i stekepanna også. Her kan lage noen mat du liker, ikke bare reker eller grønnsaker. også bønne,egg,tomat, pepper,alle er fin Tredje, legge den risen i den pannen igjen. Og steke all mat til sammen. Nå stekt ris er ferdig Jeg synes det er mange feilene,,,det er ikke lett å skrive i norsk om maten Takk! Jeg forstår greit hva du skriver men du vil gjerne at vi retter så: Hvordan lage stekt ris? Først fant jeg risen jeg laget i riskokeren igår. Fordi den risen vil bli litt hard og bedre idag. Så steker du risen i stekepanna med litt olje og salt. Stek risen først, ta den over i noe annet og stek reker, grønnsaker og andre ting du vil ha oppi. Så legger du risen i den pannen igjen. Og steke alt sammen. Så er den stekte risen ferdig! Jeg retta ikke bare skrivefeil nå, men formulerte det litt som en nordmann ville gjort Lenke til kommentar
Netj Skrevet 24. november 2012 Forfatter Del Skrevet 24. november 2012 Har noen her smakt Scorpioner? Jeg har innbilt meg at dette er en ekkel udelikat sak som ikke er noe særlig, men når jeg tenker meg om så kan det faktisk være ganske godt. Noen spiser også levende scorpioner, men det er kanskje ikke så veldig ille. Hva mener dere? :) Jeg har det ikke ennå. Synes jeg at noen i Kina har Scorpioner laget for maten. Jeg så grillet scorpioner, men ikke jeg modig å ha det. Kan du dele noen oppskrifter på gryter? Oppskrift på god chop suey hadde også vært fint. en, hva er gryter? Det er 'kettle' eller 'pot' i boka mi. Men jeg synes at det er ikke riktig her. Ikke kan jeg forstå 'chop suey' her heller Svinekjøtt? Lenke til kommentar
Netj Skrevet 24. november 2012 Forfatter Del Skrevet 24. november 2012 Takk! Jeg forstår greit hva du skriver men du vil gjerne at vi retter så: Hvordan lage stekt ris? Først fant jeg risen jeg laget i riskokeren igår. Fordi den risen vil bli litt hard og bedre idag. Så steker du risen i stekepanna med litt olje og salt. Stek risen først, ta den over i noe annet og stek reker, grønnsaker og andre ting du vil ha oppi. Så legger du risen i den pannen igjen. Og steke alt sammen. Så er den stekte risen ferdig! Jeg retta ikke bare skrivefeil nå, men formulerte det litt som en nordmann ville gjort Takk! Men det er ikke godt til å ha risen laget igår, det er bare bedre til stekt risen. Vi har ferske risen hver dag Så steker du risen i stekepanna med litt olje og salt. Stek risen først, ta den over i noe annet og stek reker, grønnsaker og andre ting du vil ha oppi. Først er verbet i presens. Andre er 'Imperativ', ingen '-e' eller 'du'. Jeg synes at jeg alltid bruke den setningsstruktur av engelsk. Lenke til kommentar
Netj Skrevet 24. november 2012 Forfatter Del Skrevet 24. november 2012 Ok, JinDoris Synes deg at ' folk i Kina kan ha alt til maten'? Det er ikke sant Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 24. november 2012 Del Skrevet 24. november 2012 (endret) Skjønte det Endret 24. november 2012 av BirgerCaC Lenke til kommentar
Netj Skrevet 24. november 2012 Forfatter Del Skrevet 24. november 2012 Skjønte det Er det sant at nordmann liker å ha ferske fisken?ikke laget enda Lenke til kommentar
Netj Skrevet 24. november 2012 Forfatter Del Skrevet 24. november 2012 Chop Suey Det er ikke adgang til google i Kina Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 24. november 2012 Del Skrevet 24. november 2012 杂碎 er kjøtt, grønnsaker og ris/nudler med en saus jevnet med maisstivlese. Finnes mange varianter. I Norge tror vi det er det eneste dere spiser i Kina....vel bort sett i fra hund og en og annen and til fest. Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 24. november 2012 Del Skrevet 24. november 2012 Er det sant at nordmann liker å ha ferske fisken?ikke laget enda Hva legger du i ordet fersk fisk? Mener du sushi? Personelig er jeg ikke så glad i sushi, men det er en del nordmenn som liker det Det er ikke adgang til google i Kina Det var synd Det er en stor fordel å ha Google når du skal søke opp matoppskrifter osv! Lenke til kommentar
Netj Skrevet 24. november 2012 Forfatter Del Skrevet 24. november 2012 (endret) 杂碎 er kjøtt, grønnsaker og ris/nudler med en saus jevnet med maisstivlese. Finnes mange varianter. Mange mat er laget av kjøtt med grønnsaker i mange måter. Men ikke med ris, fordi det er bare for stekt ris. Maten er ikke laget bare med kjøtt i Kina. Så jeg tror det kanskje du har lyst på stekt ris også? Jeg post noen bilder av hva jeg siste laget her. Det er for kjøtt,grønnsaker med nudler. Det er kjøtt med grønnsaker.Sterk . Og ris er alene Det er eneste kjøtt. Det er ikke vanlig maten. Fordi tror vi at det er ikke godt å ha bare kjøtt. Jeg finner det er potet også.. Aldri lage jeg mat med eneste kjøtt Endret 24. november 2012 av JinDoris Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 24. november 2012 Del Skrevet 24. november 2012 Jeg ble inspirert av denne tråden til å lage noe kinesiskinspirert mat i dag. Jeg woket strimlet svinekjøtt, gul, grønn og rød paprika, aspargesbønner og cashewnøtter - selvfølgelig i flere omganger. I tillegg stekte jeg ris (kokt først) med et egg. Alt krydres med salt og pepper. Som saus prøvde jeg ut en sursøt saus jeg nærmeste diktet opp under veis: Ananas, epleeddik, sukker, hvitløk, ingefær, stjerneanis, chili, sitron, oystersaus, tomatpuré, vann og fishsaus. Kok i noen minutter og kjør sammen med stavmikser. Jevnes med maizena. På bordet satt jeg soyasaus og "minced chilli saus". Veldig fornøyd med resultatet. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå