Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

[Løst] Hva skjer med bakteriene når man koker vann ved romteperatur?


reer1301

Anbefalte innlegg

Hei jeg har søkt rundt om hva som skjer med vann som man koker i romtemperatur (F.eks i en sprøyte) Det jeg ikke finner ut er hva som skjer med bakteriene? Dør de, eller må vannet ha en minste temperatur på 60?

Endret av reer1301
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skal du være i nærheten av å ta mye bakterier, må vannet faktisk koke, altså nå omtrent 100 grader. Men selv om vannet faktisk koker, så kan man ikke være trygg på at farlige bakterier og virus er uskadeliggjort.

 

Det må til trykkoking for at man steriliserer godt nok til at det tar alt som er farlig. Typisk 125-150 grader i 10-60 minutter.

 

Hva som er nødvendig kommer helt an på hva du er ute etter å ta knekken på. Ved f.eks bakterier og parasitter i drikkevann, så holder det med koking.

 

Når det gjelder sprøyter... så bør det være et enkelt valg; Kjøp sterilt engangsutstyr, og ikke driv med gjenbruk. Anonym poster: bdc9b349038767d13d398b5f96fe08df

Lenke til kommentar

Takk for bra svar! Jeg er ganske noob rundt det her, og kanskje jeg burde vært mer spesifikk. Hvis man trykkkoker vann i en sterilisert sprøyte, så kan man drepe nok bakterier til at vannet blir drikkbart?

 

Takk for bra svar! Jeg er ganske noob rundt det her, og kanskje jeg burde vært mer spesifikk. Hvis man trykkkoker vann i en sterilisert sprøyte, så kan man drepe nok bakterier til at vannet blir drikkbart?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...