Gå til innhold

Asus Nexus 7 - Customizing


arne22

Anbefalte innlegg

Etter å ha kjøpt Asus Nexus 7 så synes jeg at jeg har oppdaget at jeg har kjøpt et produkt som rent teknisk er veldig bra, men som behøver litt "nytt" på programvaresiden.

 

For eksempel så har jeg installert Dolphin Browser, da jeg ikke syntes at Google sin Crome fungerte helt optimalt.

 

Musikk spilleren til Asus synes jeg ikke var særlig bra, pga manglende egenskaper i forhold til sortering og framfinning av musikk.

 

Jeg synes at MX Player ikke fungerer like godt på Nexus 7 som det jeg er vant til på Samsung sine produkter. Etter å ha testet litt så fant jeg ut at VLC sin spiller spiller både video og musikk på en veldig bra måte på Nexus 7.

 

Jeg installerte ellers en Samba klient som heter "AndSMB". Den fungerer "vanvittig bra" i forhold til å overføre filer til og fra netbrettet fra PC og fra en trådløs harddisk som jeg har installert en Samba (Windows) fileserver på. Det fungerer nesten som å ha 500 Gb rett på nettbrettet.

 

Det som jeg holder på å finne ut av nå, og som jeg ikke helt har løsningen på det er en kalender funksjon som helst skal være like bra som den til Samsung har. Har så langt havnet på aCalendar, men synes ikke denne egentlig er helt topp.

 

Er det noen som har et forslag til en god kalender for Nexus 7, eller som har andre forslag til programvare det vil være praktisk og greit å installere ?

Endret av arne22
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her var det jo ikke så mange forslag eller kommentarer, men jeg håper at de kommer.

 

Litt update:

 

Oppdaget at det var mulig å slå på men ikke å konfigurere Nexus 7 sin hotspot funksjon (tethering) ved hjelp av en innebygget widget. Installerte så programmet FoxFi og kunne da både starte og konfigurere hotspot funsjonen. Fikk logget på PC'en på Nexus 7 sitt trådløse access punkt, men kom ikke noe videre der i fra. (Dette er nok en funksjon som er der pga en senere modell med 3G modem.)

 

Forsøkte å installere Samba server. Her kom det bare feilmelding om at dette krevde root privilegier. Det har jeg så langt ikke.

 

Installerte så programmet SSHDroid som er en lettvekts SSH server. Kunne så logge inn på Nexus 7 via et eksternt acces punkt både ved hjelp av putty og winscp. Det går greit både å kjøre Linux kommandoer fra shell og å overføre filer til og fra vha winscp. Hastigheten er lav, men det kan skyldes en dårlig felles trådløsforbindelse for Nexus 7 og PC klient. Forsøkte å logge på sshd vha Nexus 7 sitt innebygde trådløse accesspunkt men det gikk ikke.

 

Ingen andre som er interessert i å se litt på hva man kan få ut av Nexus 7 ?

 

Har ellers kun brukt Android programmer fra Google Play, så de skulle være lett å få tak i.

 

Edit:

 

Hvis man skulle få behov for å roote enheten:

http://www.youtube.com/watch?v=WvQtN7v1kSo

http://www.softpedia...t-Toolkit.shtml

 

NOTE: Rooting kan ødelegge enheten, så det skjer på eget ansvar for den som måtte ønske å prøve. Jeg håper da ellers at det er lovlig nok å logge seg inn som root på den enheten som man selv har kjøpt ??!! (Men det kan nok være at garantien da ryker.)

Endret av arne22
Lenke til kommentar

Her var det tydeligvis ikke så lett å få til en diskusjon, men jeg legger nå en update.

 

Jeg har satt opp min PC som trådløst access punkt ved hjelp av dette programmet:

http://virtualwifi.sourceforge.net/

Det fungerer veldig bra.

 

Så har jeg installert AndSMB på Nettbrettet.

https://play.google....2Z0LmFuZHNtYiJd

 

Resultatet av dette er at jeg kan få opp PC'ens C drive på nettbrettet og bruke alle de filene og det som ligger på PC'en fra nettbrettet.

 

Dessuten så bruker jeg også en trådløs harddisk som heter Seagate Satelite:

http://www.seagate.c...gate-satellite/

 

Det viste seg imidlertid at den innebygde software og Seagate sin android klient var ganske dårlig. Installerte i stedet Samba server på den trådløse harddisken, da det viste seg at den kjørte Linux på Arm prosessor. Da kunne jeg med en gang mounte den trådløse harddisken fra nettbrettet, slik at filene fra den trådløse harddisken er tilgjengelig på samme måte som filene fra PC.

 

Jeg brukte denne linken for å installere Samba på den trådløse harddisken (innlegg no 2):

http://forums.seagat...-p/154125#M1389

 

Netto og alt i alt så har jeg nå alle de gigabyte som finnes på PC og den trådløse harddsiken tilgjengelig på nettbrettet.

 

Begrensningen på 16 GB innebygd minne er da ikke så plagsom.

 

Når man deler en kablet nettverkslinje via PC og virtualwifi så virker dette nettbrettet ekstremt bra som IP telefon. Bruker Zoiper som klient (og kjører IAX2 protokoll):

https://play.google....m9pZC5hcHAiXQ..

 

Merkelig nok så kan man ikke koble til en ekstern mikrofon, men dette nettbrettet har en meget god innebygd mikrofon.

 

Veldig bra om noen andre også kommer med "forlag til forbedringer".

 

 

Edit:

 

Ser også på hvordan man kan gå fram for å koble opp eksterne USB enheter inlusive også USB minne. Det ser ut til å være mulig:

 

http://www.androidce...es-nexus-7-root

 

Og om bruken. (Gjetter det må være mulig å få til det samme Nexus 7 som for Galaxy S3)

 

http://www.youtube.com/watch?v=46IiRyigUH0

 

Edit 2:

 

Etter hva jeg har funnet på nettet så skal det være probleme rmed å få et micro usb minne til å fungere på Nexus 7, mens det skal fungere greit på for eksempel Samsung Note. Man skal eventuelt kunne bruke denne programvaren:

 

https://play.google....fire.stickmount

 

Alternativ programvare:

https://play.google....dWwudXNib3RnIl0.

 

Og her er noe hardware:

http://www.amazon.co...g=5336653508-20

 

http://www.ebay.com/...c#ht_500wt_1199

 

 

Edit 3:

 

Det viser seg at det er gode muligheter for å legge tilbake den opprinnelige firmwaren hvir man skulle komme ut for problemer:

 

http://www.kompyuteran.com/2012/07/get-root-access-on-your-google-nexus-7-tablet/

 

http://theunlockr.com/category/howto/android_how_tos/asus-nexus-7-how-tos/

 

https://developers.google.com/android/nexus/images

Endret av arne22
Lenke til kommentar

Det er en uting at Google ikke ønsket at man skal kunne bruke f eks minneminner med denne uten å måtte gå omveien om root. Vet det finnes programmer som lar deg lese minnepinner og kopiere over til enheten, men dette er ikke godt nok mener jeg. Det fungerer imidlertid knall å kopiere inn fra kamera osv, fint på reise å kunne koble på kameraet og laste rett opp til Dropbox. Ellers fin fin tråd, bare å fylle på med informasjon og tips her =)

 

Noen som vet noe om dockingstasjon f eks? Eller gode og billige deksler/vesker som passer godt med enheten? Takker for alle tips!

Lenke til kommentar

Noen som vet noe om dockingstasjon f eks? Eller gode og billige deksler/vesker som passer godt med enheten? Takker for alle tips!

 

Asus skulle jo komme med en docking stasjon men den glimrer med sitt fravær foreløpig. Men det ligger ute en hel drøss kompatible docking stasjoner, vesker og annet tilbehør på Ebay, aliexpress.com og lignende sider.

Lenke til kommentar

Har enda ikke klart å finne en dockingstasjon som bruker kontaktpunktene på venstreside for docking, bare de som bruker micro USB-koblingen.... Dette jeg ønsker :)

 

Når det gjelder vesker har jeg bestilt en fra DX og en fra eBay, venter spent på å se hvordan de er. Ellers tar jeg gjerne i mot tips om dere har noen dere er fornøyd med!

Lenke til kommentar

Takker for tilbakemeldinger :-) Det begynte å bli litt ensomt i denne tråden.

 

Det som jeg jo ser av det jeg har funnet ut, det er at det finnes ganske god "fabrikksupport" for å modifisere seg tilbake til det opprinnelige, hvis man skulle "konfigurere seg helt vekk". (Man kan downloade og installere hele operativsystemet på nytt.) Har ikke forsøkt å "flashe" Nexus 7 ennå, men har gjort det på en Samsung wifi 5.0 player og det gikk helt fint.

 

Har ikke klart å mounte noen memory stick hverken på Nexus 7 eller noen av mine Samsung dingser.

 

Det som fungerer best, utenom vanlig kabel, det er vel ved å sette opp trådløs connection til PC med Samba server eller tilsvarende på en trådløs harddisk. Det gir ca 1 Mb/s i effektiv overføringshastighet. Ikke all verden men mye bedre enn for eksempel Google drive.

 

Har kikket på de fire små punktene nede til venstre og gjettet på at de var til docking station ja.

 

Forresten så fungerer det jo også kjempebra med å bruke en Bluetooth Mus. (Bruker Logitech M555b)

 

Ellers så har jeg tenkt litt på om disse stativene til Tromsø Paden kunne være en ide:

http://tpad.no/produkter_tilbehor.php?produkt_id=8002

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...