Gå til innhold

Veing av matvarer


Anbefalte innlegg

Jeg er veldig streng med å veie maten min og telle kalorier osv... men så lurer jeg på da om det er best å veie maten før eller etter jeg har stekt f.eks karbonadedeig..

 

100g karbonadedeig = 130 Kcal.. Men så merker jeg at når jeg veier karbonadedeigen og skal steke 200g også vil jeg da veie den igjen etter å ha stekt den så er den nesten 50g mindre enn når jeg veiet den før. Men vil Kaloriene og de andre næringsinnholdene fortsatt være det samme som før stekinga ??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

før du steker, er det mye vann i den.

Du skal veie maten før du lager den, det er dei kcal som blir oppgitt.

 

ok tusen takk, så det (per 100g vare = en sum kalori... betyr jo da vell at per 100g minus ( noe gram) vann = en sum kalorier ?? Takker for hjelp :)

Lenke til kommentar

Det er vel heller MER kalorier i maten etter steking, så fremst man steker med smør eller olje. Ta med andre ord med mengden kalorier stekesmør/stekeolje gir, når du utfører regnestykket.

'

 

 

 

Haha -.- selvfølgelig ? jeg lurte bare på selve det jeg steker, men takk uansett ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...