Gå til innhold

Rått egg, mer proteiner?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det at proteinet blir ødelagt(høy %) når de blir utsatt for varme er en myte, tvert i mot er det å drikke rå egg enda værre. Opptaket i kroppen av rå egg er lavere enn hvis du steker/koker de. Fyr opp heller 6 hviter og 3-4 plommer og lag deg en omelegg eller eggerøre.

Lenke til kommentar

Eg har ikkje detaljane, men du får mindre næringsutbytte av rå egg enn varmebehandla.

 

Vil du ha mest mogleg næringsstoff ut av eit egg så steiker eller koker du det.

 

I Norge er risikoen for salmonella ganske låg, men i utlandet er du kanskje litt meir utsett.

Lenke til kommentar
Egg proteins contribute substantially to the daily nitrogen allowances in Western countries and are generally considered to be highly digestible. However, information is lacking on the true ileal digestibility of either raw or cooked egg protein. The recent availability of stable isotope–labeled egg protein allowed determination of the true ileal digestibility of egg protein by means of noninvasive tracer techniques. Five ileostomy patients were studied, once after ingestion of a test meal consisting of 25 g of cooked 13C- and 15N-labeled egg protein, and once after ingestion of the same test meal in raw form. Ileal effluents and breath samples were collected at regular intervals after consumption of the test meal and analyzed for 15N- and 13C-content, respectively. The true ileal digestibility of cooked and raw egg protein amounted to 90.9 ± 0.8 and 51.3 ± 9.8%, respectively.

 

Src

Endret av eleNerf
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er en myte at kjøtt og egg inneholder mange farlige bakterier. Faktisk er det i det henseende farligere å spise salat!

 

Det er selvsagt eggeplommen som er mest næringsrik i et egg, både på protein og annet - det er jo selvsagt. Man vil ikke koke/steke plommen fordi da vil fettet i plommen bli til transfett, som selvsagt ikke er sundt.

 

For all del, varmebehandle eggene, men sørg for at plommen ikke tykkner.

Lenke til kommentar
The good news is that eggs are free of trans fats. What eggs are loaded with are important nutrients including protein, choline, iron and B vitamins. The yolks contain cholesterol and a small amount of saturated fat, which is contrary to most other foods that contain dietary cholesterol. They are usually high in saturated fats. This is not the case with eggs. Egg whites don’t even contain fat or cholesterol.

http://www.aeb.org/food-manufacturers-blog/?p=151

 

According to NutritionData.com, one large hard-boiled egg contains 5 grams of fat. Of these 5 grams, 2 grams are classified as saturated fat. A hard-boiled egg does not contain any trans fat. Eggs also are good sources of protein, selenium, vitamin B12, riboflavin and phosphorous.

http://www.answerbag.com/q_view/2089621

 

While it is true that egg yolk contains a high percentage of fat, it is unsaturated fat which is associated with "good" or HDL cholesterol. LDL is the type of cholesterol that lines blood vessels, whereas HDL cholesterol tends to remove LDL from artery walls and is known as "good" cholesterol. Consuming eggs rather than sources of animal protein which contain saturated fats might actually lower the chances of heart disease.

http://www.fitday.com/fitness-articles/nutrition/healthy-eating/food-myths-debunked-eating-eggs-raises-your-cholesterol-level.html

Lenke til kommentar

Det som er greien med rått egg, er at eggehviten legger seg i tarmene en stund og hemmer næringsinntaket. Dermed vil du ikke få fult utbytte av det du spiser. I tillegg smaker det ikke godt heller, så omelett, eggerøre, kokte egg, eggesalat og er et bedre alternativ enn rått egg :)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Det er en myte at kjøtt og egg inneholder mange farlige bakterier. Faktisk er det i det henseende farligere å spise salat!

 

Du mener at grilling av kjøtt i en million år er propaganda og for smakens skyld, altså? Homo Erectus var de første til å grille :)

 

Det er åpenbart at trusselen ifra bakterier og parasitter er mye større i ubehandlet kjøtt enn i salat. Salat blir hovedsakelig smittet når det blir laget på urene steder eller med urene verktøy der kjøtt har vært behandlet. Eventuelt ifra magebakteriene til en eller annen jævel som ikke har vasket hendene sine. Det er kun i 2012 at man har påvist enkelte og uhyre sjeldne ecolibakterier f.eks som koloniserer planter. De aller fleste artene av bakterier finner du bare i kjøtt/tarm. En og annen salat med dyrebæsj finnes også. Derfor skal man behandle begge deler riktig. Det holder som regel med å vaske grønnsaker og frukt fordi de ikke utsettes for kolonisering og nedbryting av samme flora :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Det er bare noe bullshit at eggene mister proteiner når du varmen dem.

kroppen inntar bare en viss mengde proteiner fra det du spiser, så om egge virkelig skulle miste proteiner så skal ikke det ha noe å si.

 

Har du kilder på dette eller er det bare broscience?

Lenke til kommentar

har en kompis som har studert

 

Da får du/han flekke opp kilder på dette.

 

Jeg vedder en hundrings på at han har lest at kroppen trenger rundt 30-40g protein for å starte proteinsyntesen og konkludert med at dette er maksgrensa på hva kroppen kan ta opp av proteiner på et måltid. Noe som er feil.

Endret av fenele
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...