Gå til innhold

Asus UX32VD, clean install på ny hdd.


Jaghi

Anbefalte innlegg

Hei alle forumraidere og techies.

 

Stund siden jeg har postet her nå.

 

Jeg gikk til anskaffelse av en Asus UX32VD tidlig i sommer og er har vært storfornøyd siden, kanskje med unntak av litt små vifteproblemer.

 

Etter litt omfattende forumlesning bestemte jeg meg for å oppgradere den standard Hitachi HDD som følget med til en Samsung 830 SSD 256gb disk i håp om å kunne installere en ren versjon av windows 7 home premium uten masse asus bloatware. Har 2x USB-sticks på henholdsvis 4- og 32gb, en ekstern HDD og en stasjonær pc for nedlasting av drivere og troubleshooting underveis.

 

I den forbindelse har jeg en del spørsmål jeg håpet hw forumet kunne svare meg på siden jeg har hatt suksess med lignende tidligere.

 

1. Hvordan kan jeg ta backup på factory-installen av windows med alt av installasjonsfiler og bloatware (da helst inkludert AI recovery). Derretter overføre denne til den eksterne HDDen slik at jeg evt. kan formatere maskinen tilbake til butikkstand.

 

2. Hvor får jeg tak i en versjon av Windows 7 Home Premium som jeg kan legge over på usb-sticken for installasjon av Windows på den nye harddisken? Har selvfølgelig windows koden, men ingen form for dvd eller ekstern utgave av OSet.

 

3. Etter jeg er ferdig, hvordan utnytter jeg den interne iSSD disken på 32gb til noe nyttig? Hørt rykter om at man kan bruke den som en slags cache? Isåfall hvordan?

 

Dette er sikkert basic for mange av dere, men jeg trenger all hjelp jeg kan få.

 

På forhånd takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har brukt http://forum.notebookreview.com/asus-reviews-owners-lounges/680787-asus-ux32vd-owners-lounge.html en del. Men det svarer ikke på alle spørsmålene.

 

Driverne er greie nok å hente. Klarer riktignok ikke å hente ut riktig version av windows via. linken på notebookreviews forum ettersom microsoft krever en form for registrering.

 

Jeg sitter men en Windows 7 Home Premium version som er på norsk, dog jeg tror dette bare var noe jeg valgte under startup. Er egentlig mest intressert i en N versjon da jeg ikke har behov for wmp. Eneste jeg har som bekrefter ekte windows version er en sticker på laderen som sier "Windows Home Premium OA for Asus" og en key.

Lenke til kommentar

Jeg brukte ABR http://directedge.us/content/abr-activation-backup-and-restore

Denne tar backup av lisensen og lagrer den så du kan enkelt restore den fra minnepenn når nye windows er installert. Språk har ingenting å si her mener jeg.

 

For å få norsk språk brukte jeg Vistalizator http://http://www.froggie.sk/

 

Engelsk ISO jeg brukte: http://www.mydigitallife.info/download-windows-7-iso-official-32-bit-and-64-bit-direct-download-links/

 

Ellers fikk jeg svar på alt jeg lurte på her:

http://forum.notebookreview.com/asus/672616-guide-ux32vd-how-install-windows-7-integrated-32gb-ssd.html

Selv om guiden tar for seg installering på intern ssd, er det mange svar å få der.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...