Gå til innhold

[Løst] [Linux Ubuntu] Ett fjernstyringsprogramm?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har serveren GUI? Om du ikke er komfortabel nok i terminalen (ved bruk av SSH) kan du bruke VNC. Denne protokollen er dog ikke helt sikker, så du burde tunnele den igjennom SSH. Ting sendes i klartekst. Tightvnc f. eks er en grei vnc-server. Klient avhenger litt av OSet du bruker. Det kan være greit å nevne hvilken distro du kjører på servern og hvilket OS du vil bruke på klientsiden for å få anbefalninger til server/klient.

Lenke til kommentar

SSH tilgang fikser ALT du kan tenke på. (openssh-server). Dette er da via kommandolinje bruk, men nå er det enn slik at på Linux og med servere generelt så er som oftest kommandolinjer det raskeste og enkleste. Om du absolutt må ha GUI, så fungerer VNC for dette, eller du kan overføre enkelte programmer via SSH også (X11 tunnel eller noe slikt - har gjort det en gang på en Mac, husker ikke hvordan jeg gjorde det though).

Lenke til kommentar

Et sikkert og godt alternativ til VNC er NX (NoMachine). NX kjører alltid over ssh (tunnel) og i kryptert form. Den kan heller ikke kjøres mot root, så også der forbedrer den sikkerheten.

 

http://www.nomachine.com/select-package.php?os=linux&id=1. Her finner du 32 bit og 64 bit serverversjoner for blant annet Ubuntu (deb-versjonen). Dette er gratisversjonen. Den gir i utgangspunktet bare tilgang for 2 separate brukere, men det holder til hjemmebruk.

 

Klient for Windows finner du her. http://www.nomachine.com/download-package.php?Prod_Id=3835

 

Instruksjoner for installasjon finner du her, http://www.nomachine.com/documents/server/install.php.

 

Jeg har brukt både NX og VNC, og NX er klart overlegen VNC i bruk.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Veldig interessant Bolson! NX er kanskje ikke standarden, men for privatbruk ser det genialt ut.

 

Ikke bare for privatbruk. Meget bra også i profesjonell sammenheng - f.eks som alternativ til Citrix i flere sammenhenger. Klienten støtter ikke bare remote på Linux, men også RDP mot Windows maskiner/server.

 

Web Companion støtter oppkobling mot maskiner som har NX server via nettleseren, dvs sikker remote gjennom denne.

Lenke til kommentar

VNC så veldig greit ut. :) Litt off-topic: er det nødvendig med antivirus programm på linux, isåfall hvem er anbefalt (helst gratis antivirus programm)?

Kommer litt an på hva slags fjernstyrings behov du har. Webmin er ett kjekt web basert system for administrering av serveren.

 

Og når ble anti-virus en person? Hvilket er anbefalt heter det!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...