Gå til innhold

LCD skjerm til spilling


Loop

Anbefalte innlegg

Har tenkt å kjøpe meg to maskiner etterhvert, der den ene skal fungere som en server, men kan også omstilles til spilling. Dog har jeg ikke så stor plass på pulten, så jeg velger å skaffe meg en LCD skjerm til denne maskinen. Er det noen der ute som har erfaringer med hvilke 15" LCD skjermer som egner seg godt til spill ? Med spesiell vektlegging på FPS spill.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

LCD er en teknologi som ikke oppdaterer på samme måte som CRT. LCD-skjermene oppdaterer langt tregere enn 'vanlige' skjermer og er derfor generellt ikke egnet til spill. For øvrig er de schvindyre og er beregnet på bedriftskunder som bare kjører Word/Excel osv.

 

Råd: Skaff deg større skrivebord :smile:

Lenke til kommentar

Men der har jo ikke hertz da! det er digg. er hos en venn av meg i storefri nesten hver dag og han har 60Hz skjerm. Sykt irriterende! Han merker det visst ikke selv men... LCD har jo ikke Hz i det hele tatt siden lyset er konstant hele tiden. Innmari digg å arbeide på. Har ikke prøvd det i spill da, så jeg vet ikke der...

Lenke til kommentar

jo, det er nok hertz der og. 60Hz opererer dagens "LCD" skjermer på.

Grunnen til at du ikke merker det er at det er en øreliten treghet enda i skjermene, og dermed så blir flimmringen utjevnet. Bildet ser og er derfor konstant.

 

Men i spill der FPSen skal være høy så blir denne "utjevingen" selve problemet. Og en får et slikt slør over skjermen ved raske bevegelser.

 

Kjelli

Lenke til kommentar

Har bærbar pc med 15" TFT skjerm (piii 800MHz), kjører Colin McRae 2 (favoritt spill :smile:) på den. Har ikke merket noe til den sløringen flere viser til her (min TFT skjerm kjører også på 60Hz). Vet ikke om bærbare TFT skjermer kanskje er litt anderledes, men det kan også være at CMR2 ikke er ett så FPS intensivt spill som Quake og andre.

 

Telcontar

 

_________________

---------------------------------------

Dell Dimension XPS-R450

Dual boot Win2k/WinME

PIII 1GHz

768MB RAM

IBM 60GB HDD

Yamaha 16x10x40x

Toshiba 4x DVD

Asus GeForce2 GTS Deluxe 32MB DDR

3dMark 2000, ca.6600p

--------

 

[ Denne Melding var redigert av: Telcontar på 2001-10-24 17:09 ]

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

LCD til spilling = :yes:

 

LCD bedre enn CRT = :yes:

 

Gidder ikke ta en nok en diskusjon med "bedrevitere" som fortsatt knuger på CRT teknologien. De har dessverre mistet all respekt hos meg. Men det finnes selvfølgelig LCD skjermer som ikke egner seg til spilling, men det er jo ikke det det er snakk om.

 

 

TA EN TITT HER DU

 

 

Til "CRT-knugerne" : les gjennom den posten dere og!!

 

KLar over at jeg anbefaller deg en 17 tommer, men dog du vil ikke angre

Lenke til kommentar
LCD er en teknologi som ikke oppdaterer på samme måte som CRT.  LCD-skjermene oppdaterer langt tregere enn 'vanlige' skjermer og er derfor generellt ikke egnet til spill.  For øvrig er de schvindyre og er beregnet på bedriftskunder som bare kjører Word/Excel osv.

 

Råd:  Skaff deg større skrivebord :smile:

 

 

Rettelse: LCD oppdaterer ikke i det heletatt....det eksisterer ikke hz i en lcd...det er det som er så bra for da har du et konstant bilde og du slipper flimring o.l som kan gi hodepine ved langvarie opphold foran pc`en.

Måten man kan se på "oppdatering" på en annen måte er pixel respons time, men på dagens lcd skjermer er de så bra at forskjellen mellom kvalitet på crt og lcd blir mindre og mindre. Gå for lcd du uten å være redd for at du får en dårlig skjerm :wink:

 

PS: Det du sier om at lcd skjermer egner seg best til bedrifter med word/excel osv er ikke korrekt. (og slik var de tkankje for 5-6 år siden)

 

Dagens lcd skjermer er LAAAAAANGT bedre og lcd er mye bedre på 2d grafikk enn crt, men på 3d grafikk og raske bevegelser er i dag intet problem for lcd skjermer.....jeg har en 19" crt og en 20,1" lcd skjerm, og jeg ser ærlig takt ikke forskjellen her....bare større bordplass....ingen hodepine eller andre forstyrrelser.

 

Om et års tid kan jeg tenke meg at LCD har forbigått CRT på kvalitetsnivå og tatt over spillmarkede....for jeg ser hver eneste dag at flere og flere gamere spø etter hvor de kan få tak i lcd skjermer :roll:

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Har tenkt å kjøpe meg to maskiner etterhvert, der den ene skal fungere som en server, men kan også omstilles til spilling. Dog har jeg ikke så stor plass på pulten, så jeg velger å skaffe meg en LCD skjerm til denne maskinen. Er det noen der ute som har erfaringer med hvilke 15" LCD skjermer som egner seg godt til spill ? Med spesiell vektlegging på FPS spill.

 

LCD skjermene til Samsung egner seg meget bra til spilling http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...23&GrpID=2&s=pl

 

http://www.tomshardware.com/display/200210...015/lcd-07.html

Lenke til kommentar

har den skjermen Falcon_ refererer til der..

funker helt flott til spilling (counter-strike, the specialists osv.)

vil faktisk påstå at den er bedre enn den gamle crt'en min.

og dessuten, hvor greie er de ikke å ta med på lan??

 

ps. skermen ser litt forskjellig ut i fra bildet. (foten har ikke den tynne delen foran)

 

pss. da jeg kjøpte min 152T i mai kostet den nesten 5000 scpenn..

så, prisene faller.. =)

Lenke til kommentar
Gidder ikke ta en nok en diskusjon med "bedrevitere" som fortsatt knuger på CRT teknologien. De har dessverre mistet all respekt hos meg.(...)

 

Jeg er langt på vei enig med deg, og har selv gått over til å bruke LCD. Men da denne tråden ble opprettet, 17 Okt 2001, så kan du jo være enig i at ståa var litt annerledes..?

 

(Brukeren magnusloe bumpet en eldgammel tråd her..)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...