Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Grafikkdriver krasjer


Anbefalte innlegg

Mulig det kan bli litt vanskelig. Men jeg kunne jo eventuelt ha satt inn det andre skjermkortet igjen, men da at kortene står i for eksempel port 2 og 4. Hvis dette fungerer kan jeg vel være 100% sikker på at det er den øverste PCIe-porten (1) som er defekt.

 

Men hvis det skulle vært strømforsyningen som forårsaker denne krasjen, hvorfor oppstod den ikke før jeg byttet hovedkort? PCen hadde jo ikke disse problemene før jeg byttet hovedkort, noe som vel tyder på at strømforsyningen klarer å levere strøm til begge kortene helt fint?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En strømforsyning kan bli ustabil når som helst, at den leverte stabil strøm før betyr ikke at den fortsetter å gjøre det over tid.

 

Et godt eksempel var mine 2 HX 650 som fungerte fint helt til å begynne med, etter noen måneder valgte de å enten ta kvelden eller prøvde å ta livet av komponentene i pcen min med kraftig ripple (fikk gjentatte blåskjermer plutselig).

Så kan det jo også være litt forskjell på hvordan hovedkortet regulerer pcie strømmen og derfor kan jo et spor kanskje oppføre seg noe annerledes enn et annet spor.

 

Igjen dette blir jo i bunn og grunn en hypotese, det er jo som sagt svært sannsynlig at det er ditt psu hovedkort som er problemet her.

 

Edit : Rotet om med hovedkort og psu rett ovenfor, rettet nå.

Endret av Malvado
Lenke til kommentar

Skjønner. Tror likevel jeg fortsatt velger å være litt sta og (foreløpig) si at det er hovedkortet som er problemet. Sannsynligheten for at strømforsyningen tar kvelden den samme dagen som jeg setter inn nytt hovedkort, finner jeg veldig lite sannsynlig. Spesielt dette kombinert med det faktum at PCen også krasjet med ett skjermkort i øverste PCIe-porten, men ikke med ett skjermkort i den andre PCIe-porten. Skal sette inn det andre kortet igjen som jeg beskrev tidligere, så oppdaterer jeg om hvordandet går.

 

EDIT:

Edit : Rotet om med hovedkort og psu rett ovenfor, rettet nå.

 

Aha, da ga det litt mer mening! =)

Tusen takk for hjelpen!

Endret av LeiNstEr
Lenke til kommentar

Å sette kortene i spor 2 og 4 viste seg visst å være litt vanskelig, så satte da ett kort i spor 2 i steden. PCen krasjet ikke under vanlig bruk og videoavspilling, men etter litt spilling hvor skjermkortet hadde oppunder 100 % load mesteparten av tiden førte til krasj etter jeg avsluttet spillet.

 

Kom da på at jeg ikke hadde startet opp noe spill i den perioden jeg ikke hadde noen krasj med ett kort i spor 4, så satt tilbake kortet i dette sporet. Etter litt spilling igjen, krasjet den nå også.

 

Virker igjen mer og mer sannsynlig at det er strømforsyninga som er skylden. Eneste jeg nå da lurer på er hvorfor PCen ikke krasjer midt under spillingen, men kun etter jeg manuelt har avsluttet spillet. PCen fungerer altså fint når jeg spiller, men når jeg avslutter spillet slutter PCen å reagere, og viftene på skjermkortet fortsetter å gå i den samme hastigheten de gikk da jeg avsluttet spillet. Denne hastigheten holder de helt til jeg får avsluttet PCen, hvor de da som vanlig går opp til 100 % før PCen slår seg helt av.

Endret av LeiNstEr
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Har nå testet et GTX570, og PCen krasjer da ikke. Men har også lånt bort mine 2 skjermkort til en kamerat, og PCen hans krasjer heller ikke. Vil dette si at det er kombinasjonen GTX560 Ti og hovedkortet som er problemet? Og er det i så fall noe å gjøre med det annet enn å bare gå til innkjøp av enten nytt hovedkort (uaktuelt) eller skjermkort?

 

EDIT

Skjermen til PCen jeg hadde satt kortene mine i begynte plutselig å skru seg av å på. Viftene startet ikke opp da jeg skrudde den av. Litt usikker på om dette har noe med skjermkortene å gjøre eller ikke.

Endret av LeiNstEr
Lenke til kommentar

Problemet startet i det jeg satt inn det nye hovedkortet, og har oppstått jevnlig siden det. Hva slags hovedkort og skjermkort har du?

 

Har nå også sendt mail til MPX, og de mente det mest sannsynlig var en feil på hovedkortet. Tror jeg velger å stole på dette. Oppdaterer om hvordan det går når jeg (forhåpentligvis) får nytt hovedkort.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...