Gå til innhold

Den store SimCity-tråden! [Stabile servere][Fortsatt kraftig bugget]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jeg kan ikke se at jeg har gjort noe galt. Jeg har betalt full pris(norsk) for et spill. Jeg ønsker å spille spillet så tidlig som mulig. Jeg finner ingen steder der EA sier at dette vil de ikke ha noe av. EDIT: Søkte på VPN på Origin.com. Ingen treff. Lest igjennom brukeravtalene. Står ingenting om VPN eller noe som helst relatert til å benytte seg av en VPN. Ergo = Det er ikke ulovlig

 

Tror EA blir rimelig forbanna på alle dere som crasher serverne deres med VPN-tull.

 

Er ikke uten grunn at det er forskjellige release dates. Så ikke bli overrasket om dere blir bannet og mister spillet/spillene deres.

Lenke til kommentar

1. Dette hytte/tog/buss argumentet begynner å bli gammelt. For det første kan jeg aldri huske jeg noensinne har sett noen som har dratt opp en PC og spilt på verken buss/fly/tog, så dette må gjelde 0,001 % av befolkningen isåfall. Dessuten er dette Norge, ikke Somalia, så hvis behovet for å gjøre dette er så stort(noe jeg tviler sterkt på at det er), er det fullt mulig å skaffe seg internett på buss og tog også, de fleste har faktisk begynt å få internett på hytta i dag også.

[...]

Jeg er ikke 100 % for "always online" konseptet jeg heller, men å klage i 2012 på at man ikke klarer å skaffe seg internett, det blir for latterlig.

 

Internett er ikke et problem for meg heller, så dette er en prinsipiell klage. Kanskje er vi bortskjemt i Norge hva gjelder forbrukerrettigheter, som gjør at jeg forventer å skulle kunne bruke et kjøpt produkt på egne vilkår, også et spill.

 

Det er negative, men flest positive sider med online delen i Sim City, men det som er helt klart er ihvertfall at de kommer til å forhindre mer tapte penger i piratkopiering ved å gjøre det på den måten, enn tapte penger de ikke får av de få "always online" haterne.

 

Det er mulig du har rett i det. Det er også mulig at du og de som bestemmer hva slags DRM et spill eventuelt skal ha, tar feil. Det får bli en annen diskusjon. Jeg vet bare at jeg er mer lysten på å kjøpe et spill og dermed støtte dem som står bak når de ikke gjør det de kan for å innskrenke muligheter rundt bruken av produktet. Men det kan hende jeg er i mindretall. Synd for meg.

 

Jeg har sett flere som klager over dette, og jeg mener at dersom dette er en så stor dealbraker så la vær å kjøp spillet. Selv har jeg ingenting imot denne formen for drm, stort sett er jeg på nett uansett. Og alltid på kreves jo også av en del andre nettbaserte tjenester. Og for å være pirkete så står det vel også i eula'en At du bare leier lisens til softwaren og at ea kan når som helst stoppe denne

 

Som sagt over er dette en prinsipiell klage. At de har en lisensavtale du må akseptere får så være. Jeg liker det ikke. Det må være grenser for hva de lovlig kan kreve i en lisensavtale, og jeg mener det finnes slike mer eller mindre lovbestemte grenser her i Norge (Forbrukerrådet går jo stadig til angrep på slike avtaler, nylig HBO Nordic). Underholdningsindustrien liker å sammenligne sine produkter med fysiske produkter når man snakker om piratkopiering. Når det gjelder bruk av produktet, så er det plutselig lisensbasert programvare som de vil ha kontroll over, og til enhver tid kan kutte adgangen til. For fysiske produkter er dette en absurd og bisarr tanke. De snur og vender på saken etter egne interesser. Da skulle det bare mangle at det ikke står noen og forsvarer rettighetene på den andre siden av gjerdet også.

 

Din mening er notert. Min mening er at flere burde gjøre mer for å forhinde at ens forbrukerrettigheter blir innskrenket mer og mer. Og jeg syns ikke noe om at du skal stigmatisere oss for det, vi som åpenbart ønsker å spille SimCity, men helst på andre vilkår enn det som er gitt oss. Et lite smakfullt forslag er det da å la være å kjøpe og ellers holde munn, vel vitende om at EA bryr seg midt i ryggen om slikt småtteri.

 

2. Jeg er heller ikke for å tvangsinnlegge "always online" konseptet når det ikke gir mening(slik som Ubisoft har gjort tidligere), men i Sim City har de faktisk gitt det mening, uannsett om det kunne vært mulig og laget online og offline modus, så har de gode argumenter for at spillet skal være online.

 

Det gir mening å ha en multiplayer-del, så absolutt. Dette er et fint tillegg for SimCity. Og selvfølgelig må du være på nett hvis du ønsker å benytte deg av denne modusen; det sier seg selv. Men å sette likhetstegn mellom dette og kravet om always-online for alle moduser (her sandkassemodus), vil jeg ikke uten videre akseptere. Dette må du i så fall argumentere for separat.

 

Tidligere la man om mulig til rette for at spillere kunne spille på mange ulike vis (vanlig singleplayer, co-op eller multiplayer over LAN, kanskje hot seat om spillet er av riktig type, og selvfølgelig multiplayer over nett). Det gir ikke mening at man skal få stadig færre slike muligheter ettersom utviklingen går sin gang. Det burde vært stikk motsatt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hva skjer med skremselspropaganda deluxe? Verken VPN eller proxy er grunnlag for utestengelse, det bryter ikke engang med EA sine egne EULA'er.

 

Dessuten må du være passe paranoid om du tror at EA setter av ressurser på dager som dette for å spore opp hvorvidt folk benytter seg av VPN eller proxy.

Lenke til kommentar

Tror EA blir rimelig forbanna på alle dere som crasher serverne deres med VPN-tull.

 

Er ikke uten grunn at det er forskjellige release dates. Så ikke bli overrasket om dere blir bannet og mister spillet/spillene deres.

 

Og EA og Origin er ikke akurat kjent for å ha bra eller rask kundeservice heller (snakker av egen erfaring).

 

Noen som veit når komplett.no sender ut kodene?

Lenke til kommentar

Troll og troll.. Men DRM diskusjon kan dere med fordel ta i en egen tråd.

 

Enig der, var aldeles ikke meningen å ta noen generell diskusjon om DRM her. Men jeg hadde litt å si som var spesifikt til SimCity, og det syns jeg jeg må få lov til i den store SimCity-tråden, uten å bli stigmatisert (det var dog én bruker). :p

 

Jeg har sagt mitt. Så nå kan vi alle se fram til å spille, for jeg kommer sikkert til å kjøpe SimCity til tross for dette. ;)

 

Men lykke til med å spille på launch day. Me predicts server down.

 

/troll

 

:cool:

  • Liker 1
Lenke til kommentar

En heldig fyr som er i gang via VPN. Han brukte VPN ved bestilling, og fikk key med en gang etter kjøpet.

 

The loader finished downloading. It has a second key verification sequence inside the loader itself. It says that it can't verify that my account has the game. It asks for me to either login on Origin with an account that has the game or enter my serial key.

When I try to input the key provided and registered on my account, it says the key was already used, and that I should login with an account that has the game, which I already am.

I'm guessing it can't verify the key because the game is not available on my region, which IP i'm using right now. I'm hopping on the Singapore VPN to see if it works that way.

 

Yes, with a Singapore IP the loader opens up without any alerts. So, people that want to unlock earlier, there's two layers of verification: One on the Origin Client itself, another one on SimCity's loader.

Now it's stuck on "Downloading Update Data", which probably means it'll download the game's 12 gig. I really can't be bothered to do that on this 60k/sec VPN.

I'm disconnecting from the VPN but not closing the loader. It didn't stop the downloading proccess, but changed into a "Processing Large File, please wait". I guess I'll get a pre-load out of this mess :D

Lenke til kommentar

Fikk svar fra GMG på Twitter nå, spurte de samtidig som jeg spurte support. Virker som vi ikke får key før på fredag =/

 

Er opptatt frem til fredag selv, men litt kjedelig er det...

 

Har preordret fra GMG selv og gleder meg veldig til Fredag

Endret av Lord John
Lenke til kommentar

I’m on the fence right now. Jeg har Mac, men kan kjøre Windows i bootcamp og/eller vmware. Jeg vet ikke om jeg skal kjøpe SimCity i morgen, eller vente på Mac-versjonen senere i vår... Jeg vil jo helst spille ASAP, men vet ikke hvor godt det vil fungere.

 

Noen her inne med Mac som har kjørt noen av beta-versjonene, evt. RC av spillet i Windows?

Lenke til kommentar

I’m on the fence right now. Jeg har Mac, men kan kjøre Windows i bootcamp og/eller vmware. Jeg vet ikke om jeg skal kjøpe SimCity i morgen, eller vente på Mac-versjonen senere i vår... Jeg vil jo helst spille ASAP, men vet ikke hvor godt det vil fungere.

 

Noen her inne med Mac som har kjørt noen av beta-versjonene, evt. RC av spillet i Windows?

 

Du kan vel laste ned til mac gjennom origin når det kommer ut selvom du kjøpte windows-versjon? Tror koden er den samme.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...